Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja historiia

skad wziasc na zycie, pozostalo mi tylko pare groszy

Polecane posty

Gość moja historiia

pomóżcie skad wziasc jakies pieniadze chociaz 20- 30 zł by sie przydały:-( żeby jakos przertwac do tego 15 pazdziernika :-(, mam w portwelu tylko ostatnie 20 zł, mieszkam z bratem on pracuje, ja sie ucze,dostaje rente rodzinna po zmarłym ojcu, matka tez nie żyje, a rodziny juz nie mamy :-( popłacilismy rachunki, zaległosci, ale i tak jeszcze wszystkiego nie zaplacilismy, pozostały dwa zaległe rachunki za prad, jeden czynsz :-( . zaległosci urosły bo przez kilka miesiecy brat mial kłopoty ze znalezieniem pracy, bo wczesniej był na rencie, odebrali mu, niesłusznie :-( ale co tam ZUS potrafi wyzdrowiec człowieka , teraz pracuje ale na zlecenia, wiec raz jest a raz nie ma pracy :-(i marne grosze przynosi do domu, ale zawsze cos :-( Bylam pytac sie w mopsie, niestety przekraczamy!!!!!!!!!!!! ale oni nie rozumieja ze on nie mial pracy przez 3 miechy, urosly zaleglosci , nic nam sie nie nalezy :-( tak wyglada pomoc społeczna :-( myslimy aby isc w sobote do caritasu , chyba ze tez nas tam w dupe kopną, bo sie nie nalezy:-( dalismy do lombardu aparat, wiecej nic nie mamy takiego co mozna by zanies- telefony stare, tv rowniez, wziełam smsa kredyt, nie mam skad wziasc:-( od tygodnia jemy suche pyry, chleb smarujemy samym masłem :-( to jest jakis choror, chce mi sie ryczec. Niewiem skad wziasc te pare groszy :-( jak te 20 sie skonczy to niewiem co bedziemy jesc :-(

Gość a komputer masz ??

Gość Ja też jestem na rencie
jeno nie mam nikogo więcej. Nielegalnie sobie dorabiam, oczywiście, bo to śmiech ile ja dostaję ;[ Najlepiej, skoro się uczysz, dorobić sobie w weekendy w kinie, McDonaldzie (nie żart! najwięcej dają na rękę!) czy inszym sklepie, zwykle zgadzaja się zaniżyć dochody do takich, że nie zabiorą renty albo przepisać dochody na jakiegoś znajomego - w Mc można i do tysiąca dobić, a pracując 2-3 dni na tydzień w kinie można koło 350zł . Ja tak robiłam jak byłam w liceum Zgłaszaj się do ankiet - ja w zeszłym tygodniu za testowanie środków do prania dostałam 50zł za 20 minut "pracy" ;) Niestety, musisz sama szukać, ogłaszają się na forach i w gazetach. Jak się uczysz to ucz się więcej - każda szkoła i uczelnia przewiduje stypendium i ono jest najróżniejsze. NAjwyzsze widziałam na kierunkach informatycznych, bo do 1200zł!!!! W sumie tyle mogę ci poradzić, ja sobie od dawna jakośdawłam radę chcoiaż zwykle było ciężko, teraz mam już całkiem niezłą prace i mogę spokojnie kończyć studia. Głowa do góry

Gość Ja też jestem na rencie
o i jeszcze korki - od pierwszej liceum udzielałam dzieciom w gimnazjum korepetycji z angielskiego i włoskiego, na studiach matematyki dla gimnazjum i liceum :) Za włoski dostawałam 60zł/h bo mniej osób nim mówi niż po angielsku

Gość dor89
przedstaw swoją sytuację jakiejś znajomej/ znajomemu, zaoferuj że wysprzątasz mieszkanie za 10 zł, umyjesz jakiś samochód, może zbierz puszki, sprzedaj jakąś sowją rzecz, jesli chodzi o to przetrwanie do 15go........i koniecznie znajdz jakąś pracę dorywczą i na weekendy, może udzielanie korepatycji dzieciom, skoro studiujesz? przejdz się pod jakąś opstawówkę, zagadaj rodziców, powiedz troszkę o swojej sytuacji, rób dobre wrażenie, mozesz sciemnic ze kiedys juz to robiłąs........

Gość Malwina M.
gdzie mieszkasz?

Gość zgadzam sie z wpisami oburzony
moja kolezanka jak nie ma kasy to myje ludziom okna.mozesz tez u ludzi sprzatac.np u jakiejs starszej osoby.

Gość ić do banku i im to powiec,
morze sprzedaj coś na allegro? książki,ciuchy, cokolwiek,

Gość Malwina M.
skoro się uczysz, to możesz chyba wystąpić o coś w rodzaju stypendium socjalnego

Gość i tyle miala do powiedzenia au
torka topiku.

Gość rozwalaja mnie glosy tych co p
isza,,a stac cie na internet,,zalosne!

Gość fgwvfhwqged
moja historiia---nauczyć sie poprawnie pisać wyraz "wziąć"

Gość moja historiia
to jak mamy żyć bez neta?

Gość sh h jfu hv
Natępna naciągaczka..:(( :O