Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Canisa

Waze 41 kg, czy mam szanse na ciaze i zdrowe dziecko?

Polecane posty

Gość Canisa

Mam 25 lat i waze 41 kg przy 160 cm wzrostu. Moja waga jest niezmienna od 20 roku zycia, jedynie w liceum wazylam 4 kg wiecej. Jestesmy z facetem 4 lata, w grudniu slub i chcemy starac sie o dziecko. Ale ja sie boje, jestem chuda, drobna, moze to glupie ale czuje ze moje cialo nie da sobie rady. Robilam badania, cala morfologie, mocz, pasozyty, tarczyca, wszystkie wyniki ksiazkowe. Mierzylam poziom procentowy tkanki tluszczowej-mam minimalny, najmniejszy jaki sie da. Nie rozmawialam jeszcze o tym z ginekologiem, ale chcialabym sie was zapytac czy znacie przypadki takie jak moj? Moze bylyscie takimi? Czy to ma jakies znaczenie w ciazy? Dodam ze miesiaczki zawsze mialam regularne.

Gość ewunka mowia mi
czesc ja jestem w ciazy na samym poczatku a waze 39/40 kg wzrostu mam mniej u ciebie bo 154 wiec ciaza u ciebie mozliwa jesli twoja taka uroda, no chyba ze cierpisz na anoreksje czy bulimie wtedy bym nie zachodzila w ciaze :) pozdrawiam.

Gość mysle ze jesli jestes zdrowa
to powimmas dac rade ale pod kontrola lekarza masz niedowage jak modelki, ale one rodza dzieci przeciez

Gość drobniutka 222
witam ja warzyłam 42 kg w ciąży przybrałam 20 urodziłam zdrowego chłopca i poród też był bez problemu siłami natury

Gość oczywiscie,że tak.
Ja 170/47 zaszlam bez problemu i wszystko bylo w porządku

Gość Canisa
Oczywiscie nie mam anoreksji ani bulimii, bardzo chcialabym przytyc, staram sie odzywiac zdrowo i roznorodnie ale przytyc nie potrafie. Nawet rok brania tabletek anty tego nie zmienil

Gość Canisa
A czy sa jakies badania ktore warto zrobic przed planowana ciaza? I ogolnie duzo przytylyscie w ciazy? Mialyscie pokarm? Mam biust mikroskopijny, AA i tez w zwiazaku z tym mam bawy

Gość a kiedy mialass
ja waże 51 kg przy 173 cm i też jestem chudzina ,ale cóż :)niestety od paru lat nie zachodzę w ciążę :(

zazwyczaj jest tak ze te ktore maja duzy biust nie maja pokarmu a te ktory maja mały to maja full :)

Gość lachochon
Jak jestes zdrowa, to jak najbardziej masz szansę. Moja znajoma ma 175 cm wzrostu, 55-58 kilo i nie było z ciażami zdnego problemu Ona taka chuda jest z natury, nigdy sie nie odchudzała, wręcz przeciwnie. Jej mama też wyglada jak szparag. No a jakby co, to zwsze można pójsć do lekarza, zrobic badania, m.in. hormonów. Moze bedziesz musiała troche przytyć, ale może da sie i z tej wagi wystartowac

ja przed pierwsza ciąza wazyłam 43 kg przy wzroscie 164cm a przy drugim dziecku ważyłam 44kg obie ciąze donosiłam urodziłam nawet po terminie i przez całe ciąze nie miałam zadnych problemów i urodziłam ich siłami natury życze powodzenia

aa i dodam ,że pierwszego syna karmiłam do pół roku przestałam bo miał skaze białkowa i wiele rzeczy nie mogłam jeśc i tylko chudłam a drugiego syna karmiłam do roku i miałam az nadmiar pokarmu

Gość ciezarowkaa25
jak masz zdrowe cykle to niebędzie problemu - gorzej z porodem bo zapewne będziesz miała cc - ale to i nawet bywa że lepiej :) powodzenia - aha i zrób badania na toksoplazmoze i cytomegalie i łykaj kwas foliowy

Gość a ja tez zykle malo wazylam
zawsze w granicach 47-49 przy wzroscie 167 , bylam 2 razy w ciazy oba porody sn ( ciaza i porod bez komplikacji ) jesli badania masz ok to sie nie martw - tylko zdrowo sie odzywiaj w ciazy !