Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bedewazyla49kilo

z 74 kilo na 49-53:) od 6 X 2010

Polecane posty

Mój cel w temacie. mam 166 cm wzrostu. Zamierzam przede wszystkim skupić się na ćwiczeniach. kiedyś schudłam 13 kilo w dwa miesiące, ale wróciłam do swojej wagi z czasem. można schudnąć jeżeli się chce. Zapraszam dziewczyny do wspólnego odchudzania.

ja się przyłączę:) dzis jest moj pierwszy oficjalny dietetyczny dzionek:) mam ciut wiecej do zrzucenia no i jestem ciut wyższa, ale tak naprawde jak juz w gre wchodzi wiecej niz 5-6 kg to diete uwazam za powazna totez wlazłam na kafeterie z mysla o wsparciu!marzy mi sie 15kg ale wiem ze nawet 5kg mnie ucieszy:) stosuje diete nielaczenia bo wydaje mi sie racjonalna chocby z tego powodu ze jest w niej duzo warzyw i owoców:) poza tym owocom blisko do slodyczy wiec bedzie to dobry zamiennik:) co prawda nie dla podniebienia ale dla psychiki:)stawiam na kategoryczne odrzucenie ziemniakow, fast foodow, napojow i slodyczy!jedynie chleb zytni bede stosowac w przypadku ostrego ssania (max w 1 posilku dziennie) co by gdzies na trasie nie zemdleć:) aa i duzo wody wmuszam..jest ciezko bo nie umiem duzo pic...pewnie stad nadwaga..pomylenie glodu z pragnieniem:/ to tyle..mam nadzieje ze sie rozwinie topik:)

Gość madziksssss
hej, moge sie przyłączyć? Ja z 70 kg mkne do celu 53-50. Jestem na etapie 56 kg i niby mam z gorki ale mam wrazenie ze teraz mam najciezej.

pewno pewno:):) kurde rządze się na nie swoim topiku heheh:) na pewno Ci sie uda.. mozna powiedziec ze finiszujesz! gratuluje!a jak sie odchudzasz? ile to juz trwa?

odchudzałam sie przed wakacjami od 1 maja do niemal lipca. Schudłam wtedy 9 kg, teraz schudłam 1kg wiec w sumie 10 mam za soba. Nie stosowalamkonkretnej diety , tak jakos w sumie juz srednio pamietam :) Teraz mniej rygorystyczna stosuje bo mam mniej do zrzucenia, ale moze to nie dobrze? tak to bym miała szybszy efekt :P Mam nadzieje ze dzis sie nie złamie i bede jadla tak jak należy :))

Gość listopadowa-82kg
Ja też chetnie dolacze...:) Mam 176cm i waże 82kg.....:( i z dnia na dzien waga rosnie wiec tak dalej byc nie moze....dzis startuj z dietka...:) i teraz mi sie uda...:) Powodzenia:*

Madzik zazdroszcze! ja dopiero zaczynam walke..najbardziej mnie przeraza ze przede mna dlugie miesiace z ciaglym mysleniem "jestes na diecie". Akurat teraz szukam pracy wiec dieta wskazana..mam czas i sie nie stresuje niczym ale jak zacznie sie tyranie i czeste mijanie sklepow to moze byc kiepsko:P Listopadowa na bank sie nam uda! ja juz marze o tym jak to zmieni moje zycie:P ostatnio ogladalam top 20 na mtv najlepiej odchudzonych gwiazd! masakra..kazdy wygladal lepiej piekniej i byl szczesliwszy:) wiec skoro ja teraz z nadwaga jestem szczesliwa to co dopiero bedzie jak schudne? chyba PRZERAJ:) dzisiaj moze pojde pobiegac..na pewno cos pocwicze:) echh najgorsza ta woda..ciagle sie biega do toalety:) piszccie jak Wam idzie:D

Gość listopadowa-82kg
Mi nie zapeszajac jak narazie idzie ok...:) ale nie ma sie co cieszyc bo to pierwszy dzien, a dopiero po kilku dniach diety bedzie cieżko...:( na śniadanko wszamałam 1 pomidorka z 200ml kefiru + zielona herbatka na 2 śniadanie zjadłam duża marchewke pokrojona na kawałki...na obiad zamierzam zjesc gotowane udko bez skóry z 1 ziemniakiem i buraczkami. a wieczorem pochodze na steperku jak bede ogladała serial..:)

ja dzis zjadlam kromke chleba zytniego z pomidorem i jablko, a potem przekasilam brzoskwinie i znow jablko:P nie jest zle..jest prawie 14 a bilans jedzeniowy jest dosc malo kaloryczny i zdrowy:) kolo 14-15 zaczne gotowac piers:) plus ze na diecie nie trzeba nic wymyslnego i skomplikowanego pichcic bo w zasadzie je sie tylko gotowane a ja to jem monotematycznie drob:)a mama spija rosół z drobiu:P wiec dzis zjem piers gotowana (posypie jo czosnkiem dla smaku) i albo zjem do tego salate z jogurtem albo brokula:) ziemniaki baj baj:(:( dobrze dobrze ze sie tak wymianiamy spostrzezeniami:) prawie jak spowiedz:) a Ty Listopadowa ile masz lat? ja 24:)

Gość listopadowa-82kg
Ja za niecały miesiac koncze 23 lata a ile Ty masz wzrostu i ile ważysz bo chyba tego nie pisałaś albo nie doczytałam???

:) mamy mniej wiecej podobne gabaryty mam 170 cm i 84 kg.. budowa Ciała typu gruszka no i wszedzie tak w miare rownomiernie..moj chlopak szacuje moja wage na 10kg mniej wiec nie jest zle:P ..mama mowi ze po prostu jestem "duża" hehe i ubita:) a Ty jaki masz typ budowy?

oj sorki nie doczytałam..myslalam ze masz 166 cm a Ty masz 176..wiec nie jestesmy podobnych gabarytow:P jestem zdecydowanie wieksza:P ech :/ ja tez mam za okolo miesiac urodzinki:)

Gość listopadowa-82kg
Mój typ budowy to niestety jabłko...:( zero tali i nad tym ubolewam ale juz z tym chyba nic nie zrobie no chyba że moze na twisterku troche talia mi sie wyrobi...:) z miejsc których bym sie chciała najwiecej pozbyc tłuszczu to boczki i ręce one mnie najwiecej wkurzaja...:( potem uda, brzuch, łydki itd...:) Tym razem sie zawziełam i mi sie uda.....tylko zeby te okropne słodycze mnie nie zgubiły...:( i najgorsze jest to że w niedziele mam pierwsza rocznice ślubu i jedziemy do kina (wiec zero popcornu i coli) no i jedziemy też na kolacje a tam już coś bede musiała zjesc....ale raz nie zawsze...:)

Gość listopadowa-82kg
dobra juz nie marudzed tylko ide dokonczyc obiad i sprzatanie do poki synus spi bo jak wstanie to wyjdziemy troche na podwórko i nic już nie zrobie...:)

ja tez mam wyjazd na weekend do znajomych i może byc slabo..lipa tak wyskoczyc z marchewkami i wodą mineralną na imprezie:) ogolnie juz jestem po obiadku:) brokuł i pierś smaczne..mama kupiła taki wielki ze wiekszy jest od kapusty:) bedzie na wiele razy:) a co do Twojej kolacji zawsze może zamowic salatki i kurczaka nawet z sosami..wazne by frytek nie brac i napojow gazowanych:) trzymam za nas kciuki:)

Gość listopadowa-82kg
Jak Wam dziewczyny idzie??? ja na obiad koło 14 wszamałam małe gotowane udko z kromka ciemnego pieczywa a na podwieczorek o 17 godzinie zjadłam 400ml kefiru z dużym startym na tarce ogórkiem i nie wiem czy to nie bedzie moja kolacja...ale zobacze jeszcze czy bede głodna:)

jak tam wam idzie? :) ja dzis rzymam diete ale dlatego chyba ze niemal caly dzien w domu siedze, wysatrczy ze wyjde tylko z domu i juz mnie cos kusi, ale dam rade, musze uruchomic silna wole :)

mi nie zapeszajac narazie ok:) jeszcze mam troche sprzatania wiec ruchu bede jeszcze miała sporo....potem wykapie synka i pochodze na stepperku...:)

ja na podwieczorek zjadlam garsc orzeszkow ziemnych bo sie do mnie usmiechaly na stole i resztki brokul aa i jablko..kurde w sumie juz nie wiem czy to sporo na podwieczorek czy nie..zbzikowac mozna ciaglym mysleniem:P na kolacje zjem jakies bialko jeszcze bo dlugo bede siedziec dzisiaj. A teraz zapinam sie w pas i ide potanczyc i pocwiczyc:P:) jak sie wazycie? codzinnie czy co tydzien?

Ja tam sie waże codziennie bo nie wytrzymam tygodnia bez wejscia na wage....:) no Ja może jeszcze jakies jajo wszamie na kolacje....:)

Gość karioola
hejka dziewczyny ostatnio weszlam na wage...i co?... ujrzalam 69kg O.o .....masakra tez postanowilam wziasc sie za odchudzanie tylko jak na razie nie wiem jak jesc i co zeby bylo skutecznie:P co lepsze bialko czy weglowodany?:D moj wzrost: 168 waga: 69 :/ cel: 58:D

Gość karioola
przypinam sie do was, jesli moge:) ile dajecie sobie czasu na redukcje wagi?:)

ja tam sie waze codziennie, chciala bym umiec co tydzien np, ale ja boje sie ze przytyje wiec musze kontrolowac hehe . ja sobie daje 2 tygodnie.. mam nadzieje ze mi starczy

Gość czokokoko:)
Hej, właśnie przeczytałam wasze wypowiedzi i chcę sie również zabrać do odchudzania, w znimę zeszłego roku ważyłam 80 kilo, przy wzroście 174 przeraziło mnie to i zaczęłam odchudzanie, w wakacje ważyłam 73 kilo lecz wzięłam sie za rygorystyczne diety i było już 68 , teraz niestety 71, ale zaczynam znowu, marzę aby kupić tabletki, ale mam dopiero 15 lat i nie chce sie faszerować chemią. Narazie mam ambitne plany: śniadanie musli z mlekiem/jogurtem 2 ś - 2 wafle ryżowe/ 2 wasa i jabłko obiad jakieś coś mięsne z wody i dużo wody, i błonnika (krugera) Co o tym sądzicie?

spoczko, fajna dietka ale jesli masz 15 lat to mysle ze mozesz jesc ciut wiecej ( nawet na diecie) dlatego bo rosniesz. Acha i obiadek - mozesz jesc zupy, mieso nie koniecznie musi byc z wody zeby bylo dietetyczne, moze byc pieczone na grillu, w piekarniku, smazone, ale mało tluszczy uzywaj lub wcale. Mozna uzywac duzo przypraw ( z wyjatkiem soli i przypraw zawierajacych sól ) zyc nie umierac, wprowadz w swoja diete jogurty,kefiry, tez dobra rzecz i smaczna.

te wasy chlebki ryzowe jedz kochana z wedlina, pomidorem, ogorkiem ( wedlina chuda jak najlepiej) ew bialy ser (chudy) i dodaj kolacje, jakas np salatke z warzyw ze smietana ... kolacja wazna rzecz, jedzac tak malo trudniej ci bedzie schudnac

Gość coś matka założycielka szybko
zniknęła.W temacie milczy a na blogu pusto

Gość wajolettta
dziewczyny co z wami? ja podobnie jak karola wzrost 166, waga 69 i co, w jaki czasie wedlug was moge schudnac?

wajoletta - ale co z nami bo nie rozumiem????? i to zalezy ile chesz schudnac bo nie sprecyzowałas pytania................!