Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaCórki.

Moja 11 latka nie chce jeść mięsa!! Co robić? Jak ją namówić?

Polecane posty

Gość mamaCórki.

proszę o pomoc..

Gość nie namawiaj
minie jej to zobaczysz

Gość Nie namawiaj
bo skutek będzie odwrotny! Możesz pozwolić jej na jego niejedzenie, wzbogać dietę o ryby, więcej warzyw, owoców. A jeśli bardzo Ci zależy, aby córka mięso jadła... cóż możesz je przemycać... zupy kremy, sosy...mięso zmielone blenderem z warzywami jest świetnym zagęszczaczem do zup, zamiast okropnych mącznych zaklepek.... Może to chwilowy upór.

Gość Wyjmij z niego kość

Gość heheh :D
Przestań dawać surowe.

czemu odmawia jedzenia miesa? nie smakuje jej? jesli tak, to postaraj sie urozmaicac potrawy. pytac na co ma ochote, co by zjadla. moze zamiast klasycznych kotletow z ziemniakami zaproponuj domowego burgera? jesli postanowila przejsc na wegetarianizm to coz, nic nie wskorasz. dziecko w tym wieku ma juz swoj rozum i moze miec swoj swiatopoglad. zamiast namawiac, przemycac (moze wylapac podstep, a wtedy mozesz stac sie jej wrogiem, klamca, oszustem) lepiej przeszukaj internet, kup ksiazki o diecie wegetarianskiej i dowiedz sie, co podawac dojrzewajacemu dziecku do jedzenia zamiast miesa, aby organizm na tym nie ucierpial. jest wiele alternatyw, tylko trzeba poszukac.

Gość mieso trzeba gryżc a dzieci
to nudzi. Ale nie ma nieszcescic, jesli nie je. Wregtarianie tez zyja, moze zreszta nie przyswaja?tez tak bywa. Odpusc, moze jej sie zmieni.

Gość najlepiej zmiksuje mieso i
wrzuc do zupy .Jest szansa ze sie nie skapnie ze tam jest mieso. Zreszta mozesz do wielu dan dawac zmiskowane miesko . Poza tym wbogac diete corki o ryby , jajka , zielona fasole ( te produkty maja rowniez sporo zelaza )

Gość hth4t5
ja nie jem mięsa od 6 roku życia odkąd zostałam uświadomiona czym był ten kotlecik którego jadłam na obiad. były prośby, groźby i inne cuda. rodzice próbowali mi wpychać mięso na siłe, chowac je między warzywa - efekt był taki że już w ogóle nic nie jadłam, mdłałam z głodu i cierpiałam na niedowagę. w końcu dali sobie spokój. jesli twoje dziecko równiez nie je z tego powodu mięsa to nie zmuszaj bo skrzywdzisz je tak jak krzywdzili mnie moi rodzice.

Gość mieso nie jest niezbednym
do zycia i funkcjonowania 'surowcem, da sie bez niego normalnie i zdrowo zyc :O czy ty jesz wszytsko? zawsze jadlas? chcialabys by w takim wieku rodzice nawet tego nieuszanowali? czy teraz tez ktos cie zmusza do jedzenia tego na co nie masz ochoty?

Gość ciezarowkaa25
nie dawaj na siłe - ja też n dojrzewając miałam taki epizod i niejadłam rok ponad - potem skusił mnie kiedyś hot dog i zaczęłam jeść

Gość oliwka2000
nie dawaj.....w końcu sama spróbuje i jej posmakuje;]