Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25latek

Brak miesiączki u mojej kobiety

Polecane posty

Gość cccccc
Teraz to Ty nie schizuj. Tak łatwo w ciążę się nie zachodzi. Choć te zmiany w narządach no mogą świadczyć o ciąży ale też faktycznie o zmianach grzybicznych. Bardziej jestem za tym, że dziewczyna mocno się stresuje choć tydzień opóźniania to już jednak sporo. Ale jak piszesz, że Twojej poprzedniej dziewczynie miesiączka spóźniała się dwa tygodnie, więc co się stresujesz? ;) Pewnie na dniach dostanie miesiączki a najlepiej zrobić test i zobaczysz, że nie będzie ciąży. Jak tylko zobaczy, że ciąży brak to zejdzie stres a za nim od razu okres :)

Gość Duża Zuzia
Znajoma moja starała się o dziecko. Nie dostawała okresu i już się cieszyła, że wreszcie zaszła w ciążę. Nic podobnego ginekolog wykluczył ciążę a Ona dostała okresu po 3 tygodniach. Także widzisz opóźnienie okresu nie oznacza ciążę lecz też setki innych rzeczy. Stres, jakieś choroby, dieta, zmiany klimatyczne, leki. Choć co zrobiliście bez zabezpieczeń to bardzo nie mądre choć jak nie było finału w środku to raczej mało prawdopodobne. Zrobić test dla świętego spokoju bo tak długo okresu nie będzie przez stres.

Gość 25latek
Wiem, że przesadzam i wygląda to tak jak bym miał z 12 lat. Cierpię na nerwicę natręctw, więc zaraz sobie wmawiam wiele rzeczy. Tak było niedawno jak robiłem test na... hiv gdy sobie wmówiłem, że moja była partnerka, która miała bardzo wiele partnerów mogła mieć. Wtedy to miałem schizy. Dziś jak wróci z uczelni dziewczyna to od razu udamy się do apteki po test bo tak to mogę tylko teoretyzować. Też myślę, że to nie ciąża a tylko stres a przecież ciąża to nie choroba :)

Gość ztr
Oczywiście, że ciąża to nie choroba :) Ale jeśli to ciąża to zapomnij o drugich studiach. Kasa, czas. Wszystko się zmieni. Nie chcę stresować ale jeśli się spóźnia tydzień miesiączka to jest przyczyną. A prawdopodobną przyczyną jest ciąża. To jest to jak się kocha bez zabezpieczeń. Moge się mylić ale po tym co opisujesz to tak może być. Test wszystko wykaże. No ale widzę po wypowiedzi, że to by była nie chciana ciąża. Dlatego najlepiej aby to faktycznie był stres i stąd nie ma okresu. Ale głównie przez stres okres spóźnia się max 5 dni a nie tydzień.