Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaqqqq49r5935r

do jakiego lekarza z jelitami trzeba isc??????

Polecane posty

mam czesto biegunki i czasami mnie kuje zoladek nie wiem co to jest, wyczytalam cos w necie o grzybicie jelit, czy to moze byc to??? do jakiego lekarza z tym isc???/jakis czas temu bylam u rodzinnego bo mialam kucia wyslala mnie na badanie usg a tam wszystko wyszlo ok i powiedzieli ze zdrowa jestem, co ja mam zrobic do jakiego lekarza bo juz sily trace pomocy

Gość art123
zrób kolanoskopię bo to nie żarty, rak jelit nie boli

kolanoskopia a co to jest? jak wyglada to badanie gdzie z tym isc? a ten gastrolog to bezplatnie przyjmuje? trzeba miec skierowanie czy co? prosze o odp

Gość o matko mam katar
z jelitami idzie się do gastroenterologa...zarejestruj się i zobaczysz co ci powie,może skieruje cię na jakieś badanie... gastrolog jest od żołądka a nie od jelit wiem co mówię bo sama mam problemy z jelitami (zespół jelita drażliwego)

wlasnie oto chodzi ze ja sama nie wiem czy mnie kuje zaoladek czy jelita :( to gdzie ja mam isc?

Jest bardzo wiele chorób związanych z wewnętrznymi organami. To może być dosłownie wszystko, zespól jelita wrazliwego, polipy, bakterie, kamienie,wrzody, itd., itd. Trzeba zrobic badania, gastrolog Ci pomoże, co trzeci Polak ma prblemy gastryczne a Wy tu od razu o jakimś raku. Weźcie sie zastanówcie. Jak bedziesz chciala jeszcze coś wiedzieć to pisz, lekarzem nie jestem ale się troche orientuje.

Gość jesteś moim misiem
kolonoskopia polega na tym, że najpierw oczyszczasz jelita (głodówka i lewatywa), później rozbierasz się w gabinecie od pasa w dół, kładziesz się na boku i pan doktor wprowadza ci do odbytnicy taką rurkę i sprawdza o co come on. Ale z tego co piszesz to nie będziesz miała tego robionego no bo do żołądka to on tą rurką na pewno nie dosięgnie. Idź do lekarza ogólnego i on da ci skierowanie do konkretnego specjalisty.

Gość jesteś moim misiem
a w którym to cię miejscu boli?

szczelina napewno ma z jelitami, ale od tego to raczej żolądek nie boli tylko moga byc takie objawy jak przy hemoroidach.Ile masz lat jeśli można wiedzieć?

Gość jesteś moim misiem
autorka sie zmyła?

to mam wziasc skierowanie do gastrologa czy gastroenterologa?? mam lat 19, bole sa co kilka dni np dzisiaj rano wstalam straszna biegunka i teraz mnie kuje tak na gorze, a czasem z boku kuje roznie to jest ale te kucia co jakis czas sa

wlasnie caly czas czytam o tych chorbach w necie eh

to jest zespół jelita drżliwego, wspomnisz moje słowo. Idz do lekarza rodzinnego, on Ci da skierowanie

Gość idz do lekarza koniczniee
do gastrologa żeby zrobił ci gastroskopie (żołądek) , i do proktologa na kolonoskopie (jelita i odbyt)

To ie czytaj dziewczyno, ja przez takie czytanie miałam początki hipohondrii. posłuchaj starszej koleżanki napewno nic sie nie dzieje. Wystarczy, że źle sie poodzywiasz, dostarczysz organizmowi za mało np. błonnika i już cos tam może kłuć, nie martw sie, bo z nerwów sa najgorsz choroby

co Ty dziewczyno gadasz jaką kolanoskopie? lekarz musi miec uzasadnione podstawy żeby takie badania robić, jakby tak każdemu kolanoskopie zlecali jak ich brzuch zakłuje to ja nie wiem co by było. jak są ostre bóle,przewlekłe, krew w stolcu to tak.

ale ja sie wlasnie zaczelam bardzo zdrowo odxywiac blonnik to codziennie biore, no ok dzieki pojde do ytego rodzinnego zobaczymy co mi powie

to ze ty coś tam miałaś to nie znaczy że ona ma to samo i to samo jej pomoze, ciagle biegunki to nie jest normalne, mozliwe ze cos tam sie dzieje, jezeli lekarz da skierowanie to jak najbardziej powinna sie przebadac wiec nie pierdol glupot 77

zreszta blonnik to na zaparcia sie zaleca a na biegunki nie slyszałam

nie pisze o tym co ja miałam, tylko próbuje rozsądnie doradzić bo troch sie znam NIESTEY, i nie martw sie dziewczyno, bo ból brzucha i ciągle biegunki to najczęściej zespół jelita drażliwego. Oczywiście badania trzeba zrobić ale NORMALNY lekarz zleci na początku badania mniej inwazyjne niż kolanoskopia. Na początku krew,usg i napewno wykaże, lekarz dopasuje leki i bedzie ok.A pozaty nie wiem czy wiesz, ale jeżeli sie tym wszystkim martwisz i przejmujesz to w dużej mierze możesz miec te bóle z nerwów.

i znowu wtracasz swoje rady jakbys byla jej lekarzem i wiedziala co jej dolega ok idz do rodzinnego, zrob ogolne badania, a jak nic nie wyjdzie to jednak pomysl o tych konkretnych zdrowka zycze i nie martw sie bedzie dobrze

no to usg to juz kilka razy mialam robione, wiem ze na zaparcia sie bierze blonnik bo zaparcia tez mnie strasznie mecza ale to tez chyba wina tej szczeliny odbytu nie wiem sama pogubilam sie juz, dzieki za odpowiedzi pojde do tego rodzinnego po skierowanie

cały czas to mówie, że trzeba najpierw ogólne badania porobić a Ty dziewczyne jakaś kolanoskopią straszysz

kolonoskopia nie jest taka straszna, wiem bo mialam, zresztą skoro chorujesz na szczelinę odbytu to powinnaś się przejść do proktologa, zreszta nie musi rozbic kolonoskopi moze tez inne badanie zrobic juz nie bede gadac czym grozi zignorowanie chorob jelita i odbytu usg i krew wszystkiego nie wykarza

dobra, szkoda słów. pogadaj jej jeszcze troche to juz na pewno z kibla nie zejdzie zegnam

Gość gość
Ja poszłam do gastrologa. Okazało się, że mam drażliwe jelita i teraz biorę dwa razy dziennie taki preparat debutir, który naprawdę mi pomaga i dolegliwości brzucha bardzo się zmniejszyły