Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kAMAKAMIŃSKA

Czy mając 36 lat mogę jeszcze zdecydowac sie na dziecko?

Polecane posty

Gość kAMAKAMIŃSKA

Ja mam wrażenie, że to juz dla mnie za pózno...:(

Gość mammmma mia
ja urodzilam mojego synka majac prawie 35, nie mialam zadnych powiklan, problemow i cala ciaze znioslam dobrze. Mysle ze jesli tylko chcesz to powinnas sie zdecydowac.

Gość gwoli wyjasnienia...
mozesz, mozesz

Gość najwyżej urodzi sie chore
trzeba było zrobić wpadkę w wieku 18

Gość kAMAKAMIŃSKA
Teoretycznie jakbym teraz zaszła w ciążę, to urodziłabym dziecko w wieku 37 lat. Czyli dziecko miałoby 3 lata, gdy mnie stuknęłaby 40-tka. To chyba jednak juz dla mnie za pózno...:(

Gość ja tak rodzilam i nie widze
problemu. ale dziwne,ze pytasz o to obcych ludzi, ktorzy nie znaja twojej sytuacji ani materialnej, ani zdrowtnej, ani rodzinnej. To moze jednak nie dojrzalas jeszcse?

Gość ikjikj
We Francji miliony Francuzek rodzi w tym wieku pierwsze dziecko i nikt nie wpadlby na to, ze to za pozno:O

Gość monikaaao3
niektore kobiety rodza w wieku 42 lat i maja sie dobrze zarowno dzieci jak i one. nie mozna filozofowac, ze ja bede miala 60lat a dziecko 18 bede wiec stara itp.. rownie dobrze mozna urodzic dziecko w wieku 30 lat a za 5 lat juz nie zyc. skoro kobieta moze rodzic do 40 to niech rodzi!! wazne ze chce. moja kolezanke mama urodzila w wieku 42lat i nigdy nie narzekala ze nie moze sie z mama dogadac, miala z nia lepszy kontakt niz niejedna .

Gość ikjikj
moim zdaniem kazda kobieta powinna sie jednak wyrobic do 38 roku zycia. Dziecko powinno miec matke, a nie babcie.

Gość fatamorgana na bani
"Czy mając 36 lat mogę jeszcze zdecydowac sie na dziecko?" a dlaczego nie??

Gość gjfjgyvkygkhjk
jeśli pragniesz dziecka to działaj a nie na kafe siedzisz;) 35lat to wiek w normie, moja ciocia urodziła w wieku 42lat i jest super szczęśliwa, a dziecko zdrowe jak ryba

Gość aga 2376
A dlaczego nie ?Moim zdaniem to powinny zadawać pytanie 20 latki czy nie za wsczesnie na dziecko.Kobieta około 30 lat jest gotowa psychicznie na dziecko.Ja mam 35 lat ,syna 4 lata i teraz jestem w ciąży .TO cos pieknego w tym wieku mieć dziecko.Jestem szczesliwa ,teraz mam czas na dzieci .

Gość pytam bo nie wiem co robić
Czy mając 36 lat mogę jeszcze zdecydować się na pisanie na kafe? Ja mam wrażenie, że to juz dla mnie za późno...:( Same nastolatki tutaj :(

Gość BluMen14
pytam bo nie wiem co robić -z tego co wiem górnej granicy wieku na kafe nie określono tak więc spokojnie możesz pisać,36 lat i starość kobieto?,przestań zartować. Paru popaprańców jest tu ,ale nimi się nie przejmój.

Gość ouiuuiu
Moja tesciowa urodzila corke w wieku 39 lat. Teraz ma 61 lat i wiele duzo mlodszych kobiet moze jej pozazdroscic mlodego wygladu i urody. Moje kuzynki swoje drugie lub trzecie dziecko rodzily przed 40dziestka i tez swietnie sobie radza. Ja mam 30 i jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem (maz ma 37 lat), co prawda ja wiecej dzieci juz nie planuje, ale moim zdaniem przed 40dziestka kobiety jesli chca to moga sie decydowac na dziecko. A pytanie o takie rzeczy na Kafe jest bez sensu, zawsze sie znajdzie jakis idiota/tka, ktory bedzie sie nasmiewal i wypisywal glupoty.

