Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skórka od banana

39 tc - synek, a urodziłam córeczkę.

Polecane posty

Gość skórka od banana

Co to za sprzęt? Lekarz zapewniał mnie, że to synek na 100%, ja już zakupiłam wszystko dla synka, pokój w barwach chłopięcych, a tu niespodzianka, urodziłam córeczkę.

a jakie są barwy chłopięce? niebieski? to tez dla coreczki moze byc:) czasem tak jest ze dziewczynki maja opuchniete wargi sromowe i wydaje sie ze to sa jajka:)

Gość skórka od banana
Tapetę położyłam na ścianach i raczej nie ma ani barw, ani motywów dziewczęcych.

Gość bo sie nigdy
do konca nie wierzy nawet najlepszym lekarzom, glupia babo, ciesz sie, ze zdrowe, tyle......

Gość to moja kolezanka
miala odwrotnie,na 100% lekarz ja zapewnial ze bedzie corka a urodzila synka :) no i tezmiala rzeczy dla coreczki pokupowane :) No tak to jest ze lekarze sie myla to tylko ludzie,dlatego ja nigdy sie nie nastawialam i nie chcialam wiedziec co sie urodzi

Gość pytankoooo
u nas odwrotnie.do konca 8msc miala byc corka,a nagle okazalo sie,ze synek. Na szczescie kupilismy ubranka uniwersalne.Tzn.troche babskich tez mielismy,synek biegal w nich po domu,do upackania sie akurat przydaly:)

dlatego ja będę kupować ciuszki unisex:P koleżanka miała mieć córeczkę ma synka:) O ile córkę ubrałabym na niebiesko to chyba synka na różowo nie;P

Gość ofelia27
moja kolezanka miała tak samo, tylko że jak się dowiedziała ze coreczka zapanował szał na róż i fiolet - koszmar po prostu cała wyprawka w tych barwach łącznie z wozkiem i fotelikiem urodziła synka;-) w sumie kasiasci sa wiec nie bylo problemem zakup nowej w niebsiekich kolorach tylko jak ja pamietam jak ona cudowala ze stanów ubranka sukienki zamawiała a tu taki psikus

Gość skórka od banana
Oczywiście, że cieszę się zdrowiem maluszka, ale sama nie wiem, jak ktoś przez 9 miesięcy spodziewa się danej płci, a rodzi się inna, to tak trochę człowiek w szoku jest.

No co wy, przecież to dziecko, wszystko mu jedno jak jest ubrane. Ja od początku ciąży kupowałam wyprawkę i nie myślałam wtedy w kategoriach płci. Jeszcze roczniak lub starsze dziecko ale niemowlęca wyprawka może być w różnych barwach.

Gość Aga 789
hej dziewczyny jestem po raz drugi w ciąży mamy 4 letniego synka, teraz jestem w 20 tyg ciąży, bardzo chcieliśmy teraz córeczkę w sumie to podświadomie czuję że to będzie córka, na usg w 15 tyg lekarz powiedział że nic nie widać między nogami ale już w 19 tyg stwierdził że jest chłopak zgłupiałam już też i nie wiem co tam naprawdę jest ale najważniejsze że zdrowe ale czy to możliwe że lekarz może się tak pomylić jak u koleżanki

Gość pytankoooo
miss-nie prawda,przeciez takiemu maluszkowi,nawet do roku kiecki nie zaloze!albo bluzeczek z falbankami!

Gość Aga 789
a ja jestem jeszcze o tyle w dobrej sytuacji że mam ciuszki i dla synka po poprzednim dziecku i ciuszki dla dziewczynki kuzynka ma córkę więc o ciuszki się nie martwię tylko naprawdę chciałabym wiedzieć czy to chłopak czy dziewczyna tym bardziej po tym co napisała skórka od banana

Gość ada76
JA TEZ 2 TYGODNIE TEMU DOWIEDZIAŁAM SIE ZE BEDZIE 3 CÓRCIA,ALE JESTEM OSTROŻNA CO DO KUPOWANIA RZECZY W RÓZOWYM KOLORZE,WOLE BEŻE ,CZERWIENIE I KREMY:)JAK SIE URODZI,TO MOŻNA WSZYSTKO W CIĄGU GODZINKI ZAKUPIĆ I NIE BEDZIE NIESPODZIANKI:)

no to nieźle... ja wczoraj byłam na usg i kolejny lekarz potwierdził córę... w sumie nastawialiśmy się z mężem na syna, bo córkę już mamy...teraz już pokochaliśmy naszą drugą księżniczkę i nie wiem jak bym zareagowała gdyby jednak był y syn ------więc autorko rozumiem Cię :):):)

Gość 222222
ojej to co macie za sprzęt? ja już w 4 miesiącu ciąży widzialam penisa i jajeczka z kuleczkami w środku, później też cały czas było widać klejnoty, no i chłopak jest :) nie rozumiem jak z takiego czegoś mogłaby być dziewczynka...

Gość Aga 789
ja w pierwszej ciąży czułam że to będzie chłopak naprawde od samego początku i się nie pomyliłam, ciążę zniosłam bardzo dobrze żadnych wymiotów nudności itp natomiast teraz od początku ciąży gorzej się czułam nudności i wogóle inaczej teraz myślę że to córka z resztą wszyscy mi mówią że "wyglądam na dziewczynkę" nie wiem? ale lekarz widzi siusiaka

Gość Sabrinkowaaaa
Autorko jakie robilas badanie ze potwierdzili ci ze chlopiec napewnio ?????

Gość eliza_00
kurcze slyszałam ,ze jak lekarz powie ze bedzie dziewczynka to jeszcze nie na 100%,ale jak zobaczy chłopca i jego klejnociki to juz na 100%:)hmmm i jak tu wierzyc???

Gość Aga 789
właśnie ale jak to jest że w 15 tyg nie ma nić między nogami a w 19 coś się pojawiło :))

Gość eliza_00
narządy płciowe wykształcaja sie ok 16-17 tygodnia ciąży!!!

Gość Aga 789
a jak wytłumaczyć sytuację autorki postu???

Gość eliza_00
niedoswiadczony lekarz???lub pzrestarzała aparatura???

Gość 222222
czasem się podwinie albo gdzieś schowa, ale mój syn to był typowy ekshibicjonista i wcale nie krył się w tym co ma między nogami :D sama widziałam na monitorku i to absolutnie nie mogły być spuchnięte wargi sromowe :) normalnie widać zarys kształtu tak jak wyglądają klejnoty męskie :) może mój lekarz miał dobry sprzęt albo mocne powiększenie, ale widać było jak na dłoni :)

Gość Aga 789
być może ale słyszałam że takie pomyłki się zdarzają nawet najlepszym lekarzom ja tam mam nadzieje że w moim przypadku była pomyłka:)

czarna diablica, ja też synka w sukienki nie ubieram ale jak kompletowałam wyprawkę i nie znałam płci to kupowałam rzeczy beżowe, zielone, żółte-jest tyle kolorów. Noworodkowi nie są potrzebne falbanki ani sukienki, więc po co zaopatrywać się w rzeczy na cały rok jak nie wiadomo co się urodzi, ten rozmiar 56-62może być przecież w uniwersalnym kolorze, tak jak wózek, wanienka, fotelik, mata nawet. Nie rozumiem o co dyskusja

Gość eliza_00
ja jestem w 7 miesiacu tzreciej ciazy i za kazdym razem czułam sie inaczej ,zdecydowanie inaczej:)tez jeszcze niedawno miałam nadzieje ,ze urodze chłopca,mam 2 córeczki,bo podobno wygladam bardzo ładnie,i ogólnie wszystko wskazuje na chłopca a tu jest duża ,śliczna dziewczynka,widziałam ją na usg,i sie zakochalam w niej:)kochana księżniczka nasza:)córcie sa zadowolone bardzo:)tak wiec nie najwazniejsza płec a zdrowie naszego maluszka:) (dodam ,ze celowalismy w chłopca,starałam sie trzymac diety na chłopca no i oczywoscie poczelismy go w owulacje:)hmmm i zrobiła sie kochana córcia:)pozdrawiam:)

Gość Aga 789
wiadomo że płeć nie jest najważniejsza ale skoro ktoś ma już chłopca to raczej wolałby drugą córkę z reszta każda kobieta marzy o córce a facet o synusiu skoro mam syna chcę mieć córkę. Ja na przykład w pierwszej ciąży z synem czułam się świetnie czułam że to będzie chłopiec i trafiłam na usg w 24 tyg lekarz mnie tylko w tym utwierdził, teraz zakładaliśmy że ma być córka od początku ciązy czułam się nie ciekawie nudności czasem wymioty ciągle senna zmęczona a słodkie i owoce to bym pożerała tonami :) a z synkiem było inaczej widać ciąża ciąży nie równa bo niby teraz też ma być chłopiec