Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piosenka-kobieca

globulki dopochwowe

Polecane posty

Dostałam dzisiaj od ginekologa globulki dopochwowe PIMAFUCIN. Jeszcze ich nie kupiłam, na razie czytałam o nich tylko w internecie. I mam dylemat: ginekolożka powiedziała, że mam zacząćje stosować pierwszego dnia okresu, a na wszystkich stronch internetowych jest napisane, że nie należy ich stosować w czasie menstruacji. To kiedy mam zacząć? I jeszcze jedno pytanko: w jakiej mniej- więcej cenie są te globulki?

Gość natuska85
Co do ceny to nie wiem, poszukaj w internecie. Natomiast myślę, że coś źle zrozumiałaś, bo globulek nie stosuje się w czasie okresu, tylko podczas miesiączki robi się przerwę właśnie, jeśli akurat wypada w czasie leczenia.

Gość zazaa
cos sie pomylilo tej lekarce bralam wiele globulek i nigdy nie stosowalam ich w czasie okresu bo to bez sensu 🖐️

Gość zazaa
wez je po okresie jezeli kojarzę to sa to globulki na grzybice nie ma sensu brac ich podczas okresu

A może wystarczy wykupić globulki i przeczytać ulotkę ;) Skoro lekarz Ci je zalecił to i tak musisz je wziąść, a nie zawsze to co piszą w internecie jest prawdziwe.

Gość natuska85
Poczekaj na okres i zacznij stosować po zakończeniu

Gość zazaa
ulotke znajdziesz w necie a co do lekarza to jej sie pomylilo z tab anty ktore sie bierze 1 dnia okresu ( gdy zaczyna sie je stosowac )

Gość Krysia0812
Warto pamiętac, że po stosowaniu wszelkich leków dopochwowych i przeciwgrzybicznych należy zastosować coś, co pozwoli przywrócić prawidlowe PH pochwy. Moim zdaniem najlepsze tego typu globulki to Hydro Vag. Pomoże nawilżyć i zregenerować pochwę oraz złagodzić podrażnienia. Można je przetestować za darmo :) tutaj wrzucam link do szczegółowych informacji - http://www.facebook.com/MiedzyNamiDziewczynami/app_290027654442075

Gość lilka 99
W czasie okresu nie stosuje sie żadnych globulek dopochwowych, bo przywieralność do nabłonka pochwy jest właściwie zerowa, czyli wszystko spływa wraz z krwią menstruacyjną. Pimafucin jest bardzo skuteczny, ja czasem dostaje w formie masci/krem. Pamiętaj o odbudowaniu mikroflory pochwy po leczeniu, ja zawsze stosuje Lactovaginal, bo szybko działa i infekcja sie nie odnawia. Kurcze, szkoda że wcześniej nie widziałam tego postu, bo sama chętnie wypróbowałabym ten Hydrovag, zwłaszcza jesli rozdawali za darmo.

Gość Gośka26
Ta maść jest bezpieczna dla kobiet w ciąży a wiadomo wtedy nie trudno infekcje. Kiedy dowiedziałam się że będę mamą od razu postanowiłam wzmocnić moją mikroflorę, która stanowi naturalną barierę ochronną przed patogenami i zastosowałam probiotyk dopochwowy invag, kuracja nim trwa tylko 7-dni, później stosowałam go profilaktycznie. Teraz jestem w 35 tygodniu ciąży i żadnej infekcji do tej pory, teraz czekam na moje maleństwo.

Gość kkkolska90
Dla mnie zdecydowanie numerem jeden są globulki Hexatiab. Zawierająca srebro jonowe wspomagają proces leczenia infekcji bakteryjnych, grzybiczych i wirusowych oraz stanowią nowoczesną ochronę stref intymnych przed atakiem szkodliwych bakterii i grzybów.

Gość gość
A czy moze próbowałaś też stosowac Gynauxil? Mój ginekolog ostatnio mi własnie polecił takie globulki i faktycznie one mi bardzo pomogły przy stanie zapalnym.

Gość gość
W czasie miesiączki raczej nie stosuje się żadnych globulek, bo i tak wszystko spływa wraz z krwią. Dlatego lepiej poczekac i zastosowac juz po okresie. Nie zapomnij tez o odbudowaniu flory bakteryjnej po leczeniu, by infekcja nie nawracała. Ja zakładam Lactovaginal przez tydzień i nie mam problemów z infekcjami, które co chwile wracają.

Gość terdanka
Na nawracające infekcj***ateryjne u kobiet gynauxil działa idealnie. nawilża i regeneruje naskórek błony śluzowej,. Po kuracji antybiotykiem też poprawia florę bakteryjną, trzeba tylko globulkę umieścić głeboko w pochwie.

Gość gość
A tez tak macie że po wyleczeniu infekcji antygrzybicznymi macie tam strasznie sucho ? Ja kolejny raz taki mam dyskomfort, lekarz doradził żeby po wyleczeniu wziąśc kurację kwasem hialuronowym żeby wyleczyć śluzówkę i nawilzyć i zregenerować tam wszystko po infekcji, zaczelam brać globulki Mucovagin, faktycznie nastęonego dnia juz po pierwszej globulce odczułam znaczną poprawę. Do dzis nawet dobrze. Nie tak jak pare dni temu wieć czuć poprawę. Jutro biorę drugą Jednak na mnie te infekcje działają bardzo drażniąco i to nawilzenie chyba konieczne

Gość gość
Globulki Ovestin sprzedam tanio bo nie mogę ich stosować 608 383109

Gość Darek

Czy jak moja pani będzie stosować globulki dopochwowe jako antykoncepcja , można uprawiać sex oralny?