Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marulina

Imię Lidia

Polecane posty

Gość marulina

Co sądzicie o imieniu Lidia, Lidka. Mi i mojemu mężowi bardzo się podoba, ale czy nie jest zbyt staroświeckie? Nie skrzywdzimy tym imieniem dziecka? Czekam na wasze opinie...

Gość kura i kogut
ładne.

Gość kura i kogut
LIdia , kiedyś bardziej popularne , fajne imię ,normalne-nieoklepane ,polskie.

Lidia, Lidka, Liduś, Lidunia, Lidzia... Super! Mnie się bardzo dobrze kojarzy. Mam ciocię Lidkę i koleżankę ze studiów. Obie są super! Uważam, że nie jest to starościewckie imię. Jest oryginalne i ładne. Tak jak np. Zosia, Basia... Bardzo ładne. Starościewckie i krzywdzące jest Genia, Eugenia, albo z nowszych Matylda :)

Gość może on nie
Ilona i Sabina to brzydkie imiona.

A niby czemu masz "skrzywdzić"? Rozumiem jakbyście chcieli dać córce na imię Hermenegilda czy coś ;) Ładne imię. Znam 2 Lidki - bardzo fajne kobiety :)

Ilona jest śliczne :P Karolina też :P a Sabina i Ania ładne :) ale ta czwórka najbardziej mi się podoba :)

Gość marulina
Bo teraz wszystkie dziewczynki nazywają sie Nikola, Zuzia, Natalia, Julka, Angelika, więc nie wiem czy moja Lidka nie byłaby wyśmiewana przez inne dzieci i ich rodziców. Ale nie chcę też żeby moje dziecko miało jedno z tych popularnych oklepanych imion.

Gość marulina
espees - z wymienionych przez Ciebie imion podoba mi się tylko Ilonka, ale to imię mojej Chrześnicy wiec nie brałam go pod uwagę .

Gość Jasiek___
Bardzo ładne imię dla dziewczynki. Ma jedną zaletę - łatwe do wymówienia i zapisania (brak polskich liter) za granicą. Moim zdaniem imię obecnie dość rzadkie, ale w końcu twoje dziecko powinn czymś się wyróżniać wśród dziesiątek Nikol, czy Zuziów. Popieram twojego męża - chłop myśli i nie chce skrzywdzić dziecka dając mu wyświechtane imię.

Gość marulina
Marlena - nie. Kinga - tęż bardzo ładne, ale urzekła mnie ta Lidka i myślę , że już tak zostanie :)

Gość marulina
Marzena to siostra mojego męża :)

Gość marulina
Anita i wszystkie imiona podobne do Ani - nie. Ponieważ bardzo źle mi się kojarzy. Wciąż czekam na Wasze opinie o Lidce :)

Gość marulina
Tak, masz rację. Lidia, to imię pochodzenia greckiego. ale mi to wcale nie przeszkadza. Nasze wspólne typy z mężem to jeszcze Olga, Milena, Jagoda. ale mąż stoi murem przy Lidce i przez ten jego upór normalnie zakochałam się w tym imieniu :)

Gość ja mam na imię Lidia :)

Gość marulina
O proszę :) I jak Ci się żyje z tym imieniem? Bezproblemowo?

kiedys go nie znosilam.. tylko ja w calej szkole swreniej sie tak nazywalam.. na studiach na calym roku byla tylko 1 Lidia - ja. Ale teraz mam 23 lata i mi to nie przeszkadza :) wydoroslalam i takie powazniejsze imie jest ok :) przynajmniej wyrozniam sie wsrod Kaś, Paulin i Monik :P

aha, jeszcze dodam ze bylo mnostwo matołów ktorzy pisali moje imie przez T czyli LiTka - wkurzalo mnie to niesamowicie..

Gość marulina
no widzisz. a ja mam na imię Kamila, mam 24 lata, więc jak chodziłam do podstawówki moich rówieśniczek o tym imieniu było mnóstwo. W samej mojej klasie łącznie ze mną byłyśmy 3. I dlatego zawsze chciałam mieć oryginalne imię, a skoro tego nie mogłam zmienić, to moge chociaż zapewnić to mojej córeczce :)