Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdenerwowalam sie na niego____

Czy to w porzadku? Moj chlopak chce wynajac mieszkanie ze znajomymi

Polecane posty

On ma 25 lat, mieszka z rodzicami i chce sie juz wyprowadzic. Warunki w domu ma dobre, ma swoj pokoj, brat ma osobny. Rodzice jego sa w porzadku. Poki co nie dostanie kredytu bo ma za male zarobki wiec w gre wchodzi wynajem. Mielismy w planach wynajac cos razem, ale ja jeszcze studiuje i pracuje dorywczo, nie mam kasy na zycie wiec to nie wchodzi w gre a nie chce byc od nikogo zalezna. Kolega zaproponowal mu wynajecie 4 pokojowego mieszkania. Kazdy mialby swoj pokoj-on, ten kolega, ich kolezanka i jedna para (znajomi od tej kolezanki). Mojemu pomysl bardzo sie spodobal, mi niekoniecznie :O Mowiac szczerze jestem zazdrosna, o imprezy ktore beda, o to ze w tym mieszkaniu beda dziewczyny-juz przed oczami mam jak jedna z druga przechadza sie w reczniku z lazienki do pokoju albo idzie tak do kuchni :O Czy ja przesadzam? Czy pozwolilibyscie tak mieszkac chlopakowi? Ja moglabym przyjezdzac do niego na weekendy, poniewaz mieszkam i studiuje w innym miescie a na uczelnie mam z domu 15 min na piechote.

Troce juz zyje na tym swiecie i wiem ze jak sie spedza z kims duzo czasu (a tym bardziej mieszka) to bardzo zbliza

no wiesz facet się chce usamodzielnić a skoro ma 25 lat to już najwyższy czas na to przyszedł ....wszytko jest kwestią zaufania a co by było jakby on też studiował i to w innym mieście i by wynajmował mieszkanie lub mieszkał w akademiku na to samo wychodzi i co też byś mu broniła ?

Gość oijojjoj
daj mu troche poszać niech trochę pobzyka przed slubem sobie, i gdzie tu partnerstwo w ziwązku jak nie rozumiesz jego potrzeb..

Facet jest samodzielny i rozsadny, nie wyrosnie na mamisynka. Ty jestes durna i zakompleksiona. Wymagasz, zeby dostosowal sie do ciebie, bo skoro ty musisz miec miejsce u rodzicow, codziennie sniadanko na stole i poscielone lozko to od niego wymagasz tego samego. Oby znalazl bardziej rozsadna dziewczyne niz ty, bo w tym zwiazku to ty jestes "mamisynkiem".

"Czy pozwolilibyscie tak mieszkac chlopakowi? " Hm....wybacz pytanie, ale co ty masz do pozwalania? Nie jestes zona. Nie macie wspolego konta i wspolnych pieniedzy, nie prowadzicie wspolnego zycia....kazde z was ma prawo miec wlasne plany, on takze. Skoro on chce sie usamodzielnic i wyprowadzic od rodzicow, bo juz zarabia, to ma prawo. I pytac cie o zdanie nie musi. Nie wyobrazam sobie, abys mogla mu tego zabronic:)

Gość ciezko
to ja juz kurde nie wiem jak to jest z tymi facetami. dorzuce swoj przypadek. moj ma 29 lat i a my jestesmy razem 3 lata. moj M. nie pracuje, konczy aplikację, niedawno mial egzamin koncowy ktory oblal (skwitował to- jakbym chcial to bym zdał). po tym egz mielismy sie wyprowadzić. z ta wyprowadzka to ja nalegałam, ja szukalam mieszkania do kupienia... M. stwierdził po egz. zdenerwowałam sie i ... w czerwcu kupilam sama. zaczełam je remontowac, pomagam tacie wszystko tam robić - M. nie pomagał bo ... sie uczył do egz. no jak sie uczyl skoro nie zdał ? od egz. minal tydz. nawet nie zapytal sie czy pomoc przy remoncie... po klotni z rodzicami poiwedzial tylko - szkoda ze mieszkanie nie jest juz gotowe to bysmy sie wprowadzili bo rodzice zyc mi nie dają. kurde rece mi opadaj.a. czy ten człowiek kiedys dorośnie?

Gość o zesz takiego chopa to
juz napewno bym na swoje tak nie wpuscila len pierdolony :o :o :o

Gość ciezko
wlasnie nad tym sie zastanawiam... jak sie zachowac w takiej sytuacji. chce mu powiedziec ze do czasu zdania egz. poprawkowego (czyli za pol roku) bede mieszkac sama. niech on pozałatwia swoje sprawy zawodowe... poza ta sprawa z egz./pomoca przy mieszkaniu to bardzo wartosciowy, uczuciowy i kochany facet.... :(