Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko jedno mam

Normy hormonów tarczycy w ciąży

Polecane posty

Gość pytanko jedno mam

Wie ktoś jakie są normy TSH w ciąży? Bo wyszło mi 4,403 ulU/ml i lekarz stwierdził, że to niedoczynność i zapisał jakiś hormon.

Gość pytanko jedno mam
up

Gość pytanko jedno mam
Miałam robione jeszcze tylko FT4 i wyszło blisko dolnej granicy 9,89

Gość pytanko jedno mam
tylko nie wiem czy brać ten hormon który mi zapisał ginekolog, bo w sumie jestem w normach tylko przy granicy.

Gość słuchaj lekarza! normay dla ci
ężarnych są zupełnie inne lekarz ma rację i koniecznie zażywaj te leki! tu chodzi o życie i zdrowie Twojego dziecka

Gość 5 tydzień :)
ja tez mam niedoczynnośc i jestem w ciązy. biore Eutyrox i dodatkowo jod w tabletkach. normy dla ciezarnych sa takie same jak dla nieciężarnych. koniecznie wybierz się do endorktynologa. on bedzie miał pod kontrolą twoją tarczycę. wynik powinien być w okolicach 1-2 więc masz co zbijać a jeśli nie beziesz o to dbała to mośże to się źle skończyć dla dzidziusia.

Gość Koniecznie bierz leki
Pewnie eutyrox dostalas. Norma tsh w ciąży to 1-2 wiec musisz zbić. Po 2 ft4 tez niezbyt dobre bo norma z tego co się orientuje jest od 12 do 22 wiec za mało . Jeżeli lekarz przepisuje lek to nie bez powodu. Myślisz ze forum jest madrzejsze?!

Gość Naseri
Tsh w ciąży max do 2,5 bardzo ważne jest abyś brała hormon tyroksyny inaczej narazasz Twoje dziecko na niedorozwój!!!

Gość Naseri
Tsh w ciąży max do 2,5 bardzo ważne jest abyś brała hormon tyroksyny inaczej narazasz Twoje dziecko na niedorozwój!!!