Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejny, bezrobotny...

CZY W TYM KRAJU JEST KTOŚ W STANIE MI POMÓC? CZY TYLKO NOGE PODŁOŻYĆ?

Polecane posty

Jestem świeżo po szkole średniej... studiuje, jednak rozważam rzucenie studiów, ponieważ chce isc do pracy, ew. przenieśc się na studia zaoczne... Jednak w tym kraju niemożna zarobić godnych pieniedzy, mieszkam w regionie gdzie jest od zaje***ia fabryk, przedsiębiorstw-(Górny Śląsk) a niemożna znaleśc pracy, a jeżeli już są przyjęcia to tylko przez pośredników, agencje pracy.... i zarobisz te 1200zl na reke bo reszte weźmie Ci pośrednik.. a ty w całym miesiącu jesteś tylko przez 4 niedziele w domu a reszte w pracy.... przeciez to jest chore... za 1200zł to ja bym miał Ciężko siebie utrzymać i samochód, a co dopiero mogą powiedziec ludzie którzy jeszcze mają rodzine.... GLOSUJCIE DALEJ NA PO a za niedługo będe mógl pracować na Białorusi za +,- 6 dolarów miesiecznie.... bo tyle wychodzi w przeliczeniu tam wypłata...

Gość wyru**ana przez państwo
dodaj że pośrednicy przyjmuja Cie do prayc na 3 miesiące tylko a potem nieprzedłużają umowy :) Pośrednicy to najwieksze mafie które zarabiają na czyjejs cięzkiej pracy, nierobiąc sami!!

Gość najfajniejsza lodzianka
urlop cały też CI sie nie należy:( i jak godnie żyć w takim poj...nym kraju????

Gość fdgvfdg
jezeli nie masz zadnego doswiadczenia to myslisz, ze przyjma cie do pracy z otwartymi ramionami? najpierw idz do jakiejkolwiek pracy, nawet za 1000 na reke a potem szukaj czegos lepszego. A jaka branza cie interesuje tak w ogole?

Gość sorry to nie prl, ze kazdy po
szkole dostaje prace i zyje. i pewnie chcialbyś zarabiac zaraz po 5 tysiecy

Gość najfajniejsza lodzianka
załóż firme pośrednictwa pracy :)

Gdybyście słuchali Radia Maryja i właściwie głosowali to dziś każdy w Polsce zarabiałby po 10 tys na miesiąc

co za typ :D haha a ty myślisz że jak zaniesiesz odrazu do firmy CV to Cie przyjma? człowieku... teraz przyjmują tylko i wyłącnzie przez agencje pracy, które zabierają 1/4 wypłaty... jestem technik elektronik, jednak szukam pracy rzy produkcji, obojętnie gdzie ale niebede robil za 1200zł... minimum 1800zł na reke i to wcale niejest niewiadomo jaki pieniądz... bo to jest jedna z niższych wypłat np w Fiat Auto Poland....

Gość matacz,.,.,.
a co ty umiesz , ze chciałbys zarobic wiecej ? bo jak na mój gust to nawet to 1200 to na takiego jak ty jest pzresadą ! ale minimalna płaca ciagle w góre ...:)

Gość nasiojrf
i potem mamy takie bezrobocie, bo ludziom sie kurwa nie chce pracować :/ przycinelo by cie, to wzialbys kazda prace, szczegolnie, ze bez wyksztalceia to mozesz sobie pomarzyc

Gość matacz,.,.,.
najfajniejsza lodzianka urlop cały też CI sie nie należy i jak godnie żyć w takim poj...nym kraju???? ------------------------- ja zyje juz 45 lat pzrezyłem komune i mam sie dalej swiatnie ! i sobie chwale ! leniom zawsze bedzie wiatr w oczy , a bylajakich to jest całe setki , wiec nie ma sie co napinac , nalezy ci sie minimalna i koniec kropka .

Gość znuuuudzona
do pana wyzej Ciekawe jak Twoje dziecko skonczy studia i pójdzie pracować do fabryki za najniższą krajową czy też tak będziesz mówił?????? Za komuny to zycie było o wiele lepsze. Moja córka po studiach pracuje niestety w fabryce ,umowę ma przedłużaną co miesiąc-pracuje juz tak przeszło 8 m-cy i latem niestety nie mogła wziąść całego urlopu :(

Gość matacz ,,,....
cóz mój syn konczy studia techniczne ,juz ma propozycje pracy wcale nie złe , moze wybierac , ale nie jest humanistą :) Praca to jedno , a wlasna inicjatywa to drugie ...:)

Gość matacz ,,,....
jak ktos jest przecietny to czego też oczekujesz ? takich są setki . tyle jestes wart ile umiesz i ile ci są w stanie zapłacic

Gość matacz ,,,....
gdybys była potrzebna i nadprzecietna , pracodawca by zrobił wszystko by cie zatrzymać , a jak nie ten to inny napewno

Gość znuuuudzona
Tylko z pracą to róznie bywa :( Jest bardzo wiele osób które ukończyły dobre studia i niestety nie pracują w zawodzie,ile jest ludzi którzy pracują na najniższą krajową-cóż szef tez chce jakies oszczedności w tym temacie mozna pisac i pisać.......... a co do syna to gratulacje byle by sie długo w tej firmie utrzymał

Gość matacz ,,,....
nie ta to inna - co za problem ?

Gość matacz ,,,....
dobre studia to podstawa jak sie ma w tej dziedzinie konika jeszcze to spoko to tak jak z mechanikiem samochodowym , dobry umiejacy wszystko zrobic zawsze znajdzie prace i to dobzre płatną ! nie ma z tym problemu !!

Gość matacz ,,,....
znasz biednego lekarza , dentystę ? no chyba ze jest taki bez ikry , kazdy inny ustawi sie szybciutko , prywatna gabinety itd. ale jak ktoś konczy historię , polonistykę itd.

Gość znuuuudzona
duże miasto centralna Polska wybrac dobry kierunek?????czyli uczyć się tego co ktos nie lubi i nie widzi sie w takim temacie???? Może wiekszość tych bezrobotnych studentek mogła wybrac ukierunkowane studia np mechanike samochodową lub tp????

Gość matacz ,,,....
do mechaniki samochodowej s tudia nie potrzebne z resztą nie wiem czy takie istnieją ...

Gość znuuuudzona
kończy coś co lubi nie rozumie jak mozna iśc na studia i wybrac kierunek którego ktoś nie czuje???Mam zostać lekarzem bo kasa jest dobra???? Świat nie opiera sie tylko na kasie

Gość matacz ,,,....
znuuuudzona duże miasto centralna Polska wybrac dobry kierunek?????czyli uczyć się tego co ktos nie lubi i nie widzi sie w takim temacie???? ------------------------- aha ! czyli wybrac to co sie lubi ale na co zapotrzebowania nie ma , albo jest znikome , wazne by miec wyzsze wykształcenie - prawda i wymagac zarobków rzędu 5000zł no prosze cie ! do miotły z taka ...

Gość matacz ,,,....
skoro nie opiera sie na kasie - to co jeczysz ? styknie ci tyle ile zaranbiasz ....

Gość znuuuudzona
Mi wystarcza tyle ile zarabiam,nie narzekam :) tylko szkoda mi wiekszości ludzi którzy albo tej pracy nie mają,albo są na najniższą krajową!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość matacz ,,,....
dzis bardziej jest potrzebny ktoś kto ma wszystkie kategorie prawa jazdy i kwalifikacje , kto ma operatora koparki , ładowarki , walca itd. niz mgr z Polskiego, Histori , I CO TAM JESZCZE Z HUMANIZMU , Bardziej obrotna kobieta jako przedstawiciej handlowy niz magister farmacji ....itd.