Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toska001

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość toska001

A więc mam problem. Zresztą może wam to się wydać bardzo śmieszne. Sama mam chwile kiedy jest to dla mnie bardzo śmieszne, wręcz niemożliwe a po chwile znowu załamanie, że może jednak to się stało. ;/ A więc: W wakacje tj. w lipcu jeździłam codziennie z chłopakiem nad jezioro. I kilka razy było tak, że byliśmy tam sami i dochodziło do tego, że wzajemnie się pieściliśmy. Kilka razy stało się tak, że był tzn. "udawany seks" tj. ja leżałam na nim i poruszaliśmy się tak. Oczywiście ja miałam majtki ubrane, on też kąpielówki. I teraz moje pytanie: czy jest taka możliwość, że zaszłam w ciąże? Oczywiście ja miałam śluz przez podniecenie i mokre majtki, on też ale nie wiem czy to był ten śluz przed spermą, czy miał już wytrysk. Czy jest prawdopodobieństwo, że ten śluz/sperma dostały się do pochwy przez te majtki? Czytałam już bardzo dużo stron, odwiedzałam wiele forum, ale dalej nie wiem. Było to w pierwszej połowie lipca, nie pamiętam dokładnie. Okres dostałam 29 czerwca. Następny (ale właśnie nie wiem czy to był normalny okres) dostałam w terminie tzn 27 lipca. Czytałam też że w pierwszych miesiącach ciąży można mieć normalnie miesiączkę. W sierpniu okres spóźnił mi się 5 dni i dostałam dopiero 29 zamiast 24. I teraz znowu. Tzn miałam dostać 26 września a dostałam znowu 5 dni później tzn 1 w piątek wieczorem. Bardzo się cieszyłam i mniej się przejmowałam, ale dzisiaj jest tak jaby 3 dzien okresu a tu nic. Wczoraj miałam normalne krwawienie jak miesiączka a dzisiaj kompletnie nic. Nigdy tak nie miałam, tak krótko. Bardzo się boję i mam nadzieję, że będziecie odpisywać poważnie na mój temat, bez docinków. I dodam też, że ostatnio zauważyłam, że mam troszkę większy brzuch niż zawsze. Może jest to spowodowane tym, że po wakacjach przytyłam trochę, a może tym, że za dużo się przejmuję i wmówiłam sobie, że jestem w ciąży. Dodam jeszcze, że jestem dziewica i nigdy nie współżyłam. I jestem jeszcze za młoda na ciążę ;( Bardzo proszę o poważne potraktowanie tego tematu.

Gość toska001
A co może oznaczać ta dzisiejsza przerwa w krwawieniu? :|

Gość toska001
Szczerze? 16. Ale miesiączkuję już od 6 kl. podstawówki. I nigdy mi się to nie zdarzyło.

Gość toska001
Więc jak uważacie? Proszę was bardzo o więcej wypowiedzi. Dzisiaj rano znowu miałam krwawienie. Wczoraj widocznie była taka jednodniowa przerwa. Co to może oznaczać? Ciąża?

Gość marycha2009
nie no,to chyba niemożliwe żebyś była w ciąży a okres może Ci się przerywać,bo poprostu się stresujesz

Gość toska001
Ale nigdy nie miałam takiej jednodniowej przerwy że kompletnie nic nie było. I sama zaczynam nie wierzyć w ta ciążę bo przez majtki to nielogiczne, a z drugiej strony po tym myśleniu od razu myślę 'a może jednak jestem tym wyjątkiem?' :/ i od czego wtedy ten trochę większy brzuch? I ostatnio jakoś chodzę załamana przez to i mniej jem. To też jakaś oznaka ? Proszę wypowiedzcie się..

Gość toska001
Więc jak myślicie? Proszę..

Witam. Nie możesz byc w ciąży bo w ciaze zachodzi sie wowczas gdy plemnik dotrze do Twojej komorki jajowej a jak mial to zrobic skoro mieliscie zalozone majtki ? Nie wspolzyliscie wiec nie ma co sie obawiac ciazy. I wyluzuj wtedy sie powinno wszystko unormowac z okresem.

Gość toska001
Malutka3693 : a jesteś pewna że te plemniki nie mogły się jakoś przedostać przez te mokre majtki? Bo śluz podobno podtrzymuje żywotność.

