Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edyta35

czy powinnam odejsc od meza?

Polecane posty

Gość edyta35

od dluzszego czasu nie rozumiemy sie z moim mezem, klocimy sie , nie sypiamy ze soba i nie mamy juz do siebie szacunku. Bije sie z myslami, poniewaz nie wiem co mam robic. Wydaje mi sie, ze najlepiej byloby sie rozstac ale mamy dwojke malych dzieci i nie jest to takie proste. Sama jestem dzieckiem z rozbitej rodziny i wiem co to znaczy wychowac sie bez ojca, nie chcialabym, zeby moje dzieci przechodzily przez to samo. nie wiem co mam robic, jestem nieszczesliwa w tym malzenstwie. czy ktos z was jest albo byl w takiej sytuacji? pomozcie mi prosze.

Gość vi_
co to znaczy "od dłuższego czasu"?

to pogadaj z nim,moze pojezdzcie na wakacje.pol roku to nie tak dlugo,alkoholu nie ma,kochanki nie ma,bicia nie ma,wiec jeszcze sie mozna dogadac.

Gość edyta35
probowalam z nim rozmawiac ale on jest niestety tym typem, ktory milczy i gryzie sie w sobie, zaproponowalam mu tez terapie malzenska ale sie nie zgodzil. Widze , ze cos sie z nim dzieje ale on nie chce ze mna rozmawiac. Jest zamkniety w sobie, jak sie poklocimy to potrafi tygodniami sie nie odzywac- ja nie potrafie normalnie funkcjonowac w takiej atmosferze.

Gość matacz ,,,..
to sie dostosuj do tego , nic to ze on nie rozmawia - ty masz rozmawiac i nie powodowac kłótni ! jestes zoną ! masz swoją role ! wypełniaj ją bez szemrania .

Gość edyta35
a czy "bicie slowami" mozna porownac do przemocy?

Gość edyta35
matacz, nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego, ze udany zwiazek to zwiazek partnerski a nie "ty pan ja pokorna zona".

Może dopadła go jakaś depresja? Może ma problemy w pracy? Wcześniej nie zdarzało się nic takiego?

Gość ociąż
matacz jaki ty jestes pierdolnienty to mi twojej zony szkoda

Gość matacz ,,,..
niepotrzebnie wam zal tu kogokolwiek ! zona to zona ma swoje miejsce w zwiazku takie samo jak maz ! nic nie bierze sie bez przyczyny ! skoro są kłutnie wina jest i po stronie zony ! ktos ustapic musi , niech to bedzie tu zona ! jakis problem ?

Gość matacz ,,,..
a moja zona ma sie swietnie , wiec daruj sobie

Gość matacz ,,,..
włazi babszytl na forum (skad ma czs w ogole tu pisac ) piosze cos a wy juz motłochu jeden jej strone bierzecie , skąd ta ułomnosc w was wielu ?

Gość ociąż
taaaaaaa mas zzone :D szkoda mi ciebie przeciez pisze te wlczy o ten zwiazek a jej maz nie podejmuje zadnych dzialamn zeby bylo lepiej A DRUGA SPRAWA TY JESTES CIOTA BO TU SIEDZISZ:D

Gość matacz ,,,..
to co ona pisze a zeczywistosc to dwie rozne sprawy siedze > oczywiscie tyle , ze ja mam otwarte nie tylko ta stronę te inne pozwalają mi zarabiac , a ze czasu temu poswiecic tzreba troche i czekac na pewne zdarzenia powiedzmy pilnowac aukcji , to mus tu byc - wy jak domniemam jestescie tu z nudów !!

Gość ociąż
TAAA PILNOWAC AUKCJI HAHAHAHHAHAHA W DOMU SIEDZISZ A ZONA NA CIEBIE ZAPIERDA......

Gość matacz ,,,..
nie bede wchodził z tobą w dyskusje - nie ten poziom

Gość ociąż
no wlasie dzieki pozdrawiam

Gość matacz ,,,..
jakze łatwo było syfa wycisnac i bezbolesnie :)

Gość edyta35
do brum. o depresji tez juz myslalam tylko nie wiem jak moge mu pomoc skoro on odpycha mnie za kazdym razem. Znam go juz na tyle , ze wiem, ze sam nie pojdzie do nikogo po pomoc. Moze to kryzys wieku , przekroczyl juz 40-stke, a moze po prostu milosc juz wygasla miedzy nami i oboje sie meczymy - tylko on o tym nie mowi. Czy ktos z was przeszedl juz przez taki kryzys w malzenstwie , moze macie jakies sposoby na meza, ktory nie chce rozmawiac?

Gość matacz..matycz
a jakie miejsce ma wedlug ciebie maz?

Gość samoootttnaaaa
a moze on kogos ma?

Edyta, proponuje zapytac go w ten sposob: 'kochanie, chcesz rozwodu'? Na spokojnie, z czuloscia. :) Naprawde. Bedzie zmuszony odpowiedziec Ci i tym samym rozpoczniecie rozmowe.

Gość edyta35
juz mu to mowilam, tylko bez kochanie i niezbyt milo :( A jego odpowiedz brzmiala: " bardzo chetnie, tylko nie mysl, ze dzieci dostaniesz" Tym samym dal mi do zrozumienia, ze na mnie mu w ogole nie zalezy.

Edyta, no widzisz?? A czego sie spodziewalas? Zaatakowalas go i to jeszcze takim tonem. Ja radzilam na spokojnie, z czuloscia, byc moze z zaskakujaca czuloscia. A moze polas sie troche do niego i zobaczysz co z tego wyniknie? POlas sie troche do niego, a na konciec zapytaj go ladnie czy chce rozwodu. Ale tak wiesz, czule.

Mezczyzni tez maja swoj honor i swoje uczucia. Jesli go atakujesz w taki sposob to co sie dziwisz, ze Ci w ten sposob odpowiedzial? Poczul sie zraniony, a raczej jego ego. Ja proponuje rozegrac to inaczej.

Gość edyta35
masz racje, czasami reaguje zbyt impulsywnie ale dlatego, ze czuje sie bezsilna. Skorzystam z twojej rady. sprobuje teraz delikatniej.