Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Desireno

Festiwal dni herbaty

Polecane posty

Gość Desireno

Byłam ostatnio z kumpela na tym festiwalu i powiem wam że było całkiem fajnie. Dowiedziałam się jak fajnie mozna zrobić drinka z herbaty :) Nawet nie wiedziałam że się da :) także jak ktoś lubi herbatkę to powinien się wybrac koniecznie :)

Ja tez nie wiedzialam ze mozna robic drinki alkoholowe z herbata O.o :D Podczas dni herbaty piłam drinka z gorzką żołądkową i był na prawdę smaczny.

Gość Desireno
A próbowałaś może połączenia herbaty z warzywami? Bo ja właśnie na tych dniach herbaty pierwszy raz coś takiego miałam okazję smakować :) Ku mojemu zaskoczeniu bardzo mi smakowało mimo że nie przepadam za warzywami :)

Gość Desireno
Ja widziałam że kraków ma bardzo duzo lokali które biora udział w tych dniach herbat. A wogóle ostatnio wygrałam na facebooku kalendarz w klubie miłosników dobrej herbaty :) Bardzo ciekawy taki zdzierkowy :)

Ja na facebook'u wygrałam w konkursie kreacje smaku herbatę aromatyzowana dilmah z taką sliczna zawieszka apart:D Co do Dni herbaty to wnikliwie przejrzałam wyszukiwarkę lokali- jest ich bardzo duzo.

Gość Desireno
No to gratuluje. Ja tam nie mam szczęścia do konkursów. Aczkolwiek teraz się bawię w grze w klubie o którym piszesz i licze na filiżankę z serii exceptional dilmah :P

Gość wertyuytgrfde
znalazlam na stronie lokal w moim miescie ale jak sprawdzic kiedy tam sa te herbaty a moze sa caly czas? czy to jest jakas impreza czy normalnie sie idzie do lokalu i mozna kupic taka herbate? czy to sa jakies pokazy nie wiem?

Gość Desireno
Słuchaj tam przez cały pażdziernik trwają dni herbat. Musi po prostu powiedzieć kelnerce że interesują Cie Dni Herbaty i spytac co mają do zaoferowania w ramach tego festiwalu :) Czas ucieka bo już w sumie zaraz koniec miesiąca.

wertyuytgrfde- na stronie dni herbat mozesz znaleźć info na ten temat. Polecam "herbatę do smaku" czyli herbata dobrana do potraw. Na pewno poczujesz jak herbata idealnie wypełnia smak zaserwowanego do niej dania.

Gość Desireno
Ja bym jednak obstawała przy tych drinkach herbacianych na diach herbaty bo to dopiero jest fajna sprawa :) Niektóre są takie naprawdę bardzo kobiece :)

Ponieważ dni herbaty powoli się kończą a chciałam się jeszcze załapać byłam wczoraj wieczorem w restauracji Moonsfera i piłam herbacianego drinka z wódką porzeczkową i ginem. Fajne są te drinki własnie pod tym względem, że smak alkoholu jest na tyle delikatny niemalże niewyczuwalny. Takie własnie idealne dla kobietek:)

Gość Desireno
Ja idę jeszcze w sobotę. Mój facet obiecał że postawi mi kolacje :) Właśnie też do moonsfery się wybieramy. A mam ochote popróbować jeszcze tych drinków z herbaty. aczkolwiek jak przesadze to będzie nie dobrze :P Ale co tam dni herbaty raz w roku więc można zaszaleć :)

Na pewno nie przesadzisz bo tak jak pisałam wcześniej smak alkoholu w drinkach przygotowywanych podczas dni herbaty jest bardzo delikatny ponieważ jego ilość jest niewielka aby nie zabić smaku herbaty. Także smiało:)

Gość Desireno
A widziałm ostatnio że ten kalendarz na 2011 to też dodali do gazety Naj. Także nie tylko restauracje ale dni herbat to ogólnie akcja zakrojona na większą skale.

Gość Desireno
Ja ostatnio w sklepie internetowym dilmah kupiłam sobie białą herbatę. Zainwestowałam i powiem że naprawdę było warto. Smak jest po prostu nie do opisania. Jednak dobrze czytałam że biała herbata to po prostu pyszność.

Gość Desireno
To ja ci polecam Uda Watte jest przepyszna. I ma taką fajna puszke :P Wiem że może jestem gadźeciarą ale dilmah ma fajne opakowania ogólnie :)

tak, herbaty Watte Dilmah są fantastyczne, ale ja wolę Yata Watte, ma taki głęboki smak, jest bardzo kremowa. Z czymś takim się jeszcze nie spotkałam:)

Gość Desireno
Mnie wogóle do spróbowania herbaty Watte nakłonił wpis na blogu klubu miłośników dobrej herbaty. Pan Paweł tak ciekawie pisał na ten temat że po prostu musiałam dać się skusić :)