Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafeterianka252

Ale się wkurzyłam!!!! GLUPIE BABY!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Kafeterianka252

AAAAHHH Jak mnie wkurzają uwagi na temat mojego brzucha!!!!!!! Normalnie masakra!!! Że na 6mc ZA malutki, że nie wyglądam żebym byla w ciąży, że na zdjęciu taki duży się wydaje a w rzeczywistości ledwo co widać, że będzie chłopiec czy tam dziewczynka, ale najbardziej mnie drażni, że malutki jak na 6ty miesiąc... 97cm na 21tc to chyba nie mało, nie? A moja znajoma to miała o taaaki, Już nie moge się uśmiechać jak takie p[ierdoły słysze, tym bardziej, że byłam chuda jak patyk przy wzroście174... A najgorsze są matki moich znajomych- wszystklo robie nie tak, hormony i w ogole... Glupie babsztyle!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Musiałam się wam poskarżyć....

Gość Kafeterianka252
No już wytrzymac nie mogę...... Staram się ignorować ale jakoś to trudne....

Gość Kafeterianka252
A najgorzej jak daja mi rady osoby co kobietę w ciąży to na filmie widziały... Ostatnio dowidzialam się, że muszę pić 2 litry dziennie soku marchwiowego, dużo chodzić bo inaczej nie urodze( a biodra mam jak murzynka i rodzi sie u mnie w 30 min w rodzinie) ze pierworodki zazwyczaj mleka nie mają i ich dzieci ssac nie potrafią, A i że mleka nie pic bo dzidzia bedzie miala skaze bialkową....

Gość Kafeterianka252
No właśnie nie mam takiego kontaktu z ciociami na szczescie , siostry na luzie, mama też noramalnie sie zachowuyje tylko wkurza mnie ze obce baby mi takie pierdoly gadają... No dobra, rozumiem raz ale nie za kazdym razem jak mnie widzą. a ze hormony to wiem ze wplywają na moje emocje ale bez przesady...

Skąd ja to znam... Mnie też komentarze na temat mojego brzucha i wyglądu wogóle doprowadzają do szału. Najbardziej drażni mnie gdy wypowiadają się osoby które ledwo znam lub całkiem obce np. w sklepie...

Gość 21 tydzień to
nie jest 6 miesiąc

Gość Kafeterianka252
jak to nie? sprawdz sobie tabelki. 1 m-c : 1 - 4 tydzień 2 m-c : 5 - 8 tydzień 3 m-c : 9 - 12 tydzień 4 m-c : 13 - 16 tydzień 5 m-c : 17 - 20 tydzień 6 m-c : 21 - 24 tydzień 7 m-c : 25 - 28 tydzień 8 m-c : 29 - 32 tydzień 9 m-c : 33 - 38 tydzień a mi sie jutro 22 zaczyna...

Gość Kafeterianka252
Ciąże chodzi się cały 9miesiąc i w 10 miesiacu sie rodzi:)

Gość 21 tydzień to
dziwne że według ciebie 9 miesiąc trwa od 33 do końca ciąży!

Gość 21 tydzień to
1-4 tydz.-I miesiąc 5-8 tydz.-II 9-13 tydz.-III 14-17 tydz.-IV 18-22 tydz.-V 23-27 tydz.-VI 28-31 tydz.-VII 32-35 tydz.-VIII 36-40 tydz.-IX

Gość 21 tydzień to
zmień ginekologa

1-4 tydz.-I miesiąc 5-8 tydz.-II 9-13 tydz.-III 14-17 tydz.-IV 18-22 tydz.-V 23-27 tydz.-VI 28-31 tydz.-VII 32-35 tydz.-VIII 36-40 tydz.-IX to jest dobre

Nie denerwuj się. Ona pewnie myślą, że skoro one wyglądały jak słonice grube w ciąży to ty też musisz.

Gość Kafeterianka252
Ale ja licze ty sposobem a sposobów jest wiele kochana bo są miesiące ciążowe i kalendarzowe....nie zamierzam sie z toba kłócić a tak poza tym jutro mi sie 22 tc zaczyna wiec to juz 6mc:)

Gość 21 tydzień to
nie 6 miesiąc jest od 23 tygodnia...i nie jestem grubym słoniem bo przytyłam 3 kg a w ciąży jestem PRAWDZIWY 6 miesiąc

Gość nininka
ja też posługuję się również ostatnią tabelką... Owszem ciąża trwa 10 ms, ale księżycowych, czyli po 28 dni każdy miesiąc by liczył Trzeba liczyć 40 tygodni, a dziewiąty ms nie może być dłuższy od pozostałych

Gość ostatnia tabelka
bo ostatnia tabelka jest sensowna:)

Gość Kafeterianka252
ale ta dyskusia odbiegla od tematu...

Gość oczywiście oczywście
ta ostatnia tabelka jest najlepsza

Po pierwsze ciaza trwa 9 miesiecy ,a rodzi sie w 10tym :) Ale nie o tym chcialam. Ciesz sie ,ze masz "w miare" brzuszek. Jak bylam w ciazy z synem mialam taaaaki brzuch i taaaki tyl ,ze znajomi moiwli do mnie cizarowka. A obcy facet na stacji benzynowej zapytal wprost czy bede miala blizniaki i jak jak je urodze. Nie dostal w pysk tylko dlatgeo ,ze akurat mialam zajete rece. W drugiej ciazy nie mialam prawie wcale brzucha i mialam manie ubierania sie na czarno - nie wie, czemu ,moze dlatego zeby w wygladac w pracy elegancko a eleganckei maialm tylko czarne. No i slyszalam : gdzei masz ten brzuch , czy wszytsko w porzadku? , czemu chiodzisz na czarno ,kobiety w ciazy powinny chodzic na czarno... No jasne i jeszcze siedziec w domu i robic na drutach!!! Nie przejmuj sie . A jak cie ktos zapyta to powiedz ,ze jestes zdrowa ,dziecko tez i maja ci dac spokoj bo ciue to drazni. I jeszcze zeby najpierw sami zaszliw ciaze wtedy z nimi pogadasz. Ot co.

Gość Kafeterianka252
No właśnie pisałam , ze rodzi się w 10tym:)ale to nieistotne:) Dzieki kobietka za slowa otuchy:) Już sie odstresowalam troche:)