Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jedynaka

1 czy 2

Polecane posty

Gość mama jedynaka

mamy jedno dziecko prawie dwa latka. jestem na wychowawczym.za rok chce wrócic do pracy. jeszcze rok temu zaklinałam że nie chce wiecej dzieci. teraz sie zastnawiam...... z jednej strony fajnie bo tyle mamy za soba - syn jest bardzo żywym dzieckiem....a z drugiej... nie czuje sie w pełni rodziną...... jak było u was? ps. nie chciałabym wieszej różnicy wiekowowej niz 5 lat

Gość mama jedynaka
boje się o kase, o czas, o życie od pierwszego do pierwszego (aktualnie tak nie mam), że drugie dziecko bedzie równie żywe i wymagające co pierwsze.....ale jest to ale... 3 :)

Gość ja mam dwójkę
i czasem żałuję, że nie zostałam przy jednym

Gość mamachichi
u mnie to samo, corka 2lata8mies, chodzi do przedszkola, ja wrocilam do normalnego zycia i mysl o 2 dziecku nie daje mi spokoju, z jednej strony tak mi dobrze, moge popracowac, corka juz taka samodzielna, z drugiej nie chcialabym, zeby byla sama na swiecie, od kilku miesiecy z mezem nie uwazamy, choc jak dostje okresu to nie czuje sie rozczarowana, mysl o tych wszystkich nie przespanych nocach i siedzeniu w domu mnie trochr dobija, teraz czekam nna okres, spoznia sie juz klka dni, jutro pojde na badanie krwi i sama nie wiem jaki wynik by mnie bardziej ucieszyl...

ja mam 3 ke i przeklinam dzien kiedy marzylam o 3 cim w tak krotkim czasie nie wiem gdzie rece wlozyc :) zalowac nie zaluje ale jestem zalamana

Gość ja mam dwójkę
patinka ale jedna dziewczynk już samodzielna ..... a czemu nie zostałąs przy dwójce?

Gość mama jedynaka
mamachichi a nie martwisz się o pracę? przde chwilą wróciłas i miałabyś znów odejśc? a kasa? boję się, że jak wróce do pracy to już syn zostanie jedynakiem....jak to brzmi.......

Gość mamachichi
o prace sie nieboje, bo jestem tlumaczem przysieglym, pracowalam tez jak bylam w domu tyle, ze mniej, o finanse tez raczej sie nie martwie, chodzi raczej o to, ze mi nie ma kto pomoc przy dziecku, nawet tak na 2godz na spacer pojsc, a corka cierpiala na bezsennosc i przez pierwszy rok nie przespalam nawet 3godzin bez przerwy, pamietam jaka bylam wtedy zmeczona...a do tego z jednym dzieckiem jest tak jakos wygodnie mi...

Gość Ja mam pięcioro dzieci i jakoś
daję sobie radę, bo nie mam innego wyjścia:) Mąż całymi dniami pracuje, a ja zajmuje się dziećmi i domem:)

tak sie wydaje zeamodzielna musze wszystko powtarzac :) potrafi isc upackana pasta do zebow na buzi nie zje sniadania dopoki nie przypomne oczywiscie jest inaczej ale obowiazki sa zawsze. Nie wiem co mnie pokusilo czulam jakis niedosyt za to teraz az za bardzo :p

Gość a ja mam wesołą czwóreczkę
i nigdy się przy nich nie nudzę:) Najstarsze ma 6 lat, a najmłodsze 1,5 roku. Właśnie myślimy z mężem o piątym, bo bardzo kochamy dzieci:)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
ja mam 2. różnica jest 7 lat.też się bałam że nie dam rady itd...ale jest super i nie żałuje.mam kochane córcie mała jest taka żywa że wieczorem nie mam już siły ale jestem szczęśliwa że je mam.

Ja mam 3 z roznica 2 lat i 8 miesiecy. Pierwsze dziecko zywiolowe niemilosiernie, bliznieta grzeczne i ulozone, jestem szczesliwa, ze mam taka gromadke, teraz wlasnie czujemy sie taka prawdziwa pelna rodzina :-)