Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc!!!!!!!!!!

prawidłowe żywienie dzieci ok 1go roku życia

Polecane posty

dziewczyny moje 13miesieczne dziecko je w ciągu dnia: 6.30 200ml mleka modyf 11.00 jabłuszko doslownie 2-3 plasterki wiecej nie chce 14-14.30 obiad troche warzyw i miesko-mała miseczka 17.deser owocowy ze słoiczka ok 180ml 20 mleko plus kaszka 260ml od jakiegos czasu budzi sie w nocy i chce jesc.próbowalam jej dac w ciagu dnia wiecej jedzenia,wmuszam kanapki,wiecej obiadu,bardziej pelnowartosciowe drugie sniadanie,zmiejszam przerwy miedzy posilkami itd-to nic nie daje.dziecko nie chce jesc wiecej w ciagu dnia.ja w nocy mimo wszystko nie daje by nie wprowadzac zlych nawyków.co zrobic? dziecko ma 13 m-cy i wazy 10kg.wiec waga chyba ok,chociaz wszyscy mi mówią ze dziecko jest chudziutkie :o

Gość mordeczkamalutka
ja tam nie bede sie madrowac tylko napisze : idz do pediatry i znim porozmawiaj. sprobuj wsadzic ja do krzeselka do karminia, daj jakies pokrojone parowki i co tam uwazasz i wlacz jej bajke wiem ze to zly nawyk ale u mnie skutkuje tez mam niejadka.

ale czy uwazasz ze faktycznie moje dziecko za malo je???? jutro pójde do pediatry przy okazji bo i tak mam szczepienia.troche sie martwie.czy wasze dzieci w tym wieku jedzą wiecej???

hmm moj ma 14 miesiecy i je mniej wiecej tak 8.00 dwie kanapki na sniadanie z serem, dzemem, pomidorem,ogorkiem lub wdlina zamiennie wszystko oczywiscie 12.00 obiad pierwsze danie albo wlasnej z upy to ok 300 ml albo sloiczek 260 gr 16.00 drugie danie sloiczek 260 gr lub wlasny ziemniaki jakies mieska plus np buraczki lob pulpet lub ryba itp itd no domowy obiad 20.00 kaszka 240-250 ml spi do rana normalnie, w miedzyczasie dostaje owoce nie podaje godziny owocow bo jest roznie kiedy zechce zawsze stoja na wierzchu i wola sam zeby dac ale zjada dziennie np calego banana, jablko cale lub pomarancza mandarynke no roznie ale owoce lubi... dostaje jeszcze chrupki kukurydziane, wafle ryzowe ciasteczka dla dzieci ale nie powiem bo raz na tydzin dostanie kawalek czekolady lub jakies normalne jedno ciastko bo ja jestem zdania ze wszystko nalezy dac do sprobowania z rozsadkiem wiadomo i nie dostaje codziennie wazy 10 kg

kurcze to nie wiem,waga taka sama a jednak ilosci jedzenia drastycznie sie różnia :( jutro zapytam lekarza co jest grane.