Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izido

Nadmierne owłosienie u nastolatki

Polecane posty

Gość Izido

Mam 13 lat, a mimo to na Moim ciele jest już mnóstwo bujnych, długich, czarnych włosów. Mam ich mnóstwo: na nogach, na rękach, brzuchu, i plecach. A na twarzy meszek pod nosem. Wygląda to jak owłosienie mężczyzny, i to jeszcze nie w Moim wieku, a może i nawet już dorosłego. Ludzie często się ze Mnie śmieją, i niewiem co mam z tym zrobić. Jeśli zacznę je depilować to będą odrastać jeszcze dłuższe i grubsze, a jeśli zostawię to dalej się będą ze Mnie śmiać. Odziedziczyłam to w grnach po mamie, ale Ona i tak ma ich o połowę Mniej niż ja... Co robić ?

Idź do lekarza może masz za dużo meskich hormonów..Choc masz dopiero 13 lat więc nie wiem jak zareaguję lekarz bo jesteś w okresie dojrzewania ja mimo tego proponuję wizytę u lekarza :)

Gość poducha555
Słuchaj mam podobnie.. mam juz 16 lat i zaczyna mi lekko znikac tzn. wloski sie zcieraja :) powiem ci jeszcze tak ze ja np. duzo mialam na rekach ;o i mama mi doradzila zebym wacikiem i woda utleniona wcerac ze niby one wtedy jasne sie robia... ale na to czasu trzeba.. ja nie wytrzymalam i przejechalam depilatorem.. ;p :) bolalo ale teraz mam pikne raczki ;D hehe a depilator to nie maszynka z ostrzami ;p wiec wlosy nie beda odrastac szybko i wcale nie beda ciemniejsze i grubsze.. ;p tym sie rozni golenie a depilacja ;p wiec teraz decyzja nalerzy do ciebie ;p wydaje mi sie ze lekarz nic zbytnio w tym nie pomoze..

Gość ciociadobraradaaaaaaaaaa
czasami przy problemach z tarczycą takie cuda się zdarzają - do lekarza

idź jak najszybciej do endokrynologa który zleci badania, musisz jak najszybciej dowiedzieć się jaka jest przyczyna tego stanu, może da się jeszcze to wyleczyć albo przynajmniej jakoś zatrzymać. Ja też mam ten problem, tylko ze zaczęłam się leczyć za późno i doszły do tego jeszcze inne komplikacje.

Gość szczyt pedofilii
SZCZYT PEDOFILII - wysyłać 13 latkę (albo młodszą) do ginekologa :/ Jesteście popierd*olone.