Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakolkinka

Ile macie CTB i na dzieci w jakim wieku?

Polecane posty

Gość kakolkinka

I gdzie mieszkacie (rejon) :D Porownajmy czy wyglada to podobnie w calej UK czy troche zalezy od widzimisie urzedasa.

Gość njooiiii
80 co tydzien na 1 dziecko child tax

Gość kakolkinka
Dzieki. Pytam bo nie wiem czy mi duzo przyznali czy malo ;-) Mam dwoje dzieci, od miesiaca jestem samotna matka i dostalam 150 tygodniowo na dwoje dzieci. Dziwne o tyle, ze ostatnie wyliczenia, wspolne z mezem jeszcze to bylo....162 tygodniowo. Czyli bedac sama, z mniejszymi dochodami dostalam mniej niz jak bylam w zwiazku :O U mnie dochodzi jeszcze disability element :-(

to zalezy od dochodu za poprzedni rok podatkowy i na tej podstawie wyliczaja child tax credit ja na 3 dzieci mam ok 140f tygodniowo ale my mamy mały dochód to dlatego, chociaż moi znajomi maja wiekszy dochód i maja dwoje dzieci i maja 250f na tydzień , albo się pomylili albo tak zakombinowali

Gość madziaraaaaa1231231234
ale cz ty pytsz o child tax credit czy child benefit???

Gość kakolkinka
Pytalam o child tax credit - faktycznie tak niejasno to napisalam. W sumie co mnie najbardziej zdziwilo to fakt, ze w momencie kiedy nialam ten tzw: joint claim (czyli sumowane byly dochody moje i meza) dostawalam wiecej niz w momencie kiedy mam status samotnej matki i pod uwage biora jedynie moje dochody. Kurcze nie chcialam wyjazdu do UK, w Polsce jakos sobie radzilismy. Maz mnie namowil, teraz malzenstwo sie sypnelo a dzieciaki zbyt gleboko wrosly w angieslkie zwyczaje i po prostu nie chca wracac do PL. I musze ty tkwic ;-)

moze w child tax credit nie bedziesz miala wiecej alew innych dodatdkach napewno , w takich jak housing benefit i council tax credit, na innych się nie znam ale są jeszcze inne dodatki na niepełnosprawne dziecko

Gość kakolkinka
Ewa ja wiem :-) Dzieki. Wcale na benefitach jechac nie zamierzam, zeby zaraz nie bylo ;-) Tylko zdziwilo mnie, ze dodatki na dzieci byly wieksze kiedy tworzylismy pelna rodzine a jako samotna matka dostalam mniej (a raczej dzieci dostaly bo w koncu te pieniadze sa na ich utrzymanie, nie moje)