Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jvb hvsCB

sposób na przewijanie dziecka

Polecane posty

Gość jvb hvsCB

syn ma 9 miesięcy. Przewinięcie mu pieluchy graniczy z cudem. Jest ruchliwy, gdy go kładę na pleckach już jest na bzuchu, jak zrobi kupę to już domyślacie sie jak wszystko wygląda. Potem nie mogę założyc mu czystej pieluchy bo che azić, wygina się, turla, nic nie daje przytrzymanie bo wyrywa sie. Macie jakies sposoby?

Gość jakie prawo? normalne
ja do mojego mowilam, co robie, ze terza myje pupcie, ze robie pudru pudru, zabawialam, smialam sie do niego . no ale moj nie byl tak ruchliwy. fakt. musisz sprobowac roznych podstepow, zajac mu czyms uwage. moze daj mu do zabawy na ten czas telefon albo cos co go interesuje.

Gość dobrze czy zle
Mialam to samo :)) Jak go przewijasz daj mu cos w raczki, np mokre chusteczki, pokaz jak sie wyciaga je, albo cokolwiek czym sie zainteresuje..

Gość qwemn
Znam ten scenariusz:) Daj mu coś do zabawy. U nas sprawdza się opakowanie z chusteczkami nawilżającymi. A jak uda mu się jeszcze wyciągnąć taką chusteczkę, to jest spokój...na czas przewijania.

Gość dsadadasx===
u mnie również sprawdza się opakowanie z chusteczkami,także telefon komórkowy,inaczej ucieka,albo wkłada rączki w te brudy

Gość jvb hvsCB
fakt, czasem pomaga, ale dziś oszalałam. Kładłąm go na plecy to krzyczał i był od razu na brzuchu, wszystko uwalone w .........jak udało mi sie umyc go to nałożenie czystej pieluchy graniczyło z cudem, chyba rzeba to przetrwac, szok.

Gość ja zauwazylam
ze moj synek spokojniej lezy na przewijaku niz na np. łózku.Tutaj lezy jakby w rynience.Ma juz 17 miesiecy.Nogi mu zwisaja z tego przewijaka,bo chlopak duzy ale dajemy rade.Zreszta ja od poczatku walcze,zeby bylo tak jak nalezy przy przewijaniu,karmieniu i kapaniu.