Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinka..

Namowy męża a moje wątpliwości.

Polecane posty

Córcia skończy roczek w listopadzie, mąż od pewnego czasy namawia mnie na drugie dziecko. Żeby wychować dwójkę w zbliżonym wieku, nawet sama chcialam ale po dłuższym przemyśleniu nie uśmiecha mi się przechodzić przez to wszytsko od nowa, mąż nie nalega ale widzę że bardzo marzy mu się jeszcze synek.

ja zaszlam w ciaze gdy maly mial roczek rodze na listopad i moj maly jest juz dosc samodzielny mysle ze to dobry czas roznica bezdie nie cale 2 lata wiec dzieci beda miec dobry kontakt a ty odchowasz dwojke za jednym zamachem z pewnoscia latwiej niz rok po roku.tylko musisz ty byc do tego przygotowana nie decyduj sie na drugie tylko dla meza musisz tez tego chciec.pozdrawiam

Gość Paulinko, jeśli w ogóle
myślisz o drugim dziecku, nie czekaj. Trudno wszystko zaplanować, zaszłaś w ciążę bez problemu? Super, jeśli znowu tak się uda...a jeśli nie? Czasami potrzeba czasu....

Gość zzzciiiiii
zazdroszcze ci ze w ogole myslicie o drugim:P ja mam 2.5 letniego synka, chcemy drugie ale za pare lat, niestety kwestia finansowa, a ty sie nie zastanawiaj, taka roznica wieku najlpesza jest, jedno przy drugim, mniej wydatkow itp, wiem ze sie nie chce ( ja 2 lata wstawalam w nocy do synka) ale pomysl lepiej za jednym zamachem a potem miec spokoj, co dopiero u nas, zapomne co to male dziecko w ogole, jak przyjdzie mi od nowa opiekowac sie niemowlakiem, wolalabym sie pomeczyc teraz itp niz potem, bo potem sie juz nie bedzie chcialo , np moja kuzynka ma 10 letnie dziecko i teraz ma drugir miesieczne i wysiada, gorzej jak przy pierwszym, juz sie przyzwyczaila ze ma odchowane dziecko a tu masz (wpadka) tak czy inaczej zycze korzystnej dla was decyzji:) ja bym brala byka za rogi bo juz mi sie pomalu odechciewa drugiego :P:P:P

"Paulinko, jeśli w ogóle myślisz o drugim dziecku, nie czekaj. " a ja powiem odwrotnie, jesli w ogole masz watpliwosci, to lepiej to odloz az bedziesz 100 procent pewna:)

Gość odłoż na wieczne nigdy
zawsze znajdzie się powód, aby odsunąć jeszcze o rok..o kilka miesięcy. U mnie różnica między dziećmi 5 lat. Dużo. Teraz nie czekałabym juz tak długo.

Gość milusinskijeszcze
planowanie rodziny jest najważniejsze a jak Wy to sobie planowaliście że teraz jest rozbieżność????????