Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maminka82

nie zakładam roczniakowi czapki i ciagle ktoś się wtrąca...

Polecane posty

Gość najamka1
powinno się zakładać czapkę dlatego że dużo ciepła ucieka przez głowę a małe dziecko może łatwo dostać zapalenia opon mózgowych ja ubieram dziecku czapeczke bawelniana jak jest temperatura poniżej 10 stopni a przy wietrze to nawet przy 15tu

Tą Anglią się tak nie zachwycajcie, bo na kazdym placu zabaw dziecieki wyrozbierane z katarem po pas. Słodki widok zmarznięte dziecko wycierające gluty w rekaw :o mieszkam tu 4 lata i dalj mam obrzydzenie

Gość xxxxxxyyy
Zapalenie opon mozgowych wywoluja bakterie lub wirusy , czapka dziecka przed nimi nie uchroni tylko szczepenia przeciw pneumokom i meningokokom. Nie jest prawda, ze najwiecej ciepla ucieka przez glowe, eksperyment na postawie, ktorego powstalo to bledne przekonanie byl niewlasciwie przeprowadzony - badani byli ubrani cieplo od stop do szyji brakowalo im tylko nakryc glowy, wiec logiczne , ze cieplo ta droga uciekalo, Wystraczylo odwrocic sposob ubrania i wtedy stopy byly odpowiedzialne za ucieczke ciepla:) Zreszta to wszystko jest niewazne , ty zakladsza dziecku czapke i fajnie , ja nie i tez jest dobrze i nikomu nic do tego - przeciez kazdy zna swoje dziecko najlepiej i wie co mu szkodzi a co nie. Po co to pouczanie.

moja kolezanka jak mialysmy dzieci w rownym wieku jej corka miesieczna w wozku na morzem w sierpniu ale nie bylo upalow , lezala tylko w pampersie i byla sina z zimna , ciagle plakala , straszny widok , zima chodzila bez czapiki i ciagle jak tylko pamietam miala katar po pas , tragedia teraz jest juz duza ma 17 lat i jak ja widze to przypomina mi sie ten czerwony od kataru nos, mojej corce nie zakladalam czapki tylko kaptur i nie bylo zle , sama naleze do zmarzlakow wiec szkoda mi tych dzieci , zwlasza male potrzebuja jeszcze duzo ciepla bo dopiero sie urodzily a brzuszku mialy ciepelko

Gość iwoooola
tak tylko temat jest o dziecku rocznym chyba a nie noworodku :O

Gość apetyt na kwaśne winogrona
Ale już zapalenie ucha jest gwarantowane ;) Generalnie mam gdzieś, jak ktoś ubiera swoje dzieci, ja zamierzam zakładać czapeczkę, bo mi jest zimno i marznę w uszy, to co dopiero takie dziecko.

Ja zakladam Bartkowi czapke bo u nas na poludniu jest zimno. Ja to nawet rajstopy pod spodniami nosze i tez zastanawiam sie nad czapka dla siebie. Teraz neiktore matki chca pokazac jakie to one sa "do przodu" i lekko ubieraja dzieci. Moja sasiadka taka jest i dziecko w tamtym roku dostalo zapalenbie oskrzeli i do tej pory chodza z nim do osrodka zdrowia. Tez czapki nie zakladali, o 7 rano juz spacer :O a dziecko mialo 3miesiace. Glupota i tyle. :P

Gość najamka1
jak jest 15 stopni i nie ma słońca a do tego wieje wiatr to jest zimno!!! zapalenie opon mózgowych zaczyna się nie tylko od bakterii ; zapalenie zatok łatwo może przejść w zapalenie opon mózgowych

Gość najamka1
poza tym dziecko ma delikatniejsze włosy i dużo łatwiej się wyziębia niż dorosły

gonia35 miesięczne dziecko nad morzem nawet w sierpniu-no chyba jednak powinno miec coś na sobie..?dziwna ta koleżanka.ja sama się zastanawiam jak będę ubierac dzieciaka żeby go ani nie zagotowac ani nie zamrozic..

annnnnnnaaa tez tu mieszkam i widzę, że ludzie ubierają 1,2 miesięczne maluchy w jakieś śpioszki (coś co ma długi rękaw, nogawki do łydek i jest zapinane na pupie) bez czapki i tylko skarpety na nogach albo wcale..podobno to jest sposób na zahartowanie dziecka, jednak nie wiem czy bym tak rozebrała do rosołu miesięczniaka we wrześniu/październiku..

KASIEŃKAA__ czy ja wiem czy te dzieci takie zahartowane są? w żłobkach na parapetach paracetamol stoi bo z goraczką dzieci przynoszą, jak na moje oko to te maluchy tu nie zdrowieją wcale ;) ale to tylko moje zdanie :D

Gość jhvhgfchfjknmjk
ja bylam z dzieckiem na otolaryngologii i podziekuje, wole mu ta czapeczke zakladac! ma 4 latka a czapke nosi. Te dzieci wyly z bolu , ropa saczyla im sie z uszu. dlugo czasu te dzieci leżały w szpitalu. masakra. Moje dziecko cieplo ubieram, lata jak wariat, poci sie a jakos nie choruje w ogole tfu tfu

Gość xxxxxxyyy
No ale nie o to chodzi , kazdy robi tak jak uwaza, ze jest najlepiej DLA JEGO DZIECKA i dokladnie kometarze typu -ja zakladam czapke, bo nie chce by chorowalo a te ktore nie zakladaja to nieodpowiedzialne matki kreujace sie na luzaczki sa wkurzajace, to nieustanne pouczanie i przestrzeganie jest wkurzajace - skad wiesz, ze te dzieciaczki z zapaleniem uszu chodzily bez czapki . Moj starszy synek zawsze chodzil w czapce a zapalenia ucha lapal i saczyka mu sie ropa, a czapke zawsze mial i co z tego, oprocz tego mial przerosniety migdal i kazdy katar nawet najmniejszy konczyl sie niestety zapaleniem ucha:(. Na szczescie migdal sam sie wchonal i teraz biega bez czapki i jest zdrow jak ryba:). A coreczka nie ma problemow laryngologicznych - czapek nie toleruje (chyba , ze ma faze na chodzenie od rana do nocy w czapce) i nie nosi, jest zdrowa, niezakatarzona i co kazdej babci czy nawiedzonej misjonarce na ulicy mam sie tlumaczyc dlaczego moje dziecko jest bez czapki? Ja nikogo nie pouczam i nie zycze sobie byc pouczana i stad moj zachwyt kuktura anglosaska - zyj i daj zyc innym, A jesli chodzi o maluszki tutaj to tez nie jest tak, ze matki sa pozbawione jakiejkolwiek wyobrazni i zdrowego rozsadku, nawet jak dziecko jest dosc lekko ubrane, to przewaznie w wozku siedzi w grubasnym spiworku i nie marznie a brak kurtki czy skafandra , rajstop jest o tyle wygodny, ze wchodzac gdzies do pomieszczenia nie trzeba dziecka rozbierac tylko rozpina sie spiworek i voila - gotowe - sama tak robilam i jakos dziecko mi sie nie przeziebilo:)