Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość róża 23

Pytanie o tabletkę w ciąży.

Polecane posty

Gość róża 23

Wzielam1 tabletkę nimesilu, bo strasznie bolała mnie glowa a nie mialam jak isc do sklepu, jestem w 11 tyg ciazy, czy nie zaszkodzi to dziecku?

Gość alaaaa ma kotaaaa
Ciąża i okres karmienia piersią Lek jest przeciwwskazany w III trymestrze ciąży i okresie karmienia piersią. Nie jest zalecany w I i II trymestrze ciąży, u kobiet planujących ciążę, mających trudności z zajściem w ciążę oraz w czasie przeprowadzania badań płodności. z tego co pamiętam to po nimesilu jest wiele skutków ubocznych...sama nie będąc w ciazy brałam go tylko w ostateczności.

Gość róża 23
Właśnie czytam i nie zalecaja, ale slyszalam opinie, ze jesli mama zle sie czuje to i dziecko, a mnie baardzo bolało, a teraz przeszlo i wzielam tylko jedna, chcialam dobrze :(

Gość alaaaa ma kotaaaa
róza teraz to i tak po ptakach więc jak pisze koleżanka wyżej lepiej się nie denerwuj. Mnie od 3 dni męczy ból gardła, żaden domowy sposób nie pomaga a tabletek nie biorę bo na wszystkich pisze, że niewskazane. Jutro mam nadzieję, że lekarz coś zaradzi... a na ból głowy jeśli już naprawdę nie daje żyć to lepiej apap łyknąć .

dla ciężarnych na choroby to homeopatia a na ból to apap/paracetamol po co ryzykowac tak silnymi lekami ???

Gość róża 23
Mam nadzieje, ze po jednej nic sie nie stanie.

Gość spokojnie nic ci nie bedzie
ani tobie, ani dziecku! gdybys brala regularnie, albo wziela duza ilosc tabletek naraz, ale jedna? nie panikuj!:) poza tym odnosnie tabletek lekarz sie wypowiadal w programie jakims dla kobiet w ciazy, ze jak sie w ciazy choruje czy cos boli to trzeba sie ratowac tabletkami i koniec! wiekszosc tabletek tych bez recepty wielkiej krzywdfy dziecku nie wyrzadzi, a lepiej jak matka jest zdrowa niz chora:O

Gość do ALA MA KOTA
Ból gardła? Leć po pastylki ISLA. :) Te akurat możemy brać :) Są zwykłe, miętowe i porzeczkowe. Polecam te ostatnie.

jak tylko 1 tabletka to się nie schizuj bo nerwy bardziej zaszkodza jak ta jedna jedyna tabletka a na przyszłość na ból głowy to tylko i wyłącznie leki na bazie paracetamolu a na ból gardła to tamtum verde jest całkowicie bezpieczne w ciąży albo chlorchinaldin (w ostatczności)

Gość alaaa ma kotaaa
mami82 tantum verde guzik niestety zdziałał... dzisiaj byłam u lekarza i mam antybiotyk, tabletki sebidin i sól morską do nosa. Oby pomogło !