Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RemindMe

fotelik dla dziecka. z tylu czy z przodu samochodu?

Polecane posty

Gość RemindMe

gdzie go mocujecie?

Gość RemindMe
te opcje juz rozwazalam ale nie chce zeby moje dziecko mialo muchy w zebach :classic_cool:

zalezy ktory ten pierwszy mocowalam z przodu - tylem do kierunku jazdy te nastepne z tylu

Gość 21"14
z przodu może być tylko wtedy gdy samochód nie ma poduszki powietrznej dla pasażera , jeśli ją posiada fotelik mocujemy z tyłu

Gość tak to jest jak baby przynoszą
jezeli masz poduszki powietrzne i nie masz mozliwosci odlaczenia ich, nie wolno wozic dziecka na przednim siedzeniu...

Gość rtyuio
ja do 8 m-ca życia syna mocowałam z przodu ale tyłem do kierunku jazdy i fotel nie może mieć PODUSZKI POWIETRZNEJ lub MUSI BYĆ WYŁĄCZONA. Gdy już mu się nóżki nie mieściły, kupiłam inny fotelik i jeździ na tylnym siedzeniu przodem do kierunku jazdy.

Gość RemindMe
no wlasnie moole malenstwo ma dopiero 5 miesiecy i jestem wyposazona w poduszki powietrzne.

Gość RemindMe
no chodzilo mi o to ze auto a nie ze ja :)

@Life - dobrze, ze wytlumaczyles/as bo naprawde..mysle, ze by sie dziewczyna nie kapnela o czym mowisz :P

Gość tak to jest jak baby przynoszą
w takim razie musisz wozić malucha z tyłu...poduszka może wypalić bez powodu i tragedia gotowa. ona wybucha z taką siłą że mogłaby zabić dziecko... kiedyś był nawet program jakiś typu uwaga czy czoś jak dziewczynka bawila sie na przednim siedzeniu auta i poduszka wypaliła...niestety z dziecka zrobiło się warzywo, bo uderzenie spowodowało bardzo powazne uszkodzenia mózgu...:(