Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamaaa

doswiadczone mamy błagam o radę wyniki cukrzycy ciążowej

Polecane posty

Gość mamamamaaa

wynik 50g po godzinie - 141mg po 75 brak bo zwymiotowałam:( a teraz tak: mam glukometr, mierze cukier przykłady: mierze co 1,5 g na czczo - 75 po sniadaniu - 86 po obiedzie - do ok 100 natomiast po kolacji mam do 140!!! dlaczego na kolacje tak sie podnosi? czy to moze zagrazac dziecku? jaka jest norma cukrzycowa po mierzeniu 1,5 g po posiłku dla ciezarncyh?? :(

kochana nie panikuj, norma jest do 140 i jak widzę nie jest źle.... a co na to Twój lekarz?? wg mnie dziecku nic nie grozi wg mnie to wystarczy zmienić dietę, tj przeanalizować co jesz a czego nie powinnaś, zero słodyczy itp ja po glukozie 50 miałam 147 i miałam tylko nakaz diety i mierzenia cukru, czasem miłam wysoki w okolicach 140 ale tragedi nie ma...

Gość mamamamaaa
lekarz wysyla mnie do diabetologa ze mam cukrzyce ciazowa. jesli po kolacji rosnie do 140 to nie jest zle??????

Gość mamamamaaa
w ogole ile po jedzienu powinnam mierzec cukier? 1 godzinę i jaka jest norma? ja sobie przyjelam ze 1,5 do 130 wg tego jak miala kolezanka

Gość mjkebhafkj
Kobito norma jest do 140 więc nie masz cukrzycy@!!!!! Nie wiem co za lekarz wysyła cię z takim cukrem do diabetologa. Ogranicz słodycze i będzie po krzyku. Mam koleżankę która miała cukier ok 170 i dopiero musiała mierzyć cukier, a jak wprowadziła dietę wszystko jest oki. Nie martw się nie masz cukrzycy.

cukier powinno sie mierzyc po 30 min od posiłku, norma do 140... no to niezły ten Twój gin jak juz stwierdza u Ciebie cukrzyce:P:P spokojnie nie masz cukrzycy ale dla spokojności ducha mierz sobie cukier....mi tak gin zalecił, owszem czasem miałam na granicy ale to zalezy co zjesz....

Gość mamamamaaa
lekarz powiedzial ze mam, jak mu powiedzoalam ze czasem mi skacze do 170 na kolacje jak zjem duzo. dlatego mnie wysyla do diabetologa, teraz jem malo dlatego tylk do 140 skacze

Gość dziwne to................
zmien lekarza serio!!!!!!!!!

Gość tylko spokojnie!!!!
Mój wynik w ciąży po 50 glukozy to 150 po godzinie. Miałam od lekarza zalecenia mierzenia cukru na czczo i po obiedzie. Wyniki odpowiednia 90 i 120-140... To nie tragedia! Zmień trochę dietę i będzie super:)

Gość nie wierze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na czczo max 105 nastepnie 2 godz po posilkach 140 max jak masz ponizej jest ok ja po 50 glukozy mialam po godzinie 150!!powtorzono badanie z 75 glukozy i bylo ok ale sprawdzam sobie zawsze rano poziom cukru i jest ok. te normy co napisalam mam od gin i lekarki zajmujacej sie cukrzyca i z laboratorium, nie martw sie, wiecej ruchu i bedzie dobrze, powodzonka

Gość mamamamaaa
no coz, lekarza w 7 miesiacu ciazy nie zmienie :):)

Gość mamamamaaa
mam wizyte u diabetologa w poniedzialek. dzownilam i jednak pani dr diabetolog powiedziala ze cos musi byc na rzeczy bo na wieczor mi skacze cukier i przyjela mnie,.

Gość mamamamaaa
nie rozumiem tylko tych norm, jedni pisza ze po godzinie do 140, inni ze po dwoch, jeszzce innu ze po godzinie do 130. to w koncu ile>????? przeciez 10 to tez duza roznica, zawsze mozna coś chapnąc wiecej :P

Gość mamamamaaa
a dzis o dziwo sie podniosło sporo. po sniadaniu bylo 114, po obiedzie 116 a tak zwykle ledwo 85 przekracza:( moze to dopiero sie zaczyna????? :( ja sie nie znam. a mialam zjesc rano batona, bo juz wariuje bez slodyczy, skoro mam nisko rano to moglabym zjesc ale dzis nie bylo juz mowy :(