Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onika23a

Dziewczyny powiedzcie, prosze.

Polecane posty

Gość onika23a

Pierwszy raz od 3 lat mnie poniosło. I teraz sie boje. Zaczelam brac od 24.09 wraz z pierwszym dniem okresu tabletki harmonet, a dziś kochałam się z chłopakiem i czuje, że moze to sie zle skonczyc. Fakt ze jeszcze dzis mialam krwawienie rano, ale to po tych tabletkach caly tydzien okres byl raczej słaby, raczej plamienia. Powiedzcie mi czy moze byc ciaza? Blagam.. Tzn wiem ze moze, ale czy duze sa szane na taka mozliwosc..

Jeśli wzięłaś pierwszą tabletkę W PIERWSZYM DNIU KRWAWIENIA (podkreślam krwawienia, a nie plamienia) to wszystko jest ok, tabletka zaczyna wtedy działać w pierwszym dniu po wchłonięciu się, natomiast jeśli wzięłaś w pierwszy dzień plamienia to niestety mogło nie dojść do zablokowania owulacji.

Gość onika23a
KlauDDynka69 dziekuje za odpowiedz.

Gość onika23aa
a jesli wzielam pierwsza tabletke w dniu jak mowisz "plamienia" a nastepnego dnia mialam juz normalny okres i tez wzielam tabletke?? to one wowczas dzialaja czy nie??

Gość onika23aa
??????

nie, tabletki działają prawidłowo tylko jeżeli rozpocznie się opakowanie w 1 dniu krwawienia. jeśli weźmiesz np między 2 dniem krwawienia a 5 dniem, to trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie przez 7 kolejnych dni (najlepiej prezerwatywę) natomiast jeśli weźmiesz w innym dniu to niestety trzeba się zabezpieczać dla pewności przez całe opakowanie.

uspokoję Cię jeśli powiem, że tabletki działają podobnie do Escapelle? Nawet jeśli dojdzie do odblokowania owulacji (nie zależnie w którym opakowaniu) i doszło by do zapłodnienia, to tabletka ma uniemożliwić zagnieżdżenie się komórki, i wtedy występuje normalnie krwawienie. Nazywa się to ciążą biochemiczną. Dużo kobiet to przechodzi nawet kilka razy w życiu i nawet o tym nie wie :) Co prawda Escapelle ma większe pole do popisu niż tabletka bo ma zdecydowanie dużo większą ilość hormonów.

Gość onika23a
KlauDDynka69 Może zajrzysz tu jeszcze. Mam jeszcze jedno pytanie. Cały czas od początku brania tabletek mam plamienia, czy to jest związane tylko i wyłącznie przez tabletki? Jak skończy się to opakowanie i jeżeli nie zaszłam w ciąże to czy okres powinnam dostać normalnie mimo tych plamień? Pozdrawiam