Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze ktos mi pomozee

zimne stopy i dłonie , ciągłe marznięcie

Polecane posty

Gość moze ktos mi pomozee

Od kilku miesiecy mnie to dręczy, cieplo w domu a i tak mam lodowate niemal sine dłonie , na nogach grube skarpetki a i tak sa zimne.... Gdy wyjde z domu jest jeszcze gorzej ,najmniejszy podmuch wiatru i nie moge wytrzymac :( Podstawowa morfologie zrobilam - zelazo jest na niskim poziomie ale w normie ...wiec co moze byc przyczyna? Niedoczynnosc tarczycy ?

Gość kilcia
Zrób sobie poziom TSH z krwi i będziesz mieć pewność.Od TSH się wychodzi w diagnozowaniu chorób tarczycy,ale masz rację to może być niedoczynność tarczycy.Zrób TSH.Pozdrawiam.

Gość Paulana
oj mam tak samo, to koszmar, latem nawet jak zlapie chlodna szklanke to krew mi odplwa a zima to juz odlot, ze stop odplywa tak ze ich nie czuje i ide jak kaczka. cale sine palce i bol bol bol :( to slabe krazenie krwi. trzeba temu pomoc. badania TAK ale nie tylko. trzbe sie duzo ruszac, cwiczyc chociazby dwa razy w tygodniu gdzies, plywac itd. krazenie jest lepsze i jest o wiele lepiej.

Ja mam tak samo z tym marznięciem:O.Czytałem że to przez niewłaściwa dietę:O.Podobno na to pomaga dieta z samych surowych warzyw i owoców ale ja nie mam możliwości wypróbowania takiej:O.

Gość wystarczy się więcej ruszać
regularnie, codziennie

Gość pinezka11
No tak, widzę, że nie jestem sama. Zimne ręce i stopy to u mnie norma. No do tego jeszcze dochodzi kolorek rąk czyli po prostu robią mi się sine i nie najlepiej to wygląda zimą jakoś to da się zakryć długim rękawem, wiosną i jesienią już gorzej. Najlepiej jest latem gdy jest ok 30stopni. Zauważyłam że dużo osób tak ma. Lekarz powiedział,że takie mam już krążenie i za dużo tu nie poradzę. Jakoś z tym żyję ale fajnie nie jest.

Gość 5procentcalosci
tez mam ten problem, najgorzej jak wejde do cieplego pomieszczenia z dworu to rece mam krwisto czerwone, duzo ludzi zwraca na to uwage i robia wielkie oczy i pytaja co mam takie czerwone rece:( wygladaja one tragicznie. z kolei jak zimno to robia sie fioletowo-sine. w lecie z dloniami jest w miare dobrze, z kolei kompleksem sa stopy w japonkach bo jak jest upal i jeszcze sie chodzi to palce u nog tez mam brzydkie czerwone a inne kobiety maja ladne w kolorze reszty ciala:( nos rowniez robi sie sie czerwone czy to jak jest zimno czy cieplo :(

Gość e-cinka
znam dwie podstawowe przyczyny-choroba tarczycy i zaburzenia krazenia

Gość dianam88
Polecam pas ciepło/zimno. Jest naprawdę skuteczny. Sama go wypróbowałam i jestem mile zaskoczona. Można go kupić w sklepie internetowym www.eko-med.otwarte24.pl