Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miss oulalala

baza pod makijaż

Polecane posty

Gość miss oulalala

która z Was używa i jakiej firmy? Jak oceniacie ten kosmetyk?

Gość miss oulalala
ja dla przykładu kupiłam sobie dziś bazę z Eveline ale szczerze mówiąc średnio się sprawdza

Gość miss oulalala
ale Wy dzisiaj rozmowne:)

ja mialam rozne.. eveline, sephora i chyba soraya teraz mam smashboxa ... specjalnej roznicy miedzy nimi nie widze.. Duzy plus dla baz za to, ze swietnie sie makijaz rozprowadza na tym i zmniejsza sie widocznosc porow.. Sorry za moj polski ale jakos dzis ciezko mi sie wyslowic :D

Gość miss oulalala
ja mam puder, który i bez bazy jest dość trwały a gdy nakładam go na bazę to wydaje mi się, że "tępo" się rozprowadza...mieliście takie doświadczenia?

wiesz, ja baze mieszam sobie na dloni z kremem rozswietlajacym. Na to podklad i dopiero potem puder, wiec nie mam problemu

Gość asssasa
cashmere efekt z dax cosmetics -rewelacja

Gość miss oulalala
kayka... a czy po takiej mieszance nie wygląda to sztucznie? tzn gruba ilość makijażu? Ja nigdy tak nie robiłam, ale jeśli jest spoko to spróbuję:)

podklad musze nalozyc poniewaz mam suche cere ze zmianami barwnikowymi (od slonca niestety). Nakladam go wlasciwie baardzo malo, troszke na policzkach i czole. Pudru tez malo uzywam - wlasciwie tylko po to, aby zmatowic skore przed polozeniem rozu. Ale ja stara jestem :))) Jak jestes mloda to sie tak nie tapetuj jak ja !! :D mysle, ze baza to na jakies wyjscia niech zostanie. :)

Gość miss oulalala
czytałam gdzieś,że młode dziewczyny mogą używać bazy pod makijaż zamiast kremu...mam już ćwierć wieku to tak średnio:) ale chyba mam za bardzo trwały podkład by kłaść go na bazę choć z drugiej strony gdy kładę go na bazę to się nie świeci...

wiesz co... ja kiedys mieszalam podklad z baza. Tez fajnie sie nakladalo

Gość klusia2
Tutaj http://www.cocolita.pl/bazy-pod-makijaz są różnorodne bazy pod makijaż. Pytanie tylko, którą wybrać. Mają niskie ceny, więc mogę kupić nawet dwie do przetestowania, ale niestety nie wiem które. Pomoże ktoś?

Gość Olka0077
Dla mnie najlepsza sie baza pod makijaz SKIN79 Pink Energy, wygladza i nawilża, dzieki niej makijaz dlugo się trzyma, używam zwlaszcza przed imprezami:)

Gość gość
ja jakoś nie używam baz pod makijaż dobrze trzyma mi się puder z annabelle minerals, na koniec biorę jeszcze pudrem wykończeniowym więc skóra ładnie wygląda przez cały dzień, czasem coś poprawię bibułką ale to jak jestem poza domem dłużej niż 8h. Ogólnie lubię minerłaki przede wszystkim za skład. Prosty a działa cuda

Gość Marion_Silver
wiesz co, tez mam podkład z annabelle, bardzo dobry zreszta, ale bazy uzywam, teraz mam catrice, ale różnych próbuję, ja jak nałożę baze, to mam gładszą cerę po prostu

Stosuję bazę z Inglota :) Mogę ją jak najbardziej polecić :)

Gość gość
ile te podklady z annabelle? chce sie porzerzucic na mineralne, ja bazę mam z soraya i jest okej, niedroga i ładnie wyrównuje cere, w rossmannie kupuje

Gość Sylwia Ratuszniak
Co do bazy to ostatnio zamówiłam sobie u nich http://www.gosh.pl/k/bazy/ dużo pozytywnych opinii na ich temat więc zamówiłam do testów, znacie ich ?

Gość gość
Moja ulubiona baza pod makijaż to Purles krem-baza rozświetlająca. Mam problem z przebarwieniami, więc cały rok potrezbuję kremów z wysokim filtrem. Ta baza świetnie rozświetla, nawilża i ma filtr 50, więc dla mnie to ideał. Jest bardzo lekka, a makijaż na niej trzyma się zdecydowanie dłużej niż na innych kosmetykach. Można ją kupić w gabinetach kosmetycznych. Ja swój kupiłam w Beauty Premium w Poznaniu, dodatkowo przy zakupie dostalam kilka próbek innych kosmetyków Purles - balsam pistacjowy, krem pod oczy i krem z kwasami. Krem pod oczy tak mi się podoba, że będzie to mój kolejny zakup Purles :)

Ja używam Hypoallergenic, Pore Correcting Primer. Baza zmniejszająca widoczność porów. Lekko nawilża, dlatego jak nałożę krem i potem tę bazę, to zimą moja skóra nie ulega wysuszeniu (mam cerę suchą i wrażliwą). Jestem zadowolona, ale pewnie będę testowała jeszcze inne. Na razie ta jest moją pierwszą. Lekko też wyrównuje koloryt skóry i nadaje się też pod krem bb (ja używam z yves rocher - nie gryzą się)

Gość moni266
Odkryłam ostatnio make up primer eveline, to baza matująca, bardzo dobrze się sprawdza i rzeczywiście makijaż wygląda po jej nałożeniu dużo lepiej, także mogę polecić. Jak widać drogeryjne produkty też mogą być dobre.

Ja używam bazy rozświetlającej z Golden Rose, dokładnie takiej http://goldenrose.pl/produkty/cera/make-up-primer-luminous---rozswietlajaca-baza-pod-makijaz---golden-rose.html, i jestem z niej naprawdę bardzo mocno zadowolona. Dostałam ją w prezencie od siostry, ale wiem, że tak szybko się z nią nie rozstanę. Baza bardzo dobrze wpływa na moją skórę, rozświetla ją, oraz sprawia, że jest taka jedwabista w dotyku ;)

Gość gość
Moimi ulubieńcami są bazy z pierre rene, używam tej wygładzającej https://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/bazy/wygladzajaca-baza-pod-makijaz i czasami tej rozświetlającej https://www.pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/bazy/roz-wietlaj-ca-baza-pod-makija , ale rzadziej bo mam tłusta cerę. Zostawiają fajny efekt na skórze i podkład się dłużej trzyma :p

Gość gośćAsiaBasia238
JA sobie kupiłam bazę z Bell i też nie jestem jakoś zachwycona jeśli chodzi o efekt...

Gość eklaelzbieta
Jeżeli chodzi o codzienny makijaż to stosuję bazę wygładzająca z eveline, tą w jasnym opakowaniu, ona nie zapycha porów, jest wydajna i rzeczywiście po niej podkład lepiej współpracuje. W każdym Rossmannie czy Hebe można znaleźć tą bazę.

Gość Klaudia

Super jest baza Earthnicity, oni są dość nieznani na rynku,  a szkoda, bo składy kosmetyków mają naturalne i godne polecenia.