Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1978Staraczka

Prośba o interpretację temperatury :)

Polecane posty

Gość 1978Staraczka

Mogłabym mieć prośbę do Was Kobitki.... chciałabym, aby ktoś pomógł mi zinterpretować wykres tempki....Nie Nie bardzo wiem czy wystąpiła owulka czy nie....Chociaż sam wykres, bez obrazu z usg nie może być wiarygodny.... od 1 do 5 dc krwawienie 6dc - 37 7dc - 36,5 8dc - 36,7 9dc - 36,7 10dc - 36,5 11dc - 36,6 12dc - 36,8 13dc - 36,9 14dc - 36,7 15dc - 36,9 16dc - 37,1 będę wdzięczna za odpowiedzi :):) Pozdrawiam

początkowe temperatury niewiele mówią, ważniejsze są te kolejne.

Gość 1978Staraczka
Dzięki :) ale czy naprawdę na tej podstawie nie da się stwierdzić czy wystąpiła już owulacja....?

Gość aldona7897
Coś wysokie te temperatury jak na I fazę cyklu, zawsze tak masz? Cięzko btutaj stwierdzić owulację, bardzo podobne te wartości, jak by był skok to zaczęlabyś mieć stan podgorączkowy.

Gość aldona7897
Ewentualknie mogła być 12. dnia, ale tak jak mowiłam, małe róznice z przodu. Nie bylaś podziębiona?

Gość aldona7897
11.*, sorry

Gość 1978Staraczka
Kurczaki, wcięło mi to co napisałam... Nie nie byłam podziębiona.....

Gość 1978Staraczka
od kilku dni czuję pobolewanie jajników, bolące piersi a właściwie sutki i śluz płodnopodobny. Od lutego do czerwca byłam stymulowana bromergonem i clo a teraz mam przerwę....Myślałam, ze może uda się bez leków...Chociaż to mało prawdopodobne....:(:(

Gość aldona7897
Hmm, na pewno zainwestuj w dokładniejszy termometr i pilnuj dokładnie godzin pomiarów. Tylko pamiętaj, że przy metodzie termicznej owulację i tak będzie widać dopiero po fakcie. Subiektywne odczucia też są wazne. Czy to 37 w 6dc to u Ciebie normalne? Kolejnnym sposobem może być też inwestycja w baby comp. No chyba, że masz problemy natury medycznej, wówczas najpierw leczenie.

to ze tempka skoczyła w 12dc nie znaczy ze w tym dniu miałaś owulkę. Mogła być np 2 dni wczesniej i dopiero po dwóch dniach organizm zareagował a mogła być tez po skoku. Takze pamiętaj ze skok tempki nie znaczy ze w tym dniu była owulka, może byc ale nie musi.

aha, najlepszy termometr to jest elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, baardzo dokładnie podaje temperaturę.

Gość 1978Staraczka
Ostatni cykl - 30 dniowy, wcześniej 28dc ale bywało różnie nawet 36 - 37... Nie ta tempka w 6dc to nie było normalne...sama byłam zdziwiona... Wiem, że mierzenie o stałej porze to podstawa, a termometr miał być rtęciowy - zalecenie gina :)

Gość 1978Staraczka
Nie, mierzę od ponad roku.... I różnie bywało.... Raz miałam owulke wywołana lekami w 13 - 14 dc, raz w 17dc.... I tak pomyślałam, że może coś tam się samo dzieje.... W przyszłym tyg. mam usg - myślicie, ze jeśli wystąpiła owulacja to po tych kilku dniach usg to wykaże?? Coś mi się wydaje, ze bez stymulacji z taaaką końska dawka to się nie obejdzie.....Niby dałam sobie na luz od czerwca ale chyba znowu mam parcie na dziecko