Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi

Pojechałam na kilka dni do rodziców mojego faceta...

Polecane posty

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi

Pojechaliśmy z moim do jego rodziców na kilka dni. Nigdy wcześniej ich nie widziałam, tak jak oni mnie (tyle co na zdjęciach). Ładnie mnie przyjęli (jeśli chodzi o jedzenie itd), ojcu mojego podarowałam whisky a matce kosmetyki (nic "na starość" :D), poza tym kosz owoców i różne polskie specjały. Niestety jego mama była niezbyt uprzejma. Cały czas miała jakieś uwagi, uważnie słuchała co mówię i robiła dziwne miny, wszystko negowała, wszystko źle, była bardzo negatywnie nastawiona przez co źle się tam czułam. Nie odpowiadam jej, nie jestem dobrą kandydatką dla jej syna, co dobitnie dała mi odczuć. Tata był natomiast bardzo uprzejmy, to oczytany i mądry człowiek, wiele rozmawialiśmy na różne tematy, na koniec wizyty przeprosił za zachowanie żony (nie przy niej oczywiście) i powiedział, że czeka na zaproszenie na ślub Czy któraś z Was miała podobnie? Jak to dalej się potoczyło? Dlaczego niektóre "teściowe" są tak negatywnie nastawione do dziewczyn/narzeczonych/żon swoich synów?

Gość Beatkowiec
teściowe z natury są wredne - taka natura tej instytucji.

Gość Ale co się z nami stanie jak
Ja tak nie mialam, mamy moich ex i obecnego mnie uwielbialy, a tatusiowie... przewaznie uciekali do innego pokoju :P Mysle ze nie jest tak zle, skoro tato cie zaakceptowal... a mamie... hm moze sie kojarzysz z kims kogo nie lubi? :(

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
po wieczerzy służący Jan podał nam wodę w srebrnej misie w której owoż umyliśmy dłonie Tata polemizował na tematy oględnie patriotyczne, po czym w bibliotece wypalił cygaro z whisky z moim przyszłym mężem mama matrona udała sie do sypialni gdzie rozczesywała swe włosy szczotą z włosia naturalnego

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
Nie odpowiada jej m.in. to, że jestem od niego młodsza

Gość Beatkowiec
stanowisz konkurencję dla teściowej - takie jest wytłumaczenie

Gość GHJEKW
moze ma to jakis zwiazek z twoja narodowoscia, bo jak sie domyslam twoj wybranek polakiem nie jest?

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
aczkolwiek owoż kobięta nie była dla mnie poczciwa zastanawiam się czy jej to wybaczyć jak myśliłcie ?

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
On rozmawiał na ten temat kilkakrotnie z matką, jak zaczynała jakieś swoje wywody to zmieniał temat albo wprost jej mówił, że nie ma racji; próbował to wszystko załagodzić.

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
dupa

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
Nie, nie jest polakiem. Poznałam go będąc na praktykach w jego miejscu pracy.

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
jest obrzezanym Żydem

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
Jest to rumuński żyd urodzony w Brazylii

Gość iiuiuyyiuyyyiyyi
Ma pytę jak węgorz

Gość a jakiej jest narodowości?
Może ona myśli, że czyhasz tylko na obce obywatelstwo i że tylko do tego jej syn jest ci potrzebny?

Gość moze ma uprzedzenia
co do narodowości? na pewno o to chodzi... a czemu twój fact rozstał się z ta idealna synową twojej niedoszłej synowej?

Gość moze ma uprzedzenia
niedoszłej teściowej. sorki

Nie wiem czy o to, bo jemu się do ślubu nie śpieszy, mi też zresztą nie Z tego co wiem od niego i jego znajomych rozstali się bo nie do końca się dogadywali, ona po kilku miesiącach znajomości chciała, żeby się zadeklarował i była zaborcza. No ale "teściowa" ją uwielbiała

Tak chyba zrobię, na szczęścienie mieszkamy obok, ale chciałam żebyśmy się przynajmniej tolerowały. Przynajmniej tatę ma fajnego :O Niedawno nawet do mnie zadzwonił

Gość bellyyyyyyyyyy
ja mam teraz jechac:P i juz mi sie odechcialo.... matka ostatniego miala z nim pewmpowine i zadna nie byla odpowiednia wiec tez za mnna nie przepadala:P a teraz wlasciwie jak znam zycie bedzie to samo...