Gość Kitty_Key
Możesz. W dzisiejszych czasach to nic dziwnego. W dawniejszych z resztą też nie - tyle tylko, że wtedy kobiety w tym wieku raczej nie rodziły pierwszego dziecka, tylko szóste albo ósme, no ale... Jeśli chcesz mieć dziecko i masz na nie warunki (faceta, pracę, mieszkanie) to śmiało. Jeśli nie... no cóż. Ale nadal nie uważam pytania za sensowne. A co jeśli dożyjesz dziewięćdziesiątki? Co wtedy będziesz myśleć, wspominając, że nie zdecydowałaś się na dziecko w wieku 37 lat, bo uważałaś, że jesteś już za stara? Statystycznie masz przed sobą jeszcze 30 lat pracy zawodowej i 32 lata życia. Ale statystycznie to wiesz... Można mówić nad grobem człowieka, który zginął od rażenia piorunem, że prawdopodobieństwo takiego zdarzenia jest jak jeden do paru miliardów, a statystycznie to to się właściwie nie zdarza.

Gość mój ex ma dostęp
jak ja słysze takie pierdolenie ze ktos urodził po 40 tce i co według was jest to dobre dla dziecka miec matke w wieku własnej babci ? miejcie troche rozumu

Gość w jakim wieku babci
to nie wiek XIX, kobiety dłużej zyją i dlatego tez później się decydują na dziecko. Uważam, że to dobrze. Sama mam 37 lat i dopiero teraz decyduję się na dziecko. Wyglądam lepiej niż niejedna dwudziestolatka i nikt mi nie powie, że jestem własną babcią. Uważam, że skoro natura w tym wieku pozwala na urodzenie dziecka, to nawet nie ma co się pytać kafeterianek, bo większość zaliczyła wpadki w wieku 17 lat i jeszcze będą pisać, że świadomie zdecydowały się na nie. A argumenty, że szybciej umrzesz, że dziecko w wieku 30 lat będzie bez matki są chore. Życzę powodzenia!

Gość w jakim wieku babci
to nie wiek XIX, kobiety dłużej zyją i dlatego tez później się decydują na dziecko. Uważam, że to dobrze. Sama mam 37 lat i dopiero teraz decyduję się na dziecko. Wyglądam lepiej niż niejedna dwudziestolatka i nikt mi nie powie, że jestem własną babcią. Uważam, że skoro natura w tym wieku pozwala na urodzenie dziecka, to nawet nie ma co się pytać kafeterianek, bo większość zaliczyła wpadki w wieku 17 lat i jeszcze będą pisać, że świadomie zdecydowały się na nie. A argumenty, że szybciej umrzesz, że dziecko w wieku 30 lat będzie bez matki są chore. Życzę powodzenia!

Gość gffghf
moja kolezanka skonczyła kilka dni temu 40 i jest w 4 miesiacu ciazym zawsze chceili 2 dziecko i nie mogła zajsc przez kilka lat, pierwszy syn ma 12 lat

Gość mój ex ma dostęp
wy niby wszystkie tak młodo wygladacie , smiechu warte a na ulicach jakos tego po was nie widac.Stare egoistyczne babska decyduja się na dziecko w wieku w którym powinny czekać na wnuka.

Czy możesz zdecydować się na dziecko? Nawet powinnaś:) Jeżeli to pierwsze nie czekaj bo POTEM będzie za późno. Ja też późno rodziłam swoje trzecie dziecko, miałam 33 lata. Teraz syn ma 18 i ja wcale nie czuję się STARA. Więc nie pisz głupot tylko zagoń chłopa do roboty:) Powodzenia!!!

Mówiąc o sobie stara czy aby nie przesadzasz? Spójrz w lustro a potem obejrzyj, polecam:) http://deser.pl/deser/1,83453,5431376,Najstarsza_matka_swiata__70_latka_urodzila_bliznieta.html

Gość AS26
Skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ;) A tak serio - tutaj pytasz? Podejście szesnastolatki ;) Wizyta u ginekologa: konsultacje, badania. Możliwe, że będzie konieczna zmiana trybu życia, by dobrze przygotować organizm do ciąży. Ale w tym wieku wiele kobiet rodzi pierwsze dzieci i wszystko jest dobrze, więc tak na dobrą sprawę nie ma co się martwić na zapas.