Gość tylko spokój nas uratuje
Nie przejmuj się ja mam 23 lata i każdego 3 dni okresu on mi się "blokuje" czasem jest troszkę czasem tyci czasem w ogóle a 4 wraca.... każdy cykl jest inny nie można powiedzieć z całą stanowczością że następny będzie taki sam.... przyroda...

nie zgodze sie z wami ha mialam okres norlanie 4 dni jak zawsze i norlmalne mocne krwawienie podejrzewam cos poniewa po 3 tygodniach wymiotywalam a nigdy tak nie mialam zrobilam test i wyszly 2 kreseczki bylam u gina to potwerdzic i jestem w ciazy czyli jak mialam norlany okres nic nie podejrzewalam a tu ciąza kzda kobieta inaczej reaguje

Gość ie zniosę tych zabobonów
laska jak masz okres to znaczy że nie jesteś w ciąży nie wiem kto szerzy te idiotyczne plotki że w ciąży można mieć okres.....same jakieś durne baby w ciąży można mieć PLAMIENIA jeśli coś nie tak z ciążą, grozi poronienie albo są jakieś zaburzenia hormonalne jak możesz pytać o to czy jesteś w ciąży skoro od lipca miałaś już 3 miesiaczki ? trochę wyobraźni a brzuch masz większy bo pewnie więcej żarłaś

hhahaha wlasnie ze mialam okres jak niewesz to sie nie wypowiadaj chyba wiem lepiej prawda???????????????? i nie byly to zadne plamienia a lekarz powedzial ze to sie zdarza i ciaza jest potwerdzona wiec jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj bo kazda kobieta inaczej przezywa okres

e zniosę tych zabobonów to mialo byc do ciebie odnoscie wpisu twojego pewnie ze mozna miec miesaczke u mnie gdyby nie wymioty to bym sie nie skapla ze to ciaza ale zrobilam test i byly 2 kreseczki noi ciaza potwierdzona u ginekologa

Gość toska001
pytajacaaaaaaaaaaaaaaaaaa: ale ja właśnie nie mam żadnych objawów tzn np. wymioty. i nie strasz mnie tylko przeczytaj dokładnie mój pierwszy post. Ty pewnie zaszłaś bo współżyłaś, a ja właśnie nie i dlatego przedstawiłam mój problem żebyście go rozważyły czy jest taka możliwość. A Ty mnie od razu straszysz, że jest taka możliwość nie czytając pewnie do końca tego co napisałam. Najpierw czytaj- potem doradzaj. Więc jak? Jest taka możliwość??

Gość ręce i nogi opadają
"to bym się nie skapła" :) No tak, analfabetki niezbyt częstą kapują cokolwiek :):) A do załozycielki tematu - nie ma możliwośći zajść w ciążę w taki sposób.

Boze jak to czytam to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac jak ktos nie wie jak sie w ciaze zachodzi to niech sie z seksem jeszcze wstrzyma

Gość toska001
Jestem jeszcze młoda więc niektórych rzeczy do końca nie wiem i dlatego pytam. Dalej nie mam żadnych objawów tzn skończył mi się ten niby okres. Po tym jednym dniu przerwy tylko trochę miałam jeszcze i wtedy koniec. Nie wiem co się dzieje. I nie wiem dlaczego mam trochę większy brzuch. I kilka dni temu bolał mnie ale właśnie nie na dole tylko wyżej. Koło żołądka. I czasami chce mi się trochę więcej jeść. (chociaż może mi się tylko wydaje).

Gość rtzerzrzrzrzr
dziewczyno ty masz dopiero 16 lat,to normalne ze masz takie miesiaczki,zreszta w ciazy nie jestes a po drugie za nauke sie wez a nie seks ci w glowie,starzy dupsko powinni ci zlac porzadnie

tak dla rozszerzenia tematu ,ja bedąc w ciąży miałam miesiączkę także jest to mozliwe pytajaca ze stresu ten cykl mógł się zmienić

Jak was sie czyta to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac. Toska NIE JESTES W CIAZY. w stu procentach, to fakt mozna miec okres w trakcie ciazy, ale ty nie jestes w ciazy. Przez majtki nie zaszlas, to po pierwsze, po drugie masz 16 lat wiec twoj okres nie jest unormowany, niektore dziewczyny maja wahania okresu przez cale zycie, ale zazwyczaj do 18 a nawet do 20 lat to normalne. Wiec wyluzuj, a mniejszy okres, lub ta przerwa w plamieniu moga byc wynikiem twojego stresu, co z kolei powoduje podwyzszenie sie prolaktyny, gdyz jest to hormon miedzy innymi odpowiedzialny za stres, a gdy prolaktyna jest wyzsza krwawienia z reguly sa mniejsze. I po trzecie jest jeszcze innych powodow z milion dlaczego mialas taki okres a nie iny ale napewno w ciazy nie jestes

Gość toska001
Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi. Pocieszyliscie mnie bardzo :) Dalej mam czasami jakieś urojenia ale mam nadzieję że niedługo mi przejdzie. Czekam na miesiączkę. Dalej się trochę boję bo ostatnio mam trochę twardy brzuch, sama już nie wiem czy większy ale nie jest taki jak np przed wakacjami tylko trochę większy. Czytałam dużo że są ciąże bez objawów, miesiączka może występować itd i dlatego cały czas mam wątpliwości. Sama już nie wiem..