Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez nickowa.....

Obumarcie płodu -problem z niedoszłą matką POMOCY

Polecane posty

Gość bez nickowa.....

Witam, wiem że pisze na nieodpowiednim forum, ale zazwyczaj tutaj siedzi więcej osób. Mianowicie pół roku temu okazało się ze dziecko mojej siostry umarło w łonie. Była juz w 5 miesiącu więc tym bardziej jest nam przykro. Problem polega na tym że do tej pory nie pozwala sobie pomóc nie chce nawet słyszeć o psychologu czy o jakiejś psuchoterapi. Chciałam nawet zastosować motyw z balonem żeby pozwoliła już odejśc dziecku ale ma wstręt do ludzi. Jak mam jej pomóc prosze pomożcie nei wiem jak i co mam jej doradzić

Gość lenka**
nie dziwie sie twojej siostrze, przeszłam coś podobnego tylko ja poroniłam pod koniec 3 miesiąca, w ogóle nie chciałam z nikim o tym rozmawiać i do tej pory nie rozmawiałam choć minęło już sporo czasu, strasznie to przeżyłam wiec nie dziw sie swojej siostrze że cierpi i nie może się z tym uporać to tak szybko nie minie pewnie z czasem będzie coraz lepiej ale póki co może zabierz ja do kina, na zakupy żeby nie myślała o tym za dużo

Gość hot rabbit
Bądź obok niej, wspieraj, pozwól płakać. Każdy ma swój czas na żal i smutek.

Gość olka24
mam kolezankę , ktora 2 mies. temu urodzila martwa córeczke , tragedia tym wieksza , ze czekali na dziecko kilka lat , czasem naprawde jest żle , ale dała sobie pomóc , zalatwilam jej wizyte u psychologa , na ktora poszla i umowila sie na nastepna,trzeba dac jej czas na przezycie tej trudnej sytuacji..

Gość fffggghhh
Nie przeżyłam takiej tragedii ale charakter mam podobny. Cokolwiek się wydarzy, to trzymam to w sobie. Więc mogę ją zrozumieć i skoro ona nie chce o tym rozmawiać, to nawe nie próbuj poruszać tego tematu. Im dłużej będziecie ją męczyć tym dłużej to będzie trwało

Gość bez nickowa.....
Dziekuje serdecznie za rady.

Gość takie tam duperele
Ja urodziłam martwe dziecko w 9 miesiącu ciąży. I wiem, że tego nie da się zaakceptować. Tylko po latach ból i tęsknota trochę słabną. Daj jej przeżyć tą tragedię po swojemu ale pilnuj kobitki!

Gość majjjaaa
do karuzeli,,,,,ze tez takich debili nosi swiat ...nie masz pojecia o zyciu kimkolwiek tam jestes ,,,

Gość bez nickowa.....
karuzela-> wiesz co gdyby matka wiedziała że takie zjeba urodziła pewnie dokonała by się aborcji a ojciec spusciłby się na kamień. Pojeb