Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyytrtghghh

Co zrobić z herbatników?

Polecane posty

Gość yyytrtghghh

Mam ich bardzo dużo i zastanawiam się co można z nich zrobić na deser niewilkim kosztem ale żeby było dobre :) Proszę o pomysły :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość syrop z cebuli
link nie dziala ,wpisz salceson z herbatników.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fafinette
zrób pierogi:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yyytrtghghh
ten salceson brzmi smacznie ;) dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ARA196
Stefankę lub sernik chatka puchatka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kalafior,...
blok czekoladowy bez pieczenia 2 kostki margaryny 2 szklanki cukru / bardzo słodkie lepiej 1 i 1/2 / 1 szklanka wody 6 łyżeczek kakao 60 dag herbatników bakalie (według uznania) 6 szklanek mleka w proszku najlepiej w granulkach margarynę rozpuścić, wyżej wymienione składniki wymieszać po przestudzeniu dodać 60dag pokruszonych herbatników oraz wg uznania orzechy, rodzynki, migdały 6 szklanek mleka w proszku wymieszać przełożyć do foremki i odstawić do zastygnięcia :-) dziś zrobiła ale dałam 1 kostkę margaryny i też jest dobre poprawiłam :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martuchna30
ciasto przekładaniec (ze stronki oetkera http://www.oetker.pl/15f43aca1da17b22aa0395bad7f3491d/pid/be53da2307c7bb9f0a7bc151cde1dfb4) robiłam pychota Składniki: Ciasto: 1 szklanka cukru 1 szklanki mąki tortowej 4 jajka 8 łyżek oleju 8 łyżek wody 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera papier do pieczenia Krem: 1 Krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera 300 ml schłodzonego mleka 100 g masła Obłożenie: 2 opakowania herbatników Petit Beurre Polewa: 2 Polewy lukrowe czekoladowe Dr. Oetkera 6 łyżeczek mleka Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywno. Cały czas ubijając, dodawać po jednym żółtku. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, po czym dodawać ją stopniowo do masy. Następnie wlać olej i wodę, mieszając całość mikserem na najniższych obrotach. Formę prostokątną o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać. Piec około 40 min. Piekarnik elektryczny: temp. 175 C (powinien być podgrzany) Piekarnik gazowy: temp. 175 C (nie powinien być podgrzany) Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać zawartość torebki, miksować krótko na najniższych obrotach, a następnie przez 2 minuty na najwyższych. W osobnym naczyniu utrzeć miękkie masło na „puch, następnie dodać je do przygotowanego kremu i razem zmiksować. Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Połowę kremu rozsmarować na dolnej części ciasta i przykryć drugą połową ciasta. Resztą kremu posmarować wierzch ciasta. Na kremie ułożyć herbatniki. Polewy czekoladowe w proszku wsypać do miseczki, dodać mleko, wymieszać na gładką masę. Polewą posmarować herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki, zabezpieczając je folią spożywczą przed wyschnięciem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciasto bez pieczenia - z krakersami i herbatnikami (podaję warstwy od dołu, robimy w prostokątnej formie) krakersy (ale nie cebulowe tylko zwykłe, np. z solą) - ok. 1 op. masa kajmakowa (np. z puszki) herbatniki - ok. 1,5 paczki po 10 dag 3 budynie wanioliowe ugotowane w 1l mleka i wystudzone herbatniki - ok. 1,5 paczki po 10 dag bita śmietana posypka czekoladowa do dekoracji Wszystko nałożyć na siebie, ciasto wsadzic do lodówki na kilka godzin, aż krakersy i herbatniki zmiękną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chatke puchatka!
pycha ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opolskie
najprostsze i najtansze herbatniki przekładane budyniem, najlepiej czekoladowym a mozna tez i waniliowym i czekoladowym, albo bananowym i czekoladowym, pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co!
ja krusze herbatniki w szklance zalewam mlekiem i robi się taka papka, pycha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stefanka albo przekładaniec
z herbatników najlepsze by było ciasto stefanka albo przekładaniec, ewentualnie ja czasami robie takie szybkie ciasto z herbatników namaczam je w kawie rozpuszczalnej z dodatkiem rumu i przekładam kremem do tortów tofii albo czekoladowym dr oetker na koniec polewam polewą czekoladową

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość adikojot1
Jako kucharz polecam przerobić hernatniki nie na coś słodkiego do końca :] Można zastosować serek almette - najlepiej z szynką dodać szczypiorku oraz soli i pieprzu.. Delikatnie dolać jogurtu naturalnego i przełożyć masą biszkopty :] - można zastosować twarożek na słodko - zamiast soli oczywiście cukier - polecam :]

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oooopppeeerrraaaaa
zjeść z danonkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozesz je pokryszyc, ulozyc na dno tortownicy i zrobic pozniej mase na gore do sernika na zimno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jagość
Możesz rostopić czekolade i wymaczać w niej hetbatniki. pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×