Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ashley1122

mleko Enfamil 0-lac

Polecane posty

Witam Bardzo proszę o opinie na temat mleka enfamil 0-lac. Mój synek ma 3 m-ce i problemy z kupką, a dokładniej nie może jej wydalić, kupka się pojawia przeważnie co 3 dni, stęka i się pręży biedaczek a przeważnie takie ekscesy są w nocy. Problem istnieje od samego urodzenia, podajemy mu debridat i dicoflor, ale niestety rezultaty są marne. Karmię go piersią lecz czasem jest konieczność dokarmiania smyka, lekarz zaproponował właśnie to mleko twierdząc że powinno przynieść poprawę. Bardzo proszę o opinie mam które może karmiły tym mleczkiem, czy rzeczywiście jest takie dobre jak głoszą reklamy?

Gość hjkhjkjlkk
Wiesz co, mnie się wydaje, że twój lekarz trochę odwalił fuszerkę przepisując wam to mleko na zatwardzenie! O-Lac to jest mleko dla dzieci z nietolerancją laktozy, która objawia się głównie skurczami, wzdęciami i gazami jelitowymi oraz biegunką (czyli nie zatwardzeniem!). Na zatwardzenie jest Bebilon Comfort. Bardzo mnie zaniepokoiła postawa twojego lekarza, bo to nie pierwszy taki przypadek. Teraz jest po prostu moda wśród lekarzy na Enfamil i Oilatum, dlatego próbują je wcisnąć na wszystko nawet jak schorzenie totalnie nie pasuje do produktu i to jest straszne! Nie wiem co i kto za tym stoi, ale zdaje się że są porządnie stymulowani przez bodźce natury finansowej. :( Najlepiej jakbyś powchodziła sobie na strony producentów wszystkich mlek dostępnych na naszym rynku i poczytała, które nadaje się dla dziecka mającego takie objawy jak twoje.

Gość hjkhjkjlkk
Dzieci nie produkujące laktazy (enzymu trawiącego laktozę) cierpią na rozwolnienie, a nigdy na zatwardzenie! Na twoim miejscu zrobiłabym aferę w ośrodku zdrowia i pociągnęła lekarza do odpowiedzialności za działanie na szkodę pacjenta. Przejdź się też do apteki i zapytaj o preparat na zatwardzenia dla tak młodych niemowląt, który jest na bazie soku z suszonych śliwek i który rozcieńcza się z wodą, ewentualnie czopki. Jak będziesz podawała mleko modyfikowane to podawaj też osobno wodę do picia, bo to mleko ma jednolitą gęstą konsystencję (a mleko z piersi dwa typy: I - picie i II - posiłek).

Gość az1111
U nas było podobnie, najpierw zaparcia i później wizyta u pediatry, który zalecił stosowanie mleka Enfamil 0 lac, po dwóch dniach synek miał takie bóle brzuszka że nie mogliśmy go uspokoić nawet na pół godziny. Na własną rękę odstawiliśmy mleko Enfamil i poprosiliśmy innego pediatrę o konsultacje. Nie rozumiem dlaczego lekarze uparli się na to mleko enfamil- podczas pierwszej wizyty u pediatry zapytałam lekarza o mleko bebilon comfort bo czytałam że pomaga ono na zaparcia i wzdęcia u niemowląt zwłaszcza tych najmłodszych (synek ma zaledwie trzy tygodnie), Pani doktor definitywnie stwierdziła że enfamil 0 lac to najlepsze rozwiązanie. I komu wierzyć jeśli nie lekarzowi.

Gość gość
U nas też tak było, bóle brzucha, wzdęcia, problem z kupką, każdy bączek był zakończony płaczem. To było straszne!. Najpierw zastosowaliśmy mleko Bebilon Comfort ( myśleliśmy że to nietolerancja mleka krowiego) ale po tym mleku było jeszcze gorzej (synek nie mógł załatwić się przez 3 dni i bardzo cierpiał, a my razem z nim, zresztą zrobił kupkę tylko dzięki czopkowi) odstawiliśmy to mleko. podaliśmy mleko enfamil 0-Lac i problemy z brzuszkiem skończyły się, mały zaczął normalnie załatwiać się, stał się pogodniejszy i przestał notorycznie puszczać gazy!

Gość gość
pomyłka - to było Bebilon Pepti, a nie Comfort

Gość gość
Ciężko dostać mleko Enfamil w dobrej cenie, ale przeszukałam chyba cały internet i najniższą cenę znalazłam na stronie http://www.aptekawsieci.pl w porównaniu z innymi aptekami jest naprawdę taniej.

Gość gość
Hej wszystkim, czy ktoś wie dlaczego to mleko jest obecnie nie dostępne? Nie można go zamówić nawet w necie? O co chodzi! Pozdrawiam

Gość kropa_m
Dostałam informację od Enfamil,że problem jest przejściowy i ma związek z zakłóceniami w dostawach na rynki europejskie. Czekam na poprawę, bo nie ukrywam, że brak mleka mnie stresuje :p

Gość gość
Nadal są problemy z dostaniem tego mleka w okolicy.. jest dostępne 40 km od miejscowości w której mieszkam masakra w takim razie jakby ktoś nie miał takiej możliwości aby pojechać A dziecko piłoby tylko to mleko to nie chce wiedzieć z czym by się to mogło wiązać