Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajamama

Bolesne ząbkowanie-proszę o pomoc!!!

Polecane posty

Gość kajamama

Witam:) Mój synek za kilka dni skończy 6 m-cy.Od 3 nocy praktycznie mało co śpimy,myśle że to ząbki idą.Oczywiście w ciągu dnia ślina leje się ciurkiem z buzi.Synek budzi się w nocy co raz z ogromnym płaczem,nie potrafi zasnąć.Nie chce jeść.Smaruje mu dziąsełka żelem Dentoinox ale chyba niewiele pomaga.Zamierzam podać mu środek przeciwbólowy ale niewiem jaki jest najlepszy i który warto kupić,czy lepiej syropek czy czopki??? jak często moge mu to podawać??Napiszcie prosze co pomogło Waszym dzieciom i co polecacie.Dziekuję.

Ja smarowałam Dentinoxem, podawałam przed spaniem Ibum w syropku. Polecam też czopki homeopatyczne Viburcol N. Teraz chyba są na receptę ale można popytać w aptece.

Gość jakis srodek przeciwbolowy w
czopkach a jak to nie pomoze jest duzy wybor syropkow ktore mozna podac takiemu maluszkowi.Moze taki gryzak ktory sie chlodzi w lodowce troche pomoze.

no my mamy ciągle bolesne ząbkowanie, trwające już ponad 6 mcy z przerwami, a teraz dalej się budzi w noc, choć ma już 16 zębów- nie wiem, przyzwyczajenie? U nas Dentinox pomagał na 20 min najwyżej Viburcol- raczej nie pomagał Najlepiej syrop Panadol albo Ibum(ibuprofen), który działa dłużej od panadolu (paracetamolu). Czopki też można z paracetamolem, lepiej czopki, bo wchłania się z pominięciem przewodu pokarmowego, ale nasz synek bardzo czopków nie lubi. Więc syropy p/bólowe. Synek nie lubi gryźć gryzaczków, a to masuje dziąsełka, także jak Twój lubi, niech gryzie, też możesz mu masować, pomaga.

Gość stokrota20
U mnie z czopkami też problem, tak samo jak u Ciebie. Nie wiem już jak pomóc mojej córci... Masować się nie daje, a teraz jeszcze kupki są bardzo rzadkie. Nie jest to biegunka, ale boję się, że coś jest nie tak...

Gość eosa
Jak się pojawi biegunka, to koniecznie do lekarza - nie ma co bagatelizować. Szczególnie, ze biegunka może być objawem choroby.

Gość danelka
Popieram poprzedniczkę. Z biegunką biegiem do lekarza :) Możesz podać dziecku camilie, bo ona pomaga na te rzadkie kupki. I jeśli mała nie lubi, jak jej się dotyka do dziąseł, to nie męcz dziecka, bo to nie ma sensu.