Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hm............................

1,5-roczne dziecko, non stop placze ...

Polecane posty

Na wstepie napisze, ze nie jestem mama. Tymczasowo studiuje za granica i mieszkam u pol-polki i jej chlopaka. Problem tkwi w ich dziecku, albo w samych rodzicach... Maja ponad 1,5-rocznego synka, ktory placze calymi dniami, bardzo czesto bez powodu. Nie mam dosiwadczenia z dziecmi i jedynie moge sie domyslac jakie sa przyczyny ale chcialam sie poradzic - czy temu sie da jakos zapobiec ? ? Co robic w takich sytuacjach, jak uspokoic dziecko, ktore wrecz piszczy ? Halas jest nie do zniesienia, nie moge zasnac, bo maluch chodzi spac o ktorej mu sie podoba, najczesniej o 22-23, rekord padl tydzien temu - godz 1 w nocy. Widze jak oni sie nim zajmuja, ojca calymi dniami nie ma a mama siedzi przed TV i go odgania. Byc moze on chce zwrocic na siebie uwage, sama nie wiem. Tak czy siak chce znalezc jakis sposob na malego krzykacza :)

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tym sposobem moze byc chwila uwagi dla dziecka, samo sie nie wychowa, zweoc uwage rodzicom ze dziecko potrzebuje zainteresowania, zabawy itd.

To nie sa dzieci, maja po 30 lat i glupio mi ich pouczac, bo jestem 10 lat mlodsza ;/;/ Czasami sama sie z nim bawie jak mam czas, ale tez potrzebuje czasu i ciszy na nauke. Kolejny problem to bariera jezykowa, wiec staram sie mu pokazywac rozne rzeczy i bawimy sie na migi ;) Czasami im podpowiadam rozne rzeczy i o dziwo pomaga ale o tym nie wiem jak im powiedziec, bo oni sami maja go juz dosc. Wole juz nie wspominac czym go karmia, bo Mc bylby zdrowszy...