Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyssska

Syndi-35

Polecane posty

Gość justyssska

Witam. Pytanie moje jest następujące. Wczoraj zaobserwowałam plamke więc uznałam że jest to okres którego oczekiwałam wiec wziełam pierwszą tabletke syndi-35. O dziwo dzisiaj również tylko plamka. Nic z tego nie rozumiem. Zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki a teraz nic. No obfite równiez czego nie można powiedzieć teraz. niewiem czy jestem zabezpieczona i czy wszystko jest ok? Czytałam że powiększają sie równiez piersi czy to też jest prawda? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość justyssska
prosze o odpowiedz.

A czy oby napewno jestes pewna że to był okres? :) Co do piersi które mają rzekomo sie powiększyć, to prawda, ale powiększają sie one, ponieważ zatrzymuje się woda w organizmie:) A po odstawieniu tabletek wszystko wraca do normalnych rozmiarów :)

Gość justyssska
Jestem pewna bo nigdy nie było tak żebym przed okresem miała plamienia. Zdażały się jedynie pi okresie:(

Gość justyssska
A przypuszczając że to nie był okres(chociaż ja jestem pewna że tak) to czy skutecznosc jest słabsza?

Radzę Ci się zabezpieczać przez cały miesiąc. PLAMIENIE nie rozpoczyna cyklu, tylko krwawienie miesiączkowe, a więc tabletki trzeba wziąć pierwszego DNIA KRWAWIENIA, a nie plamienia. Okres to okres a plamienie to plamienie. Plamienie może być śródcykliczne, plamienie także zapowiada nadchodzącą miesiączkę, dlatego wyraźnie w ulotce pisze, że trzeba brać w dniu krwawienia.

A jeśli chodzi o piersi to nie powiększają się one tylko robią się nabrzmiałe :) czasem aż tak bardzo, myślą, że "urosły" bo np zmienia im się miseczka stanika.

Gość justyssska
Dzięki. Tak też zrobie. Byłam pewna że to okres ale jak widać niczego człowiek w tym życiu nie może być pewny. Mam tylko pytanie co z kolejnym opakowaniem po 7 dniowej przerwie czy w pierwszy dzień okresu??

Później każde opakowanie po 7 dniach przerwy, nie zależnie czy krwawienie było czy nie (jeśli nie wystąpiło w ciągu 7 dniowej przerwy, ani na początku opakowania powinno się wtedy zrobić test żeby wykluczyć ciążę) 7 dni przerwy - 8smego dnia pierwsza tabletka nowego opakowania

Gość justyssska
Dziękuje bardzo jestem spokojna. Nie mam doświadczenia i to też dlatego.