Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mags19

Instynkt macierzyński - czy jestem już gotowa?

Polecane posty

Hej dziewczyny Mam na imie Magda. Z chlopakiem znamy sie juz 4 lata i jestesmy razem od roku. Od paru miesiecy serce mi wali jak szalone kiedy widze male bobasy. Zawsze pragnelam miec kochajaca rodzine i teraz tak bardzo pragne dziecka. Nie przeraza mnie porod. Jestem bardzo optymistycznie nastawiona. Razem z chlopakiem chcemy miec dwojke max. trojke dzieci. Jezeli chodzi o sytuacje finansowa to oboje pracujemy i mamy mieszkanie. Ja koncze edukacje w nastepnym roku gdyz mam bardzo dobra prace i ostatnio dostalam awans. Chcialabym najpierw wziasc slub a pozniej miec dzieci ale oczywiscie nie mozna nic sile wiec spokojnie sobie mieszkamy z chlopakiem i czekamy na ten wlasciwy czas. Moje pytanie brzmi czy majac tak silny instykt macierzynski oznacza ze jestem psychicznie gotowa na dziecko? Jak to jest?

Gość gryczka
Jesteś psychicznie gotowa na dziecko jeśli potrafisz podejmować samodzielnie decyzje i ponosić za nie odpowiedzialność, dlatego to akurat, że zadałaś to pytanie, nie świadczy o tej gotowości najlepiej;-) Ale może teraz jest taka tendencja żeby o wszystko pytać na forum... Wsłuchaj się w siebie, przemyśl, czy tego chcesz, porozmawiaj z partnerem, a potem działajcie w zgodzie ze swoją decyzją, nie oglądając się na innych:-)

Dzieki za odpowiedz:) Wiesz pytam bo nigdy czegos takiego nie doswiadczylam. z chlopakiem rozmawialismy juz, chcemy jeszcze poczekac. Chcemy wynajac komus terazniejsze mieszkanie i kupic dom zeby zapewnic maluchowi jak najlepsza przyszlosc. Szczerze to nie moge sie juz doczekac strasznie pragne malenstwa:)