Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lillith_

Wysokie ciśnienie

Polecane posty

Gość gość
jest taki film choroby na sprzedasz

Gość marianiskowa
Całkowicie sie zgadzam. A już nadcisnienie to nie jest coś co mozna sobie tak po prostu bagatelizować.

Gość gość
Ja przyjmuje Amlator. I to jest tak naprawde jeden z lepszych lekow które do tej pory dostalam od lekarza.

Gość gość
co za głupia pseudoreklama atorwastatyny 2 generacja statyn to nic nowego, to tylko nowy preparat tego samego. Autorko może zacznij prowadzic tacie zeszyt pomiarów a potem skonsultuj się z lekarzem możesz rownież zapytać farmaceuty

Gość gość
Czy objawem nadciśnienia mogą byc ciagłe zawroty głowy, nudności, takie zachwiania równowagi ?

Gość gość
pewnie że tak u Ciebie chozi zapewne o nieprawidłowe ciśnienie w błędniku radzę się udać do neurologa

Gość ewwoska
Z ciśnieniem to do kardiologa raczej a nie neurologa. No chyba ze jeszcze towarzyszy temu inna dolegliwość.

Gość elzbieta43
Wydałam jakiś czas temu coś koło stówki na automat Simple. Działa dobrze, nic się nie zacina, wynik szybko na blacie.

Gość alicjazajda
Nie zawiodłam się na ciśnieniomierzu SmartCardio, to jest już coś z wyższej półki z aku zamiast baterii i bez przewodu, mankiet jest zintegrowany.

Gość adacc
Fajnie, szybko pompuje nasz SmartCardio, samo urządzenie jest jakby wbudowane w mankiet, odpada problem z przewodem w tym modelu.

Gość natalka99
Ja się zdecydowałam na nowszej generacji automat bo Smart Cardio, tutaj pozbyli się kabla a zamiast tego urządzenie bezpośrednio złączyli z mankietem co zdaje egzamin.

Gość gość
Powinien Ci się Senior spodobać, wyświetlacz jest lcd, pokazuje się stan zużycia baterii na nim, łatwo można całe badanie uruchomić i potem wyniki odczytywać też te starsze sprzed paru dni.

Gość gość
Fajna ma teraz promocje sanity, kupiłam komplet Smartcardio + Duo control – oprócz cisneiniomierza masz miernik do saturacji

Gość gość
Znam problem, też się z tym zmagam. Ano pomaga dobre leczenie, ale tez dieta, ruch, unikanie stresów, rzucenie palenia i picie małej ilości alkoholu. Proste, ale trudno zrobić :) Co do lekarza to ja od la korzystam z http://kardiologszczecin.com.pl/ Pani doktor Bogacka to bardzo doby specjalista, dobrze się mną zajmuje. Jeśli o ciśnieniomierz chodzi to tylko ten na ramie, nadgarstkowe nie sa miarodajne.

Gość gość
Urządzeń jest dużo teraz, ja kupowałam Senior i dobrze mierzy, fajnie widać wszystkie cyferki na wyświetlaczu, ma mocne wyraźne podświetlenie ten model

Gość gość
Rodzicom dałam na 50 tkę taty ciśnieniomierz Senior, to niby prezent dla taty ale wiem że mama też korzysta i są zadowoleni – szybko, wygodnie, bez bólu na ręce.

Gość gość
Sanity ma bardzo przystępny w obsłudze model SmartCardio. Łatwo tutaj mankiet zapiąć na ramieniu, jest od razu z urządzeniem połączony, nie ma rurki która by się plątała gdzieś pod ręką.

Gość karaa0222
Znam wiele osób, które zmagają się z wysokim ciśnienie i co chwilę walczą z tym, aby je obniżyć. Z tego wszystkiego, aż sama zaczęłam obawiać się, że z dnia na dzień ciśnienie może sprawiać mi kłopot. Na szczęście znalazłam sobie informacje na stronie https://portaldlazdrowia.pl/jak-obnizyc-cisnienie-krwi/ które mówią o tym, jak takie ciśnienie sobie obniżyć.

Gość gość
Mocny wydajny akumulator ma mój ciśnieniomierz SmartCardio, można faktycznie wykonać tych pomiarów sporo nim się rozładuje. Polecam coś takiego.

Gość gość
Również w aptece Melissa jest szeroki wybór dobrej jakości ciśnieniomierzy. Warto zamawiać przez internet, bo wtedy ceny są bardziej korzystniejsze, nawet jeśli doliczy się koszty wysyłki :)

Gość gość
SmartCardio rewelacja! Bardzo jestem zadowolona z zakupu. Łatwe i szybkie podłączenie do ręki, dobrze leży, nie uwiera.

Gość gość
Mi żona zamówiła niedawno zestaw SmartCardio + pulsooksymetr DuoControl. W takim zestawie udało się zaoszczędzić bo normalnie tej klasy przyrządy trochę kosztują, zwłaszcza że obie są markowe polskiej produkcji od Sanity także nie jest to jakiś chiński sprzęt o wątpliwej dokładności.

Gość gość
SmartCardio na pewno bardzo komfortowy, bałem się że skoro mankiet i urządzenie są razem to będą ciążyć na ręce, ale jest okej, lekko i wygodnie.

Gość gość
Dla mnie był bardzo pomocny ranking na http://rankingcisnieniomierzy.pl/ masz tutaj zbiorczą ofertę z opisami i ocenami kilkudziesięciu różnych ciśnieniomierzy. Nie trzeba tracić czasu na przechodzenie na tzw. piechotę, pomiędzy stronkami producentów.

Gość gość
Dla starszej osoby doradzę model Senior z zasilaczem polskiej marki Sanity z długą gwarancją producenta. Poza tym że wyświetlacz jest tutaj większy niż zazwyczaj w ciśnieniomierzach to jeszcze ten zasilacz bardzo ułatwia sprawę, nie trzeba wymieniać baterii, szarpać się z klapką itp. co dla seniora może być trudne.

Gość gość
a zwykle paluszki baterie wchodza do seniora jak zasilacza zapomne?

Gość gość
Masz 4 baterie AAA + zasilacz więc ok

Gość gość
Na wyleczenie CAŁKOWITE z wysokiego ciśnienia polecam post dr n. med. Ewy Dąbrowskiej, który i skutecznie odchudza i skutecznie leczy. Można posłuchać na jej filmikach na youtub. Pozdrawiam :)

Gość ati

Zestaw SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl dostałam w prezencie, nawet nie wiem ile to dokladnie kosztowalo. W kazdym bądź radzie obie rzeczy mi się przydają. Pulsoksymetr zwłaszcza nie wiedzialam jaki kupic i na szczescie brat mnie wyręczyl w wyborze i dobrze kupil, ten mierzy super! :))

Gość doty

Jak macie problemy z wysokim cisnieniem radze czesto monitorować - mam ten sam problem - mialem wiele cisnieniomierzy - i z tych dotychczasowych najlepiej sie sprawdza ten: ceneo.pl/56850466