Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość canelloni baby

Wariacje nt canelloni

Polecane posty

Gość canelloni baby

Uwielbiam takie z mięsem mielonym, a macie moze jakies inne sprawdzone przepisy - bez sosu beszamelowego - zawsze mi sie robią grudki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie cannelloni z mięsem mielonym - przysmazam go z przyprawą do mięsa miel, czosnkiem i solą, potem zalewam sos zmiksowanymi pomidorami w puszce - doprawiam i dodaję puszkę groszku - chwile pogotuję. Faszeruje rurki gęstą częścią farszu i nafaszerowane układam do naczynia zaroodpornego, do którego wlewam mały kubek smietany, Na wierzch rurek polewam pozostałym sosem i ścieram ser żóty - zapiekam z 40 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zastanawiam się czy można nafaszerować rurki szpinakiem z fetą i zalać sosem z pomidorków, a na góre ser...muszę wypróbować:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ]igp97
ja myślę że wszystko można ja mam przepis gdzie rurki faszeruje się mięsem mielonym, cebulką śmażoną, papryką i pieczarkami. Zalewa się sosem beszamelowym z przecierem pomidorowym w smaku jest to owszem, owszem, ale nie mam naczynia wktórym moge to bezproblemowo zapiekać ten makaron. Jak zrobiewięcej sosu to mi isę ciapa robi, ajak wg przepisu to mi ni eprzykryje wszystkich rurek i te z wierzchu są twarde.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gipfelstuermerin
Ja faszeruje nadzieniem ze szpinaku i mascarpone, do tego dodaje pokrojona w drobna kostke czerwona papryke, czasem pokrojona w kostke szynke no i sol i pieprz. Polewam przetartymi pomidorami z bazylia (sugo pomodorro). Posypuje parmezanem startym. Zapiekam jakies 30 min (rurki wczesniej obgotowuje nawet jak na pudelku pisza, ze nei trzeba). Smacznego, naprawde dobre:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gipfelstuermerin
Tzn. nie z mascarpone, ale z serem RICOTTA:) przepraszam za blad:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak Wy faszerujecie te rurki
przecież one są takie małe :O czym wpychacie to nadzienie do środka? i jak, do surowych? bo jak pcham do ugotowanych, to mi się rozwalają :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gipfelstuermerin
Ha! u mnie akurat faszeruje maz-ma cierpliwosc, ktorej mi brakuje:) bierze taka naprawde mala lyzeczke i powoli wklada i wklada ten farsz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość carmexowa
Ja zamiast beszamelu którego nie lubię zalewam canneloni sosem pomidorowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość carmexowa
jak Wy faszerujecie te rurki One muszą być zblanszowane czyli tylko na chwilę wrzucone do wrzątku,ja wpycham ten farsz rękami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u5aez
jak rurki są przykryte sosem to nawet surowe pięknie zmiękną, ewentualnie ja czasem zamaczam w zimnej wodzie tuż przed faszerowaniem, ale ostanio mi się po tym zabiegu ciapowate zrobiły. farsz nakładam na łyżeczke, przestawiam do rurki i popycham do środka palcem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a tam sie będziecie pieprzyć z łyżeczką , najlepsza jest jakaś szpryca albo woreczek foliowy dość gruby naciąć koniuszek i przeciskać farsz , przynajmniej się rurki nie pociapią ;) na to po prostu trzeba wpaść ;) po co sobie łyżeczkami robotę utrudniać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×