Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca Dziś

Największe modowe/makijażowe/pielęgnacyjne grzechy wg Was...?

Polecane posty

Gość Pytająca Dziś

Gość brak systematyczności w
pielęgnacji i niezmywanie makijażu na noc

Gość Pytająca Dziś
Bo mnie szczególnie zastanawia przypadek pań, które zakładają rajstopy z mocnym połyskiem i ultrakrótką mini, najczęściej dżinsową, pomimo tego, że nóżki maja raczej masywne.

Gość 22 lata
wielbicielka, a możesz uzasadnić? czyli jak idę spać po 22 to nie powinnam używać kremu?? to chyba by mi cała skóra z twarzy zlazła...

te masywne nóżki to jeszcze nic, gorzej jesli mają krzywe a w mini chodzą, są inne długości spódnic dla takich uroczych krzywych nóżek ;) 22lata oj tam, smarować zawsze się możesz, ale nie pomoże Ci to w niczym, kremy na noc są z reguły ciężkie, czyli odżywcze i regenerujące i to wszystko musi się dobrze wchłonąć, niestety nasza skóra niczego nie przyjmuje właśnie po godzinie 22, oczywiście 5 czy 15 minut po jeszcze pewnie można... a tak właściwie, mając 22lata używasz kremu na noc???

Gość aha i achh
cóż za rewelacje z tą skórą po 22 :o

Gość 22 lata
Tak, zawsze używam kremu po umyciu twarzy, bo mam cerę suchą i jak nie użyję kremu to mam strasznie ściągniętą skórę, co w tym dziwnego?

Kurczę ja też mam 22 lata i od ok 3-4 lat używam kremów na dzień i na noc... Mam wymagającą skórę - suchą i wrażliwą. Bez silnych (ale nieuczulających) kremów na noc chyba zaczęłaby się łuszczyć :-(

Gość 22 lata
chyba chodzi o to że składniki odżywcze po 22 nie działają a nie że krem się nie wchłania, też coś o tym słyszałam.

Gość dlaczeeego
a co sie dzieje ze skóra po godz. 22 ?????????????????????????? przestaje wchłaniać bo.... może jakieś uzasadnienie, bo raczej zawsze uzywam kremów po 22 :o

modowe grzechy - np. noszenie legginsów jako spodni. Makijażowe - gruba czarna krecha u nastolatek, niezmywanie makijażu, źle dobrane kosmetyki. Pielęgnacyjne - nieużywanie balsamów do ciała po każdym myciu, niezbyt częste mycie włosów (to ostatnie niestety zdarza się kobietom bardzo często)

prawda? też tak myślę, że same rewelacje dziś piszę :P ale to akurat prawda co napisałam... zaś najmniejszego zamiaru nie mam wykłócać się z kimś kogo podejrzewam o to, że mu się nudzi przed pójściem spać, więc darujmy sobie pytania w stylu - TAK, A GDZIE O TYM SŁYSZAŁAŚ/CZYTAŁAŚ?

Ja kremu zadko uzywam, bo mam strasznie tlusta cere. Przed pójsciem spac myje twarz, i daje jej odpowczywac. Swiezo czysciutka twarz bez makijazu, podkladów i kremów. Czasami tylko daje tonik, jak mnie przed okresem syfi, ale tak to nic przed spaniem nie daje. :)

Brzydula - popieram w 100% :-D na szczęście borsuki (z zewnatrz blond, pod spodem czarne) powoli znikają z ulic ;-)

Gość a ja mowie ze
przedłużanie włosów, tipsy, solara, lateksowe leginsy

Gość uuuuaaau
sugar_kane z ty taka idealna jesteś i sie do wszystkiego stosujesz co przeczytasz w internecie ?? ;)

Gość aha i achh
taak, a gdzie o tym czytałaś? ;D

Gość uuuuaaau
lepiej pomarańczka niż zczarniały nadgnitek :P

uuuuuuuuuu zmasowany atak widzę ehehehehehe... pisząc 'to wszystko musi się wchłonąć' miałam na myśli oczywiście, że składniki zawarte w kremie a nie sam krem, właściwie to nie miałam tego na myśli, tylko to napisałam :) a dziewczyny używające kremów na noc po 22 roku życia mam nadzieję, że używają nawilżających a nie takich o których napisałam...

Gość Ja poprosze browarka
Z ta skora po 22 to jest prawda-ogladalam jakis program o pielegnacji cery i tam wlasnie pani dermatolog mowila o tym cyklu dobowym skory:krem po 22 pojdzie w poduszke wiec szkoda kasy a np maseczki najlepeij robic sobie ok godz 17-stej wtedy skora wchlania najwiecej skladnikow odrzywczych,rano ok 10-tej to najlepszy czas na dokladne oczyszczanie skory na przyklad. To zadne "rewelacje" lecz prawda,poszukajcie a na pewno cos na ten temat znajdziecie

Gość Polska dziwny kraj
Brzydula z tym borsukiem dobre;) moim zdaniem maska na twarzy, czyli za ciemny podkład. wyglądają takie laski jak klauny:P