Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem zdrowotny

Rana obok paznokcia dużego palca

Polecane posty

Gość problem zdrowotny

może komuś temat się kiedyś przyda. Kiedyś szukałam dobrej maści na paznokiec i tu znalazłam teraz spraw tyczy się osoby leżącej..od roku ma ranę między wałem skórnym a paznokiem 9i pod paznokciem jest ropa, krew) duzego palca. Nic nie pomaga żadne riwanol, neomecyna, geomecyna masc nagietkowa tribiotyk...Co to jest? Dlaczego się nie goi? I zrobiło się czerwone wokół drugiego palca dużego. Mozliwe, że to od rehabilitacji? że za mocno ścisnęła palca..? I co zmiażdzyła tkanki? Lekarze to bagatelizują. przepisują masci które nie działają. To jakiś wirus? Czy co?

Gość wygląda to na wrastające pazno
kcie. Problem często o podłożu genetycznym. Miałam z tym problem i wyleczyła mnie kosmetyczka należąca do programu Zdrowe Nogi http://www.zdrowe-nogi.pl/

Gość lplplpppiuiummhjhjh
ja to mialam ale ranka powstala bo za mocno wycielam skorke i zaczelo ropniec. samo przeszlo ale nameczylam sie z tym strasznie, jeszcze lato bylo i jak sie stopa spocila to masakra.

Można posypać pudrem propolisowym, wprost na ranę,do kupienia w aptece. A najprostszy sposób i najlepszy, to przykładać okłady z moczu, powinno pomóc.

Gość ewsut
polecam masc na recepte bactroban mi pomogla na ropien wokol wrastajacego paznokcia.....

Gość problem zdrowotny
Tak, ale krew jest tez pod paznokiem..i ropa..więc to chyba nie to. Tyle lat żyje i nie miał wrastającego paznokcia..a teraz by miał? na stare lata?

Można też gorący okład z olejku rycynowego, przykładać, przykładac, ogrzewać, .....przykładać.