Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca 30latka

Badanie nasienia - interpretacja :-)

Polecane posty

Gość Pytająca 30latka

Mam prośbę do Was o zinterpretowanie wyników nasienia M... Bardzo proszę o pomoc.... Z góry dziękuję Ocena makroskopowa: objętość: 1,5 norma >2.0 ph 7,6 norma >7.2 Ocena mikroskopowa: RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW ogólny % ruchliwych 50 norma >50 ruchliwość postępowa (%) -szybka linearna 15 norma >25 -wolna linearna i nielinearna 25 -brak ruchliwości postępowej 10 -brak ruchu w ogóle 50 norma 50 Liczba plemników /ml 89 000 000 norma > 20 000 000 ogólna liczba plemników w ejakulacie 134 000 000 norma >40 000 000

Gość czekolada z alkoholem
a lekarza nie pytalas ??? tylko na forum hmmm

a lekarza nie pytałas??? tylko na forum

Gość Pytająca 30latka
No właśnie jeszcze nie....Wizytę mamy dopiero za tydzień.... A nerwy są straszne....ta niepewność....

wiesz nie znam sie na tym ale napewno wyniki sa dobre moj maz tez sie wybiera na badanie nasieniea i tez strasznie sie boja jakie bede wyniki więć doskonale cie rozumie

Gość Pytająca 30latka
Dzięki....a na jakiej podstawie przypuszczasz, ze są dobre???? Mam nadzieję, ze z tymi wynikami ginowi nie wpadnie do głowy pomysł z inseminacją lub in vitro..... Długo się już staracie???

tak mi sie wydaje poprostu musisz byc dobrej mysli ! ja sie staram juz z męzem 2 lata a wy i le sie staracie ze zdecydowaliscie sie na badania jak chcesz mozemy pogadac na gg

Gość Pytająca 30latka
my też się staramy 2lata....Najpierw chcieliśmy bez żadnych wspomagaczy, no ale się nie udało.... i postanowiliśmy poszukać przyczyny. Okazało się, że mam problemy z owulką no i przy okazji gienio wysłał męża na badania....

no to staracie sie tyle ile ja z mężem zycze wszystkiego dobrego

Gość Wiesiek z tych
ja ma plemniki pierwsza klasa :) jakość światowa :)

Gość Pytająca 30latka
Tak, ale każdy nieudany miesiąc to tragedia dla mnie..... Dzieki za słowa otuchy.....i powodzenia dla Was....

Gość Wiesiek z tych
twój facet ma małe plemniki i mało ruchliwe :o :D

Wiesiek z tych a ty spadaj nikt cie o zdanie nie pytal

Gość Wiesiek z tych
facet bezpłodny :o :D

Pytająca 30latka jakbys chciala pogadac to moje gg 20620225

Gość Pytająca 30latka
Czekoladka - dzięki.... Ostatnio miałam jakieś problemy z gg i na dzień dzisiejszy to nierealne...... Ale będę w miarę często tu zaglądała więc jak chcesz to możesz pisać.... A Ty miałaś robione jakieś badanka?

tak ja mialam badania robione i jest wszystko wporzadku myslelismy z mezem ze jakos zajde w ciaze wiadomo nie da sie od razu zajsc tak szybko a teraz zdajemy sobie sprawe ze to juz dosc dlugo trwa a dzdzi wciąz niema my sie staramy o pierwsze dzeciątko a wy macie juz dzieci?

Gość Pytająca 30latka
Nie nie mamy, też się staramy o pierwsze :):) Ja mam 32lata, mąż 36 :(:(:(:(:( Zdaję sobie sprawę, ze zegar tyka.... Najgorsze jest to, że na świecie jest tyle kobiet, którym się akurat przytrafiło..... W zyciu nie przypuszczałabym, że mogę mieć taaakie straszne problemy z zajściem w ciążę :(:(

no ja tez nigdy nie przypuszczalam ze spotka to akurat nas a tu prosze :(ja mam 28 a moj mąz 29 to wiec jestesmy troszke mlodsi ale to jednak nie zmienia faktu ze tez nie mozemy począc dzeciątka na ktore czekamy i czekamy mam nadzieje ze niedlugo bedziemy mogli sie nim cieszyc i bedzie nam to dane mam duzo znajomych ktor powychodzily pozniej odemnie za maz a juz albo sa mamusiami albo za chwilke bedą a my ciagle mamy z tym po góre

Gość Pytająca 30latka
Dokładnie wiem co czujesz..... Ja tez mam nadzieję, ze niebawem nam się uda....:):) Musi się udać!!!!! Musimy w to wierzyć.... Zauważyłam jeden plus u siebie - chyba pomału odpuszczam i nie ciśnie mnie aż tak bardzo. Bo jeszcze 2 - 3 miesiące temu to byłam kłębkiem nerwów.....pojawiająca @ była dla mnie straszna....

no ja tez wczesniej liczylam dni plodne owulke itd i zawsze jak przychodzila miesaczka to byla panika plaszcz ,rozczarawanie a od paru miesacy wogole mnie juz to nie rusza przestalam liczyc dni plodne itd okres juz mnie nie przeraza ani nie rusza nawet nie przeszkadzaja mi kobiety w ciązy i dalismy z męzem na luz i w sumie sie pomalu godze z tym ze niema ciązy niby podswiadoie mysle wlasnie ze nie przestalam liczyc,,,i bedzie co ma byc chodz nie jest to czasem łatwe ale cóz innego pozostalo najgorsze jest to ze inni mnie nie ruzumia ostanio kupelami zadala pytanie ni kiedy bedziecie miec ta dzdzie przeciesz to nie prpblem zajsc w ciąze a ja jej tylko odpowedzialam do portfela ani do majtek sie nie zaglada nie bede jej nic tlumaczyc bo itak nie zrozumie

Gość Pytająca 30latka
Tak, ten kto nie ma pojęcia o tym to nie zrozumie....Ludzie myślą, że jeśli ktoś nie ma dzieci to tak mu wygodniej....nawet nie przypuszczają ile z tym problemów....Ale powiem Ci, ze ja przez przypadek (w sumie to pytanie z troski ze strony koleżanki z pracy) dowiedziałam się ile dziewczyn z mojego otoczenia ma problemy z zaciążeniem.... A powiedz mi - jeśli mogę zapytać - rodzina wie, ze macie problemy???

Gość a jaka w smaku?

no powiem ci ze tesciowe wiedza bo juz sie caly czas dopytuja kiedy beda dziadkami itd powedzielismy bo co tu owijac w bawelne niema co moja mam mieszka w Angli wie ale ni do konca ze mamy prpblem ale tez zadaje tego typu pytania bylam tydzien temui 2 tygodnie temu najpierw na slubie siostry tydzien pozniej szwagierki slubie tak sie akuarat zlozylo ze mialy w tym samy mczasie i tak sie zastanaiwam predzej chyba bede ciocia z jednej albo z drugiej strony niz bede miala wlasnie dzecko czasem sie zastanawiam i zadjae sobie to pytanie dlaczego akurat ja i nic mi sensownego nie przychodzi go glowy albo ze moze nie zasluguje na to byc byc matka ale juz jakby godze sie z ta mysle ze nie mam tej ciazy juz ponad 2 lata tylko zeby ten czas tak szybko nie gonil mam nadzieje ze do 30 zajde w ciąże wiec mam niecale 2 lata bo ten rok kolejny bedzie zmarnowany

Gość Pytająca 30latka
Głupoty opowiadasz z tym, ze nie zasługujesz na dziecko!!!!! Nie myśl w ten sposób....:-D Uda Ci się!!!!! I mnie tez się uda!!!! Głowa do góry..... Sorrki ale będę się już zbierała do spania....Padam....Jakby co to zajrzę jutro..... Dobranoc, papa 🖐️