Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinkerbell53535

Mandat:(Pomocy.Czy legitymacja szkoły policealnej uprawnia do pzejzdu MZK?

Polecane posty

Gość Tinkerbell53535

Witam.Dzis dostałam mandat moim zdaniem nie słusznie.Jechałam na bilecie ulgowym gdyż miałam legitymację szkoły policealnej którą robię(dodam że legitka miała ważną pieczątkę).A kanar do mnie że legitymacja szkoły policealnej nie upoważnia do przejazdów MZK,byłam w szoku i pytam ze do czego w takim razie służy on mi że nie wie może na przejazdy kolejowe ale miejskimi jeździć nie mogę:/ potem jakaś dziewczyna która jechała tyym busem pyta sie do jakiej szkoły chodze ja mówie ze robie policealną i oprócz tego studiuje dziennie tylko że ze studiów nie dostałam legitki jak narazie bo dziś były pierwsze zajęcia to.To powiedziała że jak doniose w ciagu siedmiu dni zaświadczenie że studiuje to anulują mi ten mandat.Więc nie przejmowałam sie już ale kiedy kontroler wręczał mi mandat i spytałam co mam z nim teraz dokładnie zrobić to kzał mi pójść pod wyznaczony adres i mówi że 80 zł mandatu do zapłaty ja mówie że przecież jak doniose zaświadczenie to anulują a on na to ze to nie prawda:/ale wiele znajomych mi już tak mówiło że tak jest,nie wiem czy on mi sciemniał czy nie ale czytam na innych forum i też pisze ze legitymacja szkoł policealnych normalnie upoważnia do przejazdu na bilecie ulgowym tak jak normalna legitymacja szkolna :/Powie mi ktoś moze wkońcu jak to jest..a jeśli kontroler wcisnął mi kit to czy mogę wyciągnąć z tego jakieś konsekwencje?

Gość zgliszcza podswiadomosci
legitymacja z policealnej szkoły ważna jest jak to szkoła dzienna a Ty masz mniej niż 21 lat. A Jeśli w ciągu 7 dni doniesiesz dokument uprawniający do przejazdu w siedzibie MZK to Ci anulują karę. 8 dych to dużo Cię podsumował.

Gość qwer
ja na legitce z szkoly policalnej jezdze i jezdze a do szkoly owej nie chodze:)wszystkimi srodkami tarnspoortu nigdy nie bylo problemu z jakims mandatem?zrobil cie w cula albo pierwszy raz sie spotkal z taka legotka nie popóść chcciaz nie wiem jak udowodnisz brak owego dokumentu

Gość KasTas
Osoby które, chcą uzyskać rentę lub zniżki na przejazdy mogą zapisać się do Szkoły Policealnej, dzięki której otrzymają status słuchacza oraz stosowne zaświadczenie, że uczą się i przysługują im zniżki. W Gdyni polecam placówkę NOVA Centrum Edukacyjne. Bardzo fajna szkoła.

Gość NovaRadom
NOVA Centrum Edukacyjne w Radomiu Zaprasza do ZAPISÓW. Rekrutacja na Semestry Jesienne jeszcze trwa. Nie zwlekaj dołącz do grupy i rozpocznij naukę. Otrzymasz legitymację uprawniająca do zniżek komunikacyjnych i nie tylko oraz zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły uprawniające do uzyskania np renty ZUS Zapisy Trwają ! Radom ul. Focha 12/9 www.nova.edu.pl

Gość NOVA Centrum Edukacyjne LUBLIN
NOVA Centrum Edukacyjne Oddział Lublin zaprasza do zapisu. Rekrutacja nadal trwa. Ostatnie miejsca w grupach. Posiadamy bezpłatne kierunki w Policealnej Szkole Zawodowej, m.in. Technik Informatyk, Technik Administracji, Technik Rachunkowości, Technik BHP, a także Technik Usług Kosmetycznych. Uwaga!!! Wydajemy zaświadczenia do KRUS, ZUS, a także legitymacje!!! Zapraszamy także na kierunki roczne w Policealnej Szkole Promocji Kadr!! Instruktor Fitness, Specjalista fizjoterapii, Asystent Nauczyciela Przedszkola i wiele innych! Więcej informacji na stronie www.nova.edu.pl Nasz Adres: Krakowskie Przedmieście 57/3, 20-076 Lublin

Gość gość
ZGARNIJ zniżki w komunikacji miejskiej, PKP, PKS, KINO, BAR, BASEN itp ! Zapisz się do naszej szkoły a otrzymasz legitymację lub potrzebne zaświadczenia do ZUS-u, MOP-su, zakładu pracy. Z nami same korzyści ! Rabaty u partnerów handlowych, zajęcia w centrum, własne pracownie, wykwalifikowana kadra! Ciekawe zajęcia i odpowiednie podejście do słuchacza! Co najważniejsze – BARDZO WYSOKA ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW! Zacznij naukę już dziś! Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne przy ul.Dworcowej 39/1, czynnego od poniedziałku do piątku, w godzinach 10:00 - 18:00. Kontakt możliwy także pod nr telefonu - 883070678, 683070678, lub za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl Czekamy właśnie na Ciebie!

Gość edi_bora
Ja na legitce z cosinusa jeżdżę na zniżkach w MPK i PKP bez problemu :)

Gość alooonzo
te policealne szkoly to wlasnie takie przypalowe sa wiec bylem madrzejszy i zamowilem legitymacje z dokumencika i jezdze bez problemu !!!