Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

caprisonne

Zabawki wrrr :( a juz w ogole playmobil !

Polecane posty

Dzis zerknelam na zabawki mojego syna i ZNOWU ogarnela mnie rozpacz. Po pierwsze dlatego ,ze sie nimi nie bawi - jesli juz ,to lego -a to akurat ok ,bo niech sie chlopak przygotowuje do inzynierki ;). Ale zazyczyl sobie na przyklad cholernie drogie zabawki z playmobila ,ktore sie co prawda nie psuja ale za to ROZPADAJA sie przy pierwszej lepszej okazji ,maja tysiac malych czesci i skaldaj tu czlowieku przy kazdym wycieraniu kurzu z poleczki . Wrrr. WRRRR! A po za tym i tak non stop zbieraja sie zabawki typu " bylem w mcdonaldzie" lub inne z gazetek.... i to ile! Czy u was tez tak samo??? Czy to tylko moje dziecie jest kolekcjonerem - balaganiarzem?

my tez gluod jako dzieci mielismy zabawki z jajka niespodzianki..ale ciagle sie wywracaly,zbieraly kurz i w koncu wyladowaly w pudelku...a jak cos sie rozpadnie,to zostaw na szafce,niech potem syn sklada:P

a zostawialam - zostawialam! ...i nic. Kurz trzeba zetrzec i przy tym sprzataniu ciagle sie cos rozwala. Juz i tak co pare miesiecy jak syn jestw szkole biore taki wielki wor i wrzucam. A potem wyrzucam :). No ale tej drozyzny nie wywale :( bo zal .Ach ,ostatni raz dalam sie namowic na takie zabawki. Najfgorsze jest to ,ze te wszystkie male czsci lataja po podlodze i znajduje je nasza 1,5 roczna corcia . Oj ,meksyk...

Gość olewam zabawki moich dzieci
jego kolekcjonuje kamienie, pudelka po jogurtach- umyte i reklamówki i tym bawi się w sklep. Drugie odrywa kola ze swoich samochodów i się nimi bawi. Wisi mi to. To ich zabawki. Wrzucają wszystko do pudełek po zabawie i w pokoju jest czysto, a chcą się bawić pierdołami to niech się bawią. Ja pamiętam ze też się tak bawiłam.

a kiedyś byłam nadgorliwa i robiłam porządki i przebierałam zabawki, wyrzucałam zepsute części. A potem wrzask bo mama największe skarby wyrzuciła (odrapaną skądś nalepkę, rolkę po papierze toaletowym, dwa kamienie i zakrętkę od dezodorantu), a same śmieci pozostawiała, czyli zabawki za które dałam dużo pieniędzy. Stwierdziłam, ze na prawdę szkoda nerwów.

a nie! takie to sa i bron Boze wyrzucic! I te "zabawki" sa oczywiscie najcenniejsze i najczesciej w ruchu. Dlatego wlasnie zaczelam ten temat. Nowe - tzw z reklamy stoja. A kubek z przyklejonym uchem c centym,etra krawieckiego zajmuje wazne miejsce przy lozku. Czyli moje dziecie jednak normalne...

Olewam... - To Ty im zabawek nie musisz kupować? Skoro najlepiej bawią się jakimiś śmieciami... W sumie to fajnie, że dzieciaki mają wyobraźnię, kamieni do zabawy w sklep to ja używałam, teraz to chcą mieć takie zestawy - kasa fiskalna itd.

na okazje im kupuje. Zabawkami też się bawią, ale nie tymi interaktywnymi za duże pieniądze. Te lezą w kącie. Córka ma teraz okres bycia mamą i przebierania dzieci więc jej kupuje od czasu do czasu jakieś malutkie ciuchy dla wcześniaczków na tanich ciuchach i jest zachwycona. Stroi w to lalki i miśki. Syn buduje z drewnianych klocków, jeździ w samochodziku (kosztował 300 zł i to było dobrze ulokowane 300 zł bo nim sie każdego dnia bawi. Jedyna droga zabawka która się sprawdziła) i bawi się autkami. Takimi z kiosku po 3 zł za sztukę bo tych grająco- świecących nie chce. Leżą nieużywane. Nie mają kasy sklepowej i nie mam zamiaru kupować. Kupiłam kuchenkę i zestaw naczyń, a córka i tak gotuje w kubku niekapku na stoliku.

Wow. Niezłe masz dzieciaki. A wycinanki lubią? Bo ja w ich wieku uwielbiałam różne "Każde dziecko to potrafi" Była radocha jak przy pomocy taty zrobiłam kolejkę górską krążącą na trasie regał-okno...

najlepiej kupic takie meble z pudlami np. z ikea i wszytsko tam wrzucac anie ukladac na polkach bo to sie tylko kurzy i czas sie marnuje muszac to tam ukladac .moj maly ma wszytsko w pudlach posegregowane raz bawi sie tym raz czyms innym potem nie problem to posprzatac .dobrym sposobem jest tez chowanie zabawek i dawanie po jakims czasie dziecko cieszy sie jak z nowej:) .

najlepiej kupic takie meble z pudlami np. z ikea i wszytsko tam wrzucac anie ukladac na polkach bo to sie tylko kurzy i czas sie marnuje muszac to tam ukladac .moj maly ma wszytsko w pudlach posegregowane raz bawi sie tym raz czyms innym potem nie problem to posprzatac .dobrym sposobem jest tez chowanie zabawek i dawanie po jakims czasie dziecko sieszy sie jak z nowej:) .

mam właśnie taką komodę z kolorowymi pudłami i też ją polecam. Fajna jest. Wycinanki jak najbardziej, ale to nie są takie wycinanki typowe bo na takie jeszcze mali. Raczej zabawa nożyczkami z różnymi ząbkowanymi ostrzami i odcinanie kawałków papieru. Córka ma 3,5

My na lego przeznaczylismy juz caly regal z takimi wlasnie pojemnikami - tylko plaskimi ,zeby wszytko znalazl. Nie myslcie sobie ,ze jestesmy burzujami wydajacymi kase na drogie klocki - polowe dostal w spadku. Taj ajk wspomnialam troche zjmuje dumnie miejsce na poleczkach ,bo sobie synus poustwaial a reszta koczuje tez w pudlach. I wlasnie : po co? Po to zeby przyszly inne dzieci i wyciagnelky do zabawy ,bo nasz sam nie ruszy . I to jest bez sensu... U corki tego samegi bledu juz niezrobimy - kupno zabawek bedzie przemyslane. Teraz dostala wozeczek dla lali i sie nim bawi non stop. To byl dobry zakup :)