Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężaróweczkaa

jaka jest norma pulsu dla ciężarnej?

Polecane posty

Gość ciężaróweczkaa

Czy jest w ogóle jakaś osobna norma?

Gość gryczka
Czy jest norma - nie wiem. Czytałam, że niczym niepokojącym w ciąży nie jest tętno podniesione do 90-kilku.

Gość ada76
TETEŻ JESTEM CIEKAWA,RANO MIAŁAM 87:)KONCZE 6 MIESIAC CIĄŻY:)

Gość ciężaróweczkaa
ja mam 100 i plamki przed oczami i leje się pot zemnie. Leże bo wstać nie mogę. Już coraz lepiej jest, ale przez chwile myślałam ze zwymiotuję i stracę przytomność. ciśnienie mam w normie 130 na 80 ale puls równo 100

Gość ada76
OSTATNIO TROSZECZKE POCZYTAŁAM NA TEN TEMAT I PRAWIDŁOWY PULS POWINIEN W CIAZY WAHAC SIE MIĘDZY 70-90.ZADZWON DO SWOJEGO LEKARZA I ZAPYTAJ CZY MASZ SIE CZYM MARTWIC CZY NIE:)A JAKIE MASZ CINIENIE??

Gość gryczka
Ciężaróweczka, sam puls jeszcze dałoby się przeżyć, ale jak masz poty i mroczki przed oczami, to coś chyba jest nie tak. Ja bym się skontaktowała z lekarzem.

Gość gryczka
W ogóle dużo zalezy od pulsu przed ciążą. w ciąży przeważnie wzrasta. Z tym, że ja np. miałam przed ciążą już duży, bo ok.80 w spoczynku, więc dla mnie wzrost do 95 to nie jest dużo. Ale jak kobieta wyjściowo miała w okolicach 65 na przykład i w ciąży jej skacze do 95 to już jest duża róznica wydaje mi się.

Gość ciężaróweczkaa
tylko w piątki przyjmuje. Już mi dużo lepiej wiec nie wiem czy jest sens jechać gdzieś na pogotowie.

Gość ciężaróweczkaa
Nie mam pojęcia jaki był przed ciążą bo nie mierzyłam wtedy. Wczoraj miałam 78m i czułam sie świetnie.

Gość gryczka
Trudno powiedzieć. Jak juz się czujesz lepiej, to może na razie nie ma potrzeby. Ale gdyby się powtórzyło, to może lepiej sprawdzić co jest grane. Moim zdaniem nie musisz jechać. Do ciężarnej takim samopoczuciem to chyba się pofatygują?...

Gość ciężaróweczkaa
oj wątpię.Mama straciła 3 miesiące temu przytomność i powiedzieli ze za 1,5 godziny przyjadą najwcześniej wiec jak możemy to żeby ją przywieźć. Ja tam w karetki nie wierzę. Za chwilę się podniosę z łóżka i się umówie na USG na przyszły tydzień prywatnie bo ostatnie miałam w 11 yg, a kolejne w 22 mam mieć, jestem w 16 tyg i 2 dni więc chyba warto sprawdzić czy z maluchem jest dobrze.