Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszke zmartwiona

czy to moze byc powód do wykonania cc??

Polecane posty

Gość troszke zmartwiona

czy problemy z kręgosłupem konkretnie dyskopatia i ciągłe bóle korzonków mogą byc powodem abym wykonac cesarskie cięcie? jestem w 14 tyg ciązy i juz strasznie cierpie, mam okropne bóle :( a co bedzie później? a poród? ;( prosze o wypowiedzi

Gość troszke zmartwiona

Gość troszke zmartwiona
zadna z WAs nie pomoże :( ?

Gość z pomorza
Czytałam gdzieś,że dyskopatia może być wskazaniem.

Gość z pomorza
Czy to pierwszy poród? Napisz proszę czy miałaś zdiagnozowaną dyskopatie w ciąży czy może wcześniej?

Gość troszke zmartwiona
myslisz ze porod nat jest w moim przypadku nie wskazany? tak podejrzewalam..;/ strasznie sie obawiam tego jak to bedzie..z miesiaca na miesiac i samego porodu.. Moze tez cos poszukam w internecie, wizyte mam u gin za tydzien w czw to z nim o tym porozmawiam..

Gość troszke zmartwiona
tak to bedzie moj pierwszy porod.. mialam ją zdiafnozowana wczesniej poprzez rezonans.. i wyszlo mi jeszcze wiele wiecej nieprawidlowosci z kręgosłupem.. musze pojechac po wyniki do rodzicow.. szczerze to zapomnialam o tym dopuki znowu mnie nie złapało

Gość z pomorza
to jak z ta diagnozą? U mnie 19 tc.Dyskopatia wykryta już w ciąży.nie mogą mi zrobić rtg.W szpitalu jechałam na kroplówkach.

Gość z pomorza
Rozumiem że chciałabyś mieć CC.Ja już jedną miałam i nie polecam.Wolałabym naturalny plus znieczulenie.

Gość troszke zmartwiona
nie milalam badanego krędoslupa w ciazy.. zdiagnozowana bylam przed ciaza... jest miobojetnie byleby bylo dla mnie bezpiecznie..

Gość troszke zmartwiona
dlaczegosz nie polecasz? jak to przeszłas..?

Gość z pomorza
Daj znać co powie Twój lekarz.Mój twierdzi że powinnam się skonsultować z anestezjologiem w sprawie znieczulenia,bo to akurat TE kręgi mam" trzaśnięte".Zapraszam Ciebie na topik=Marzec2011=Naprawdę fajne dziewczyny tam piszą.Dużo można się dowiedzieć i podzielić swoimi wiadomościami.

Gość troszke zmartwiona
ok dam znac:* dziekuje Ci bardzo ale mam termin na początek kwietnia :) buziaki

Gość gryczka
Przyznam, że nie wiem dokładnie jak to jest, ale chyba nie zawsze jest wskazaniem. Być może pacjentka ma coś do powiedzenia. Moja koleżanka miała dyskopatię i była przekonana, że będzie mieć cc ze względu na to, a jednak pozwolili jej rodzić naturalnie (chciała). Skończyło się i tak cesarką, bo mimo odejścia wód nie postępowało rozwarcie, ale dyskopatia jako taka nie miała z tym chyba związku. Pewnie za każdym razem musi to rozważyć lekarz.

Gość z pomorza
Sam poród fajnie wspominam,blizna tez mała i prawie niewidoczna.Ale przestało działać znieczulenie......coś strasznego.Ponad miesiąc chodziłam schylona jak babcia.W szpitalu 6 dni.Przez pierwszy tydzień w domu nie mogłam wstać do dziecka,Mąż musiał mi go przynosić do karmienia do łóżka.Nie martw się jednak,każda kobieta przechodzi to inaczej,ale o tym na pewno już czytałaś :-)

Gość nnnnn27
ja mam zdiagnozowa dyskopatie kregu szyjnego i ledzwowego, ( rezonans w obu przypadkach) i nie dostalam skierowania do cc, dostalam jednak przyzwolenie na epidural:D

Gość 3t34t35t
Ja po CC leżałam na sali z dziewczyną też po CC, właśnie z powodu dyskopatii. Był to więc powód Dodam że ona niesamowicie szybko dochodziła do siebie m.in. wcześnie po cc wstała z łóżka i chodziła.

Gość troszke zmartwiona
nnnnn27 co to jest epidural? zajrzalam na wyniki z rezonansu i mam dwupoziomową dyskopatie i wzniesioną lordoze lędzwiową, do tego miedzy kregami usiski na nerwy.. sporo tam tego pisze.. martwie sie jak to bedzie, nie chcialabym tak dlugo po cc dochodzic do siebie, wiem ze nie ma to jka natura... no ale zadecyduje lekarz.. Fakt jest taki ze juz teraz mi strasznie ciezko ;/

po cc nie zawsze długo dochodzi sie do siebie ja po zabiegu cc dosc szybko wstalam i nie bolało mnie az tak strasznie , po 2 tygodniach od cc wcale nie czulam bolu ani rany na brzuchu

Gość ciężarna jeszcze 2 tyg
nie rozumiem niektórych kobiet, dlaczego tak bardzo chca byc krojone. Ja co prawda mam wskazanie do CC i bede je miec ale wiele bym dala zeby urodzic naturalnie. Jest 21 wiek można poprosić o znieczulenie i po sprawie.

Gość Ty wolalabys sie męczyć
a inne sie wolą dac pokroic. kazdemu to co lubi.

Gość troszke zmartwiona
ciężarna jeszcze 2 tyg- nie rozumiesz to ty chyba tego co ja pisze... Ja nie chce byc krojona!!!! tylko sie martwie jak to bedzie, o tym zadecyduje lekarz a ja oczywiscie sie do tego dostosuje.. chyba żartujesz ze chcialabym byc krojona kobieto..