Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam bo już nie daje rady

Pomóżcie mi bo zaraz zwariuje

Polecane posty

puder na ospe odpada. Wysusza mi to jeszcze bardziej i cierpię męki pańskie dotąd aż go nie zmyje dokładnie. A diphergan mam w domu, ale przecież to syrop przeciwkaszlowy!

ewa ja czekam :) Zapytam o ten diphergan bo on faktycznie antyalergiczny jest, a ja nawet nie wiedziałam, a dziecku podaje bo pediatra kazała. A co do cytrusów to nie jadłam w ciąży i mam zakaz wiec ich unikam.

Gość ggggggggggia
zamiast probiotyku aptecznego mozna sobie wychylac po jedym kefirze, jogurcie albo zsiadlym mleku dziennie. ewentualnie wcinać kwaszone ogórki i kwaszoną kapuste + soki z nich. wyjdzie na to samo, a nawet lepiej, bo nie beda to probiotyki laboratoryjne na nosniku i z konserwantem, tylko naturalne.

Gość kup w aptece
pudroderm faktycznie wysusza, ale ja smarowalam sie najpierw balsamem a pozniej pudrodermem i mnie pomagalo...

Gość ggggggggggia
no kochana, ale prometazyna to nie jest bakteria tylko psychotrop. zwykly lek antyhistaminowy dla alergikow.

Nie mogę kefirów. Kazano mi nabiału unikać ewentualnie jeść tylko raz w tygodniu bo on może też to powodować.

Gość blablablaaaaa
ej ale co cie swedzi??? cale ciało??? brzuch??? czy cooooooooooo???????????????

brzuch nie. Uda najbardziej, ręce, dłonie, a dziś doszła szyja i plecy. Brzuch wcale nie swędzi.

MAM!!!! Ja bralam wtedy Dicoflor (60 jest dla doroslych)- mi to bardzo pomoglo, chociaz w opisie leku nie pisze, ze jest to lek na ta wysypke, ktora mialam ja sie meczylam strasznie i zaczelam to brac tylko dlatego, ze brat mi mowil, zeby pod koniec ciazy brac i dzialy sie cuda juz po pierwszym dniu powoli widac bylo rezultaty ps dla Ciebie to dzwonilam do meza, mamy, jednego brata, drugiego brata (maz nie pamietal, mama pamietala, ze na D, braci nie bylo) az w koncu do bratowej... uff ps i to dzwonilam z ... Kanady do Polski ale po prostu przechodzilam to samo i znam Twoj bol wiec chcialam pomoc :)

acha i ja tez jadlam jogurty,ale z tego co mi brat mowil i chyba dobrze zrozumialam, w tym leku sa bakterie troszke inne niz w jogurtach. Podobna rodzina , ale nie to samo

ewa dzieki kochana. Mam to w domu też bo właśnie małemu podawalam przy antybiotyku :) Jutro dzwonie do gina. Mam calą listę i będę pytać czy mogę.

nie zaszkodzi ci to wziac juz teraz - jest bezpieczne w ciazy zobaczysz czy ci pomaga

jesli masz to samo co ja to powinno pomoc a jesli chodzi o tel do gina to wiesz- kazdy lekarz moze ci powiedziec cos innego ja bym spobowala na twoim miescu - mozesz tylko dla pewnosci (oczywiscie ja bym tak zrobila) poszukac informacji na temat leku z pewnych zrodel i upewnic sie dla bezpiczenstwa ze mozesz to brac

Wolę poczekać na to co mi doktorek powie. Ale jutro z samego rana będę dzwoniła :) Już mi faza wieczorna przeszła teraz kolejny kryzys będzie o 4 nad ranem. Jeszcze raz Ci dziękuję bo na ten dicoflor w życiu bym nie wpadła. Zresztą na diphergan też nie :)

Gość łojojojoooo
dicoflor, litosciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:O przeciez to zwykly probiotyk, to nie jest lek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! po choooj bedziesz dzwonic do gina, osmieszyc sie chcesz???????????????

hehe :) a ja spac :) smacznego i jeszcze raz dziekuje :)

Gość łojojojoooo
a swoja droga skoro ty nawet nie wiesz ze diphergan wlasnie jest na swedzenie miedzy innymi to widac jak sie interesujesz wlasnym zdrowiem..tępa pipo......

łojojojoooo - ale jezyk dicoflor mi pomogl i co z tego ze probiotyk. Gdzie jest napisane, ze tylko leki pomagaja? A ziola? To wytlumacz mi jak to jest, ze wszelkie masci ktore dostalalam nie pomagaly a dicoflor pomogl? juz ide bo nie bede sie denerwowac nikim pa

swoim i owszem ale nigdy nie miałam żadnej alergii więc nie mam pojęcia co w takich wypadkach trzeba brać. A już na pewno nic nie wiem na temat leczenia alergii w czasie ciąży. Tępa pipo zachowaj sobie dla siebie. Gdybym wszystko wiedziała o lekach i chorobach to bym miala przed nazwiskiem co najmniej dr nauk medycznych.

Gość hisna
pij duzo wapna najlepiej takie musujace ktore zawiera skladnik na reakcje alergiczne i kup sobie Fenistil on przeciwadziala przeciwswiadowi i zimna woda obkurcza naczynia krwionoscie przez co na chwile jest ulga

Gość atakatam
Taajasne, skąd wiedziałaś? :P

bo teraz jest największe parcie na probiotyki :D kiedys sie świetne pieniadze robilo na witaminach, tranie i kwasach omega-3, obecnie na probiotykach i magnezie :D Kazdy producent jakby mógł toby w te ulotki wpisał wszystko, łącznie z cudownym uleczaniem raka i paru innych "drobnostek"...