Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwkowa mamusia

Ruchy mojej kruszynki

Polecane posty

Witam, Wlasnie rozpoczynam 32tydz. ciazy. Niestety nie wiem dlaczego, ale spokoju nie daja mi ruchy malenstawa, oczywiscie je czuje, ale wydaje mi sie ze jak na ten okres ciazy powinny byc czestsze i mocniejsze!!! Mala kopie bardzo rzadko w dzien, a w nocy sila jej kopnaczkow jest rowna jak w 25 tyg. Albo poprostu panikuje.... Sama nie wiem... W nocy jest bardziej aktywna. Moja znajoma (35tydz. ciazy) mowi mi ze jak byla w tym tyg co ja to maly tak potrafil jej dokopac ze miala czasem łzy w oczach, a co najwazniejsze ze juz sie tak wypinal, ze potrafila wyczuc jego glowke czy nozke... U mnie zadnego wypinanaia nie ma... Dodam, ze moja kruszynka ulozona jest miednicowo, wiec tez moze od tego slabsze odczuwanie ruchow... Czy ktoras z was mila podobnie? Boje sie ze moze cos jest nie tak....

Gość Wariująca mama
Każda ciąża jest inna, tak samo jak i każde dziecko jest inne. NIe sugeruj się tym co mówi koleżanka.

Gość m@łpiszon
spokoje moj synus tez tak mial a jak usłyszal nowy głos to nieraz przez 2 dni kopniak nie czulam a teraz wszedzie go pełno:)

Gość gryczka
Również rozpoczęłam 32 tydzień. Mój synek mocno się rozpycha i wypina, ale bolesne kopniaki dostaję baaardzo rzadko. Myślę, że trzeba się raczej w tego cieszyć, niepokoić powinna nagła zmiana rytmu ruchów - np. dziecko zawsze rusza się wieczorem, a któregoś dnia wcale. Ale skoro czujesz ją codziennie, o podobnych porach, to myślę, że nie ma się czym niepokoić. Może masz sporo wód, wtedy ruchy mogą być mniej odczuwalne.

Gość asiulek8803
wlasnie wod mam mało, w 27tyg AFI=12,5CM

spokojnie ja tak około 31tc miałam tak słabe ruchy że aż do szpitala poszłam na ktg i okazało się że mały się po prostu tak przekręcił że wali po narządach wewntętrznych i dlatego żadko coś mocniejszego czuję :) teraz jest 35tc a ja potrafię przez cały dzień poczuć dosłownie 2-3 ruchy ale jeśli bardzo cię to nie pokoi to idz do lekarza niech posłucha serduszka albo na ktg wyśle